pouliadis_thanasisΕκ των… Πατριαρχών της πληροφορικής στην Ελλάδα, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1940. Έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Harvard Business School είχε την πρώτη του επαφή με την πληροφορική στις μεταπτυχιακές του σπουδές στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μία εποχή που οι προσωπικοί υπολογιστές ήταν ακόμη άγνωστη λέξη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η πρώτη του θέση ήταν αυτή του υποδιευθυντή στην εμπορική διεύθυνση της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Παρά την πολλά υποσχόμενη θέση, ο Θανάσης Πουλιάδης ήθελε να δοκιμαστεί στον επιχειρηματικό στίβο.

Έτσι αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία. Από το Κολωνάκι τη δεκαετία του ΄80 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στην πληροφορική. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της «Πουλιάδης και Συνεργάτες» οι εισαγωγές ήταν της τάξης των 500.000 δρχ. και μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία «Πουλιάδης & Συνεργάτες» γιγαντώθηκε, κυρίως λόγω της συνεργασίας με τη Microsoft, αφού από τις πρώτες εταιρείες που αντιπροσώπευε τα Microsoft Windows στην ελληνική αγορά.

Επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της επιχείρησης ήταν η εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 1996, αντλώντας τότε περί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Καθ΄ όλη τη δεκαετία του 1990 ο Πουλιάδης επιδόθηκε σε ένα ράλι εξαγορών, δημιουργώντας ένα πολυσχιδή όμιλο με πάνω από 30 θυγατρικές και μειοψηφικές συμμετοχές σε άλλες εταιρείες.

pouliadis-omilos1Όμως εταιρείες – συνώνυμες με το όνομά του, όπως η PC Systems και η εταιρεία λογισμικού Q&R συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμη και σήμερα, υπενθυμίζοντας την πορεία ενός επιχειρηματία, που τα είχε όλα και… τίποτα. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Θανάσης Πουλιάδης είχε αποτραβηχτεί από τα «φώτα» της επιχειρηματικής και κοσμικής ζωής.

Από τους λίγους επιχειρηματίες που ο Ανδρέας Παπανδρέου προσκαλούσε στο σπίτι του, για να συνομιλήσουν για business και πολιτική και από εκείνους που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τίμησε προσωπικά με την παρουσία του, όταν εγκαινίασε το εργοστάσιο της OMP Europe στην Θήβα Βοιωτίας, μέλος του ομίλου Intersonic, το οποίο τότε αποτελούσε τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα CD- R και DVD- R στην Γηραιά Ήπειρο.

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας που συνομιλούσε με όλη την επιχειρηματική και πολιτική «αφρόκρεμα» του τόπου βρέθηκε από το ζενίθ της ισχύς του και της δόξας του στο ναδίρ, όταν το ελληνικό Χρηματιστήριο άρχισε να καταρρέει. Από τότε κλείστηκε στον εαυτό του, πολλοί από τους άλλοτε στενούς του φίλους και συνεργάτες απομακρύνθηκαν, ενώ ο ίδιος έμεινε να παρακολουθεί ως απλός θεατής την πορεία των εταιρειών που ο ίδιος είχε ιδρύσει.

pouliadis_thanasis

Στο πλευρό του στη «μάχη» που έδωσε με την ασθένειά του τα τελευταία χρόνια στάθηκαν μόνο η οικογένειά του και μερικοί παιδικοί φίλοι. Τα ηνία της διοίκησης της PC Systems σήμερα έχει ο Κωνσταντίνος Βουρδάκης, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, προσπαθώντας να αλλάξει «ρότα» για την εταιρεία, να την επαναφέρει σε τροχιά κερδοφορίας, αλλά και να διαγράψει από το μυαλό των περισσότερων επιχειρηματιών τις περιπέτειες και τις άσχημες μέρες που βίωσε.

Τότε που ο όμιλος «Πουλιάδης και Συνεργάτες» άρχισε να παρασύρεται από την πτώση του χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, χιλιάδες μικροεπενδυτές να είναι εγκλωβισμένοι σε ιστορικά υψηλά και ουσιαστικά να γραφτούν οι τίτλοι τέλους το 2004, όταν η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο.pouliadis-ecom

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον κλάδο της πληροφορικής και στο 9μηνο του 2010 η PC Systems σημείωσε ζημίες ύψους 607.581 χιλ. ευρώ. Όμως, οι προσπάθειες εξορθολογισμού του ισολογισμού της συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η «απογείωση»

Η μεγάλη επιχειρηματική «απογείωση» του Θανάση Πουλιάδη πραγματοποιήθηκε όταν ο όμιλος «Πουλιάδης και Συνεργάτες», ο οποίος ξεκίνησε με εισαγωγές της τάξεως των 500.000 δρχ. ανέλαβε την αντιπροσώπευση των Microsoft Windows στην ελληνική αγορά. Η συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στα έντυπα της εποχής και αποτέλεσε το εφαλτήριο για την περαιτέρω γιγάντωση του ομίλου.

Ανήσυχο πνεύμα ο Πουλιάδης δεν αρκέστηκε να μείνει στη θέση του υποδιευθυντή στην εμπορική διεύθυνση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ μετά τις σπουδές του στη Γερμανία και την Αμερική, παρά την πολλά υποσχόμενη θέση του. «Γλυκάθηκε» από τον επιχειρηματικό στίβο και ακόμη περισσότεροι, όταν οι ηχηρές συνεργασίες και τα μεγάλα deals διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Επιστέγασμα της ανοδικής πορείας του ομίλου του ήταν η εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 1996, αντλώντας τότε περί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 1990 επιδόθηκε σε ένα «ράλι» εξαγορών, δημιουργώντας έναν πολυσχιδή όμιλο με περισσότερες από 30 θυγατρικές και μειοψηφικές συμμετοχές σε άλλες εταιρείες. Ήταν η χρυσή δεκαετία, που οι περισσότεροι μιλούσαν για την απόλυτη καταξίωση και αναγνώριση του επιχειρηματία, με τους περισσότερους παράγοντες της αγοράς να… υποκλίνονται στο επιχειρηματικό «θαύμα» που είχε στήσει.

Μετά την Πουλιάδης, ακολούθησαν στο ΧΑ οι μετοχές της θυγατρικής PC Systems, η εταιρεία λογισμικού Q&R, στην οποία η Πουλιάδης είχε αποκτήσει ποσοστό 40% προ της εισαγωγής και η Despec Hellas (μετέπειτα Intersonic). Την ίδια περίοδο, εξαγόρασε και το 50% της τουρκικής Index, μπαίνοντας στην αγορά της γείτονος ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές. Τα λάθη που κόστισαν Το «παιχνίδι» για τον Θανάση Πουλιάδη άρχισε να χάνεται, όπως λένε ακόμα και σήμερα παράγοντες της αγοράς, την περίοδο των μαζικών εξαγορών. Όλες οι θυγατρικές δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν ενιαία υπό την… ομπρέλα του ίδιου ομίλου.

Οι διοικητικές αρχές που διδάχθηκε στο Πανεπιστήμιο δεν βρήκαν εφαρμογή στην πράξη, καθώς είχε μεγαλεπήβολους στόχους να προχωρήσει σε νέες ηχηρές συμφωνίες, τη δημιουργία νέων θυγατρικών εταιρειών και φυσικά ήθελε να εισάγει άλλες 5 με 6 εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μόνο που μετά το 1999 ξεκίνησε η μεγάλη πτώση στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει μαζί του και τα φιλόδοξα σχέδιά του. Αυτά έμειναν μόνο στα… χαρτιά, αφού από εκεί και πέρα μοναδική του σκέψη ήταν πώς θα εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές και φυσικά τους εργαζόμενους του ομίλου. Η πορεία προς το… ναδίρ είχε ξεκινήσει!

 

Οι δραματικές στιγμές

Η περιπέτεια του Αθανάσιου Πουλιάδη, που το 2005 ήταν αναγκασμένος να βλέπει να εκποιούνται οι ενεχυριασμένες μετοχές που είχε πάρει το 1999 για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, προκαλούσε ποικίλα αισθήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Στη ουσία οι περισσότεροι επιχειρηματίες που έχουν βαθιές σχέσεις με τις τράπεζες, αισθάνονται ανατριχίλα και ίσως να βλέπουν τον εαυτό τους μερικά χρόνια μετά, ο κλάδος της πληροφορικής μετά το κλείσιμο της Πουλιάδης άλλαξε εντελώς. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που παράγουν μαζικά τα προϊόντα τους στην Κίνα, μπήκαν απευθείας στο παιχνίδι.

Άνθρωποι της Ομίλου Πουλιάδη, λέγανε με παράπονο, ότι εάν ο βασικός μέτοχος ήθελε το 1999 και 2000 να πουλήσει ένα κομμάτι της εταιρείας του και να αποκτήσει ρευστότητα για να μην πέσει στην ανάγκη των ενεχυροδανείων, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Γιατί τελικά ο όμιλος έφτασε στο απροχώρητο και έκανε τα στελέχη του να βγαίνουν σε εθελουσία έξοδο επειδή δεν έβλεπαν προοπτική; Ο σκληρός ανταγωνισμός είναι ο πρώτος λόγος, ο οποίος δεν έδινε πολύ μικρά μικτά περιθώρια κέρδους. Μάλιστα άνθρωποι του ομίλου μιλούσαν για ένα χαρακτηριστικό συμβάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ελεγκτών της εφορίας. Δεν πίστευαν οι έφοροι ότι το μικτό περιθώριο ήταν 12% με 13%. Για το 22% του μικτού κέρδους της Infoquest και της Altec που εμφάνισαν μια χρονιά, το σχόλιο των ανθρώπων της Πουλιάδης, είχαν μια ευχέρεια με τα αποθέματα τους. Έτσι, το μικρό περιθώριο κέρδους ήταν μικρότερο στις εταιρείες που είχαν μεγάλες δαπάνες για κτίρια κ.λ.π

Ο Όμιλος συνθλίβεται από την πίεση των τραπεζών για τα μετοχοδάνεια του βασικού μετόχου και «πλήρωσε» τις λανθασμένες επενδύσεις, οι οποίες δεν αναπτύχθηκαν, όπως η Intersonic και η Ντεσπεκ Ολλανδίας (Despec). Παράλληλα το κανόνι και το κλείσιμο του Κορασίδη, άφησε πολλά φέσια στην εταιρεία, γιατί ήταν σημαντικός συνεργάτης. Από τον Πουλιάδη πίστευαν ότι τελικά οι τράπεζες θα σώσουν την αλυσίδα, αλλά δεν έγινε έτσι. Πριν κλείσει ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 1000 άτομα εκ των οποίων τα 300 στο εξωτερικό.

Την 21/10/2005, σύμφωνα με την αριθ. 12/597/3.10.2005 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, άρχισε η εκποίηση των μετοχών της «ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» .

«Πουλιάδης»: από το limit up στο limit down

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Ιανουάριο του 2005 ο κ. Αθ. Πουλιάδης, ήταν ένας από τους 20 ανθρώπους στην Ελλάδα που κρατούσαν στα χέρια τους τη… μισή Σοφοκλέους. Τις ημέρες εκείνες, η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο κ. Πουλιάδης, άγγιζε τον ουρανό, απολαμβάνοντας μια κεφαλαιοποίηση που πλησίαζε τα 500 δισ. δρχ. (περίπου 1,5 δισ. ευρώ). Αλλα 200 δισ. δρχ. άξιζε η (κατά 80%) ελεγχόμενη PC Systems, ενώ είχαν εισέλθει στη Σοφοκλέους οι εταιρείες Q&R και η Intersonic, στις οποίες η Πουλιάδης & Συνεργάτες διατηρούσε μειοψηφική αλλά σημαντική συμμετοχή. Τίποτε τότε δεν προμήνυε την καταιγίδα που ερχόταν. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να χτιστεί η «αυτοκρατορία» του κ. Πουλιάδη, και αλλά 5 χρόνια για να καταρρεύσει ολοσχερώς. Το 2005, η μετοχή έχοντας χάσει πάνω από το 99% της αξίας της, τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Την ίδια περίοδο, οι πιστωτές της επιχείρησης, οι οποίοι το 1999 παρακαλούσαν για να δανείσουν τον επιχειρηματία, τώρα «τραβούσαν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια του». Και λίγο πριν κλείσει το 2008 η μετοχή διαγράφηκε ολοσχερώς από το Χ.Α., ενώ η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί υπό τον έλεγχο των πιστωτών.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΑ 1998 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
1998 Ναυτεμπορική, 7 δισεκατομμύρια δραχμές δίνονται από το 2ο ΚΠΣ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας ένα έργο καθοριστικό για την αγορά της εποχής και την ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ

Για αρκετούς όμως στην αγορά πληροφορικής η πορεία της Πουλιάδης & Συνεργάτες ήταν προδιαγεγραμμένη. «Ήταν ο κλασικός συγκεντρωτικός Έλληνας επιχειρηματίας, αλλά αυτό συνέβαινε σε υπερθετικό βαθμό. Πολλαπλασιάστε το επί 1.000 και θα βρείτε τον Αθανάσιο Πουλιάδη», έλεγε πρώην συνεργάτης του. Ο ίδιος σημείωνε ότι ακόμη και «η ονομασία της εταιρείας του ήταν όνομα και πράγμα. Δηλαδή Πουλιάδης και… όλοι οι υπόλοιποι».

Χωρίς εταιρική δομή και αρχές, η αυτοκρατορία Πουλιάδη, χτίστηκε πάνω στο πείσμα και στη σκληρή του εργασία. Η εταιρεία του, ήταν η ζωή του. Ο ίδιος κοιμότανε μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από το γραφείο του. Σε μια εποχή που οι επιχειρηματίες πληροφορικής «γλεντοκοπούσανε τα επινίκεια» της Σοφοκλέους, ο κ. Πουλιάδης από τις 4.00 τα χαράματα, κοιτούσε τις παραγγελίες και τα τιμολόγια της προηγούμενης ημέρας. Αν κάτι δεν του άρεσε, ο πωλητής άκουγε τα εξ’αμάξης. Ο πρόεδρος μπορούσε να ζητήσει εξηγήσεις για μια έκπτωση 1.000 δρχ. σε μια παραγγελία 1.000.000 δρχ. «Όλα αυτά μπορεί να είναι θετικά για έναν επιχειρηματία που χειρίζεται 1.000 παραγγελίες τον μήνα, αλλά για μια επιχείρηση όμως που έκοβε εκατοντάδες ή και χιλιάδες τιμολόγια κάθε ημέρα, ήταν παράλογο», έλεγε επιχειρηματίας της πληροφορικής. Η απουσία εμπιστοσύνης ήταν ένα ισχυρό τρωτό σημείο του επιχειρηματία Αθανάσιου Πουλιάδη. Δεν εμπιστευόταν κανένα στέλεχός του και γι’ αυτό και λίγοι ήταν εκείνοι που παρέμειναν πιστοί στο όραμά του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλες οι συνθέσεις του Δ.Σ. της εταιρείας, αλλά και όσων έλεγχε απόλυτα ο ίδιος, απαρτίζονταν από συγγενικά πρόσωπα (αδέλφια και ανίψια), στα οποία επίσης δεν είχε καμία εμπιστοσύνη. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σχέσεις του με τον ανιψιό του και διευθύνοντα σύμβουλο της P.C. Systems, κ. Δημ. Κρασσόπουλο, ράγισαν, όταν ο τελευταίος διαισθανόμενος την καταιγίδα, που έρχεται, πούλησε τη συμμετοχή του, τόσο στην Πουλιάδης & Συνεργάτες, όσο και στην P.C. Systems. Έκτοτε οι σχέσεις τους δεν έχουν αποκατασταθεί.

Το ίδιο συνέβη με πολλούς συνεταίρους του. Ο «καυγάς» του με τον ιδρυτή της Despec και μετέπειτα επικεφαλής της Intersonic, κ. Φ. Γυλλιάδη, είναι διάσημος στην πληροφορική. Επίσης συχνοί ήταν οι καυγάδες του με τον μετέπειτα αυτόχειρα επιχειρηματία Μπάμπη Μανιώτη, ιδρυτή της Ipirotiki Software, στην οποία η Πουλιάδης & Συνεργάτες είχε συμμετοχή 20%. Αν ο εγωκεντρικός χαρακτήρας και η αντικοινωνικότητά του κρατούσαν τον Αθ. Πουλιάδη απομονωμένο από τα «δρώμενα» της πληροφορικής, ο ίδιος επιχείρησε ν’αποκαταστήσει αυτήν του την αδυναμία, αναλαμβάνοντας την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) το 2001. Η διετής συμμετοχή του ωστόσο αυτή ήταν τραγική σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο που σχεδιαζόταν το περίφημο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Ο ίδιος μάλλον είχε δει τη θέση αυτή, ως σημείο εκκίνησης δημιουργίας δημοσίων σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες κρίνονταν ιδιαίτερα κρίσιμες σε μια περίοδο εκκίνησης του ΚΠΣ. Το «Βατερλώ» των παρεμβάσεών του ως πρόεδρος του ΣΕΠΕ ήταν η επιστολή «συγγνώμης» που έστειλε σε όλα τα μέλη του συνδέσμου τον Ιούλιο του 2006, για την αξιοποίηση της θέσης του ως προέδρου του συνδέσμου, για να προωθήσει αίτημα της εταιρείας του σε διαγωνισμό του υπουργείο Παιδείας. Ως επιχειρηματίας ο Αθ. Πουλιάδης, ήταν προβλέψιμος. Έχοντας στην «αυλή» του κυρίως κόλακες και στελέχη που δεν μπορούν να συνομιλήσουν επί «ίσοις όροις», οι κινήσεις του ήταν μάλλον αντιγραφές άλλων επιχειρηματιών πληροφορικής. Ξεκινούσε τη διανομή η Info-Quest, το ίδιο έκανε και η Πουλιάδης. Έμπαινε στο Χρηματιστήριο η Altec, λίγους μήνες μετά ακολουθούσε και η εταιρεία του. Έμπαινε στην κινητή τηλεφωνία η Info-Quest, το ίδιο προσπάθησε (ανεπιτυχώς όμως) και ο Πουλιάδης.

Οι δύσκολες ημέρες της Πουλιάδης & Συνεργάτες το 2005 τον έκαναν ακόμη πιο απρόσιτο και καχύποπτο. Η αγορά ωστόσο «έβγαλε» το καπέλο της στον επιχειρηματία, όταν ο ίδιος την περίοδο που κατέρρεε, έκανε τ’αδύνατα δυνατά, ώστε να αποπληρώσει όλες τις ελληνικές εταιρείες – προμηθευτές της. Επιχειρηματίας, στον οποίο η Πουλιάδης χρώσταγε τότε 600.000 ευρώ, αναφέρει ότι αποπληρώθηκε μέχρι ευρωλεπτού και ότι το ίδιο έκανε και με δεκάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν έκανε όμως το ίδιο με τους μεγάλους ξένους προμηθευτές και κυρίως με τις τράπεζες, τις οποίες ο επιχειρηματίας θεωρούσε υπεύθυνες, τόσο για την κατάρρευση της Intersonic, όσο και της Πουλιάδης & Συνεργάτες. Και ο ίδιος τις παίδεψε πολύ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πιστώτριες τράπεζες, επί σχεδόν 18 μήνες ζητούσαν τη συναίνεσή του για πώληση της συμμετοχής του στην P.C. Systems, προκειμένου να πάρουν μέρος των δανειακών υποχρεώσεών του.

Σήμερα στο παλιό 7ώροφο κτίριο της Πουλιάδης & Συνεργάτες βρίσκονται γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ μερικά τετραγωνικά του κτιρίου πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες της εταιρείας. Πολλοί αμφιβάλουν, αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει χρήματα, δεδομένου ότι δεν πούλησε ποτέ μέρος της συμμετοχής του, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει την επιστροφή στη συγκεκριμένη αγορά.


Εκτιμούσα σημαντικά την συνεργασία μου με την ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΒΕΕ. Ναι δεν ήταν άριστη η οργάνωση της εταιρίας και υπερσυγκεντρωτική. Παρόλα αυτά είχε ψυχή εκτός από την εμπορική καθαρά σχέση, στήριζε τους ανθρώπους ή τους συνεργάτες του. Είχε εργαζόμενους πολλών ετών που στήριζαν την επιχείρηση, παρόλο που στο άρθρο αναφέρει ότι δεν εμπιστευόταν, η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστευόταν εύκολα, αλλά είχε παλιά στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης. Ήταν χαμηλών τόνων και κοινωνικότητας επιχειρηματίας. Παράλληλα είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με επιχειρήσεις του Δικτύου μεταπωλητών που τον στήριζαν και τις στήριζε. Οι πελάτες του ήταν δεμένοι με την διανομή του. Δημιούργησε ένα από τα καλύτερα και πρώτα B2B ηλεκτρονικά καταστήματα για την εποχή του, χρόνια αργότερα δεν τον είχε ξεπεράσει κανένας διανομέας στο τομέα του ηλεκτρονικού B2B. Σίγουρα έκανε πολλά λάθη και τα πλήρωσε, όπως και εξόφλησε κάθε εσωτερική οφειλή του εκτός από τις Τράπεζες. Προσωπικά δεν επωφελήθηκε από την πτώση προσωπικά, κάτι που σίγουρα μπορούσε να κάνει. Δυστυχώς δεν κατάφερε να αντέξει τον άγριο κόσμο του εμπορίου πληροφορικής στην Ελλάδα

Λίγα χρόνια αργότερα η είδηση του θανάτου του, στις 28/2/2011 συγκλόνισε όλη την αγορά Πληροφορικής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. RIP Pouliadis

Πηγές: από Dealnews.gr  , Capital.gr και Καθημερινή