Κάθε φορά που κάποιος δημοσιογράφος, θέλει να βγάλει ζωντανά την γνώμη ενός εμπειρογνώμονα, ενός Guru του Internet βλέπουμε εδώ και δεκαετίες την γνωστή παρουσία του κ.Νίκου Βασιλάκου που έχει γνώμη και είναι ειδικός για όλα αυτά τα νέα και καινοτόμα που μας περιτριγυρίζουν στο Internet.
O κ. Νίκος Βασιλάκος πάντα πρόθυμος και χαμογελαστός. Επιβεβαιώνει κάθε φορά, ότι μας εκπροσωπεί ως Πρόεδρος της «Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet»!  και φυσικά εξηγεί και μιλάει για το Internet και τις νέες τεχνολογίες, αυτά που οι δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και όλα τα κλασσικά media «δεν γνωρίζουν». Ένας μονόφθαλμος για τα τυφλά media. Καλά κάνει φυσικά ο κ. Βασιλάκος, την τύφλα τους οι δημοσιογράφοι, ας ξεστραβωθούν με μια ακόμη συνέντευξη, να πουλήσουν στο κοινό τους, να κερδίσει λίγο δημοσιότητα και αυτός. Όλοι ευχαριστημένοι.

Μια παρένθεση για την βασική αφορμή της ανάρτησής μας:
Ο Νίκος Βασιλάκος, είναι άλλος ένας μαιντανός της Ελληνικής τηλεόρασης για την κατηγορία «θέματα Internet και πληροφορικής». Μα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό, ας βγαίνει κάθε μέρα και σε όποιο ΜΜΕ θέλει, δικαίωμα του.
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν εμφανίζεται και αναφέρεται συνεχώς ως «ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ INTERNET» που είναι πέρα για πέρα παραπλανητικός! Αυτό θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με την ανάλυση και την συγκέντρωση των στοιχείων μας μέσα από δημόσια αναρτημένα στοιχεία του παρόντος και του παρελθόντος στο Internet.

Η επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ INTERNET» , υποδηλώνει από μόνη της κάτι μεγάλο. Δεν υπάρχει η λέξη «σύλλογος»,  αλλά ΈΝΩΣΗ»,  άρα to πρώτο που μπορεί να συμπεραίνει αρχικά κάποιος που το ακούει ή το διαβάζει, είναι ότι ο συγκεκριμένος φορέας αποτελεί μια ένωση σωματείων ή συλλόγων και άρα αποτελεί ένα δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο συλλογικό όργανο. Προσθέτωντας την λέξη «ΕΛΛΗΝΩΝ» συμπεραίνει κανείς ότι το όργανο αυτό εκπροσωπεί το σύνολο της χώρας! και τέλος  με το «ΧΡΗΣΤΩΝ INTERNET» ολοκληρώνεις έναν πραγματικά μεγάλο τίτλο. Εύκολα λοιπόν ο κάθε δημοσιογράφος που καλεί τον πρόεδρο, βγάζει το συμπέρασμα ότι κ. Βασιλάκος εκπροσωπεί πάνω από την μισή χώρα; (σημ.CompGR σύμφωνα με στοιχεία του 2018, το 82% του πληθυσμού της χώρας  χρησιμοποιεί το Internet και είναι χρήστης του διαδικτύου)

Ας δούμε λοιπόν λίγο τα στοιχεία και την ιστορία της Ε.Ε.Χ.Ι. αλλά και του προέδρου που εδώ και περίπου 20 χρόνια χρησιμοποιεί αυτόν τον «υπέροχο» τίτλο. Μετά από τόσα χρόνια η τηλεοπτική αναγνώριση του προέδρου όλων των χρηστών Internet στην Ελλάδα… είναι μια επακόλουθη πρώτη σκέψη.

Ποια είναι η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet (Ε.Ε.Χ.Ι);

eexi1b

Η ΕΕΧΙ είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό που ιδρύθηκε από 58 πολίτες το 1993 (για την ακρίβεια Ιαν 1994) με σκοπό να προσφέρει φτηνές συνδέσεις στο Internet. Στο παρελθόν έδωσε αρκετές μάχες για αυτό τον σκοπό, αλλά εδώ και πολλά χρόνια είναι σχεδόν ανενεργή με μόνη της, ουσιαστικά, δράση την διοργάνωση σεμιναρίων και την προσφορά νομικών συμβουλών στα μέλη της. Τα πρώτα χρόνια έδρασε ως πάροχος συνδέσεων Internet, υπηρεσιών email, καταχωρητή ονομάτων του .GR , εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πολλών ακόμη δραστηριοτήτων. Πέρα όμως από την ιστορικότητα του φορέα, ουσιαστικά μιλάμε για έναν απλό Μ.Κ.Ο., έναν απλό σύλλογο μη κερδοσκοπικό, που δεν εκπροσωπεί τίποτα περισσότερο από μερικά μέλη κυρίως από την Αθήνα που ιδρύθηκε. Επίσημα δεν γνωρίζουμε τα ενεργά του μέλη που πληρώνουν συνδρομή, ψηφίζουν ή συμμετέχουν στις δράσεις του. Δεν μιλάμε για αυτούς που λαμβάνουν υπηρεσίες αλλά για τα ενεργά μέλη του συλλόγου βάσει του καταστατικού του. Στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν εκπροσώπησε το σύνολο των χρηστών Internet στην Ελλάδα, ούτε εκπροσώπησε κάποιο δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο οργανωτικό σχήμα ή/και πολίτες στο σύνολο της χώρας, όπως υποδηλώνει παραπλανητικά ο έξυπνος τίτλος του.

Το αρχικό καταστατικό του συλλόγου όπως αρχικά υπογράφηκε από τα ιδρυτικά του μέλη είναι το παρακάτω (διαθέσιμο πλέον μόνο στα wayback machines του internet):

Αρθρο 1  Τίτλος – Εδρα
Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «Ενωση Ελλήνων Χρηστών Internet» και στην Αγγλική «Associaton of Hellenic Internet Users» με έδρα την Αθήνα.
Αρθρο 2 – Σκοπός
Σκοπός του Σωματείου είναι:
a. η διάδοση της ιδέας της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των λαών κυρίως με τη χρήση του Internet για την ενημέρωση, επιμόρφωση και εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων επιστημόνων, τεχνικών, απλών χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και του κοινού γενικότερα, σε θέματα διαδικτύων,
b. η εξασφάλιση συνεχούς πρόσβασης και χρήσης του πλήρους φάσματος των υπηρεσιών του Internet στην Ελλάδα,
c. η παροχή τεχνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών,
d. η εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα,
e. η ενεργός συμμετοχή σε παρεμφερή ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού και η διάδοση προτύπων διαδικτύωσης, ανοικτων αρχιτεκτονικών διεθνών προτύπων, καθώς και η εκπαίδευση τω χρηστών στις τεχνολογίες αυτές,
f. η συνεργασία με άλλους συγγενείς συλλόγους ή φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού γιά την εξασφάλιση των παραπάνω.
Αρθρο 3 – Μέλη – Οροι εγγραφής, αποχώρησης και αποβολής
Τα μέλη της ένωσης διακρίνονται σε τακτικά και έκτακτα και πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ως τακτικά μέλη του Σωματείου γίνονται δεκτά φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ενδιαφερόμενοι γιά το Internet. Ως έκτακτα μέλη γίνονται δεκτά φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ενδιαφερόμενοι γιά το Internet, χωρίς δικαίωμα εκλογής στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά με δικαίωμα συμμετοχής στις δραστηρίοτητες του Σωματείου. Οποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του Σωματείου πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο προσυπογεγραμμένη από δύο τακτικά μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφαση του, την εγγραφή ή όχι των νέων μελών. Μετά την έγκριση της αιτήσεως του το υποψήφιο μέλος, καταβάλλει το τέλος εγγραφής που καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση της Γενικής Συνελέυσης και τότε εγγράφεται στο μητρώο των τακτικών μελών του Σωματείου. Παύουν να είναι μέλη του Σωματείου και διαγράφονται από το μητρώο του Σωματείου οι εγγράφως παραιτούμενοι. Επίσης διαγράφονται από τα μητρώα του Σωματείου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη τα οποία γραφτηκαν στο Σωματείο χωρίς να πληρούν τις προυποθέσεις εγγραφής που ορίζονται στο καταστατικό. Αποβάλλονται από το Σωματείο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου όσα μέλη δεν τηρούν ή παραβιάζουν τις προβλεπόμενες από το καταστατικό υποχρεώσεις τους ή προβαίνουν σε ενέργειες αντίθετες με τους σκοπούς του Σωματείου. Ο αποβαλλόμενος δικαιούται να υποβάλλει έφεση στη Γενική Συνέλευση των μελών. Τα αποβαλλόμενα ή οικειοθελώς αποχωρούντα μέλη δεν έχουν καμμιά αξίωση γιά ποσό ή άλλο περιουσιακό στοιχείο του Σωματείου. Οι ιδρυτές του Σωματείου είναι αυτοδικαίως μέλη αυτού.
Αρθρο 4 – Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών
Κάθε μέλος του Σωματείου έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις, να παίρνει μέρος στις συζητήσεις, ψηφοφορίες, να εκλέγει και αν είναι τακτικό μέλος να εκλέγεται, να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που παρέχει το Σωματείο, να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του Σωματείου και γενικότερα να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες αυτού. Τα μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν δικαίωμα εγγραφής ποσού 3000 δραχμών, εφάπαξ καταβαλλόμενο, τακτική τριμηνιαία συνδρομή 1500 δραχμών, η οποία μπορεί να αναπροσαρμοστεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ανάλογα με τις ανάγκες και δαπάνες του Σωματείου και έκτακτη εισφορά όποτε αυτή προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση. Τα μέλη επίσης υποχρεούνται να έχουν ενεργητική συμμετοχή στην εργασία για την πραγμάτωση των σκοπών του Σωματείου και να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης.
Αρθρο 5 – Πόροι
Οι πόροι του Σωματείου είναι τακτικοί και έκτακτοι. Τακτικοί είναι:
– το δικαίωμα εγγραφής των μελών
– οι συνδρομές των μελών και
– οι τόκοι των κεφαλαίων.
Εκτακτοι είναι οι εισπράξεις από κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις, δωρεές, κληροδοτήρια, διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, έκτακτες καταβολές των μελών, πάσης φύσεως συνεισφορές, επιχορηγήσεις και δωρεές, μελών ή τρίτων, φυσικών ή νομικών προσώπων.
Αρθρο 6 – Τρόπος Δικαστικής και Εξώδικης Αντιπροσώπευσης
Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον κάθε διοικητικής ή δικαστικής αρχής και κάθε ιδιώτη, εκτός αν το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Γενική Συνέλευση αποφασίσουν διαφορετικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί με απόφαση του να χορηγεί ειδική ή γενική εξουσιοδότηση σε οποιονδήποτε εκάστοτε τρίτο, γιά να εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον τρίτων, οριζόμενων στη σχετική απόφαση του.
Αρθρο 7 – Οργανα Διοίκησης του Σωματείου
Συλλογικά όργανα της Διοίκησης του Σωματείου είναι:
– Η Γενική Συνέλευση των μελών
– Το Διοικητικό Συμβούλιο
– Η Εξελεγκτική Επιτροπή
Αρθρο 8 – Γενική Συνέλευση
Οι Γενικές Συνελεύσεις διακρίνονται σε τακτικές και έκτακτες. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικώς κατ’έτος και εκτάκτως όποτε αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ή ζητηθεί από το 1/5 των ταμειακώς εντάξει μελών του Σωματείου. Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή στην αίτηση των μελών, πρέπει να αναγράφονται τα προς συζήτηση θέματα. Στις πιο πάνω περίπτωσεις ο Πρόεδρος συγκαλεί τη Γενική Συνέλευση εντός μηνός. Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται προ δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρων, και το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να μειώσει την προθεσμία αυτή μέχρι πέντε ημέρες, σε καμμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να μειωθεί η προθεσμία στην περίπτωση συγκλήσεως της Γενικής Συνέλευσης γιά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Στην πρόσκληση, η οποία είτε δημοσιεύεται στον τύπο είτε αναρτάται στον πίνακα των ανακοινώσεων των γραφείων του Σωματείου, πρέπει να αναφέρονται απαραίτητα ο χρόνος, ο τόπος, στον οποίο θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση, όπως επίσης και τα θέματα προς συζήτηση. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίσταται το 1/5 τουλάχιστον των ταμειακώς εντάξει μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την πρώτη συνεδρίαση καλείται δεύτερη εντός 8 ημερών η οποία βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη και αν προσέλθουν. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατ’απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο όργανο του Σωματείου και μπορεί να αποφασίζει γιά κάθε θέμα. Τα μέλη του Σωματείου μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου. Η Συνέλευση εκλέγει προεδρεύοντα, μέλος του Σωματείου, και δύο Γραμματείς γιά την τήρηση των πρακτικών.
Αρθρο 9 – Διοικητικό Συμβούλιο
Το Σωματείο διοικεί πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ταμία και ένα Σύμβουλο που εκλέγονται από την Τακτική Γενική Συνέλευση με καθολική μυστική ψηφοφορία. Ολα τα μέλη έχουν δικαίωμα να εκλεχτούν και να εκλέξουν. Η διάρκεια της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ετήσια. Η θητεία του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα εκλεγεί από τους ιδρυτές, θα είναι επίσης ετήσια. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμέυεται γιά τη δημιουργία εσωτερικού κανονισμού που θα ρυθμίζει τα εξής: α) χρήση του εξοπλισμού του Σωματείου και β) τις σχέσεις των εκτάκτων μελών του Σωματείου. Ο εσωτερικός κανονισμός σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό. Εντός πέντε ημερών από της εκλογής του συνέρχεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγει μεταξύ των μελών του με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον Πρόεδρο και σε περίπτωση αδυναμίας του από τον Αντιπρόεδρο, ή αν ζητήσουν τη σύγκληση τουλάχιστον τρία μέλη του. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα τουλάχιατο τρία μέλη, οπότε απαιτείται ομοφωνία γιά λήψη απόφασεως, αποφασίζει με πλειοψηφία των παρόντων μελών και σε περίπτωση ισοψηφίας υπερτερεί η ψήφος του Προέδρου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που απουσιάζει επί πεντε συνεχείς συνεδριάσεις αδικαιολόγητα, μπορεί να χάσει το αξίωμα του με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Εφόσον τα μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου περιοριστούν σε τέσσερα, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να συγκαλέσει το συντομότερο τη Γενική Συνέλευση των μελών με θέμα τη συμπλήρωση των κενών θέσεων των συμβούλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει γιά κάθε θέμα που δεν περιλαμβάνεται από το νόμο στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης. Ο ισολογισμός και απολογισμός κάθε έτους υποβάλλεται υποχρεωτικά γιά έγκριση εντός τριμήνου από τη λήξη κάθε έτους στη Γενική Συνέλευση.
Αρθρο 10 – Καθήκοντα Διοίκησης – Πρόεδρος – Αντιπρόεδρος
Ο Πρόεδρος και σε περίπτωση απουσίας ή αδυναμίας του, ο Αντιπρόεδρος εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον των Δικαστηρίων και κάθε άλλης αρχής ή και εξώδικα. Εχει τη διεύθυνση και εποπτεία του Σωματείου, υπογράφει με το Γενικό Γραμματέα όλα τα έγγραφα και κάθε ένταλμα ή γραμμάτιο είσπραξης του Ταμείου.
Αρθρο 11 – Γενικός Γραμματέας
Ο Γενικός Γραμματέας και σε περίπτωση απουσίας ή αδυναμίας του άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται από αυτόν, διευθύνει το Γραφείο του Σωματείου, διεξάγει την αλληλογραφία τηρώντας και το σχετικό βιβλίο, υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο όλα τα έγγραφα, φυλάσσει το αρχείο και τη σφραγίδα του Σωματείου, τηρεί το μητρώο των μελών, τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου καταχωρώντας αυτά σε εδικό βιβλίο και παραλαμβάνει και παραδίδει, με πρακτικά καταχωρούμενα σε ειδικό βιβλίο, τα έπιπλα, τα αρχεία και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου.
Αρθρο 12 – Ταμίας
Ο Ταμίας ενεργεί τις εισπράξεις και πληρωμές, εκδίδει τα εντάλματα πληρωμών και γραμμάτια εισπράξεων, τηρεί στοιχεία διπλοτύπων αποδείξεων δίνοντας σχετική απόδειξη γιά κάθε είσπραξη και λαμβάνει απόδειξη γιά κάθε πληρωμή. Ο Ταμίας έχει υποχρέωση να καταθέτει στο όνομα του Σωματείου, στην Τράπεζα στην οποία τηρεί λογαριασμό το Σωματείο, το ταμειακό υπόλοιπο, εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 20.000 δραχμές. Οι χρηματικές καταθέσεις του Σωματείου στην Τράπεζα αναλαμβάνονται από τον Ταμία βάσει έγγραφης εξουσιοδότησης με υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία κα θα πρέπει να αναφέρεται στο έγγραφο της εξουσιοδότησης. Εκτελεί πληρωμές μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, βάση ενταλμάτων με υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Υποβάλει κάθε τρίμηνο στο Διοικητικό Συμβούλιο πίνακα μελών που έχουν καθυστερήσει τη συνδρομή τους γιά περισσότερο από ένα τρίμηνο. Ο Ταμίας είναι προσωπικα υπεύθυνος για τη διαχείριση του και γιά κάθε απώλεια χρηματων. Στα εντάλματα απαραίτητα αναφέρεται ο αριθμός και η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Ταμίας τηρεί το βιβλίο Εσόδων – Εξόδων και από το νόμο απαραίτητα ταμειακά βιβλία, φροντίζει να είναι αυτά πάντοτε ενημερωμένα, όπως επίσης κρατά και πλήρη διαχειριστικά στοιχεία. Τα πιό πάνω βιβλία και στοιχεία πρέπει να είναι αριθμημένα και μονογραφημένα από αυτόν και τον Πρόεδρο και να φέρουν τη σφραγίδα του Σωματείου. Φροντίζει γιά τη σύνταξη και παράδοση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ετήσιας αναλυτικής έκθεσης της οικονομικής και ταμειακής κατάστασης του Σωματείου μαζί με τον απολογισμό και ισολογισμό της περασμένης χρήσης. Τον Ταμία, σε περίπτωση απουσίας ή αδυναμίας του αντικαθιστά ένα μέλος που ορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αρθρο 13 – Αρχαιρεσίες
Κάθε έτος και μέσα σε αυτό, εκτελούνται από την Εφορευτική Επιτροπή αρχαιρεσίες με καθολική, μυστική και με ενιαίο ψηφοδέλτιο ψηφοφορία γιά εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης γιά το Διοικητικό Συμβούλιο και μέχρι δύο γιά την Εξελεγκτική Επιτροπή. Για τα πιό πάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί τη Γενική Συνέλευση όπως αναφέρει το άρθρο 8 και καλεί τα μέλη του Σωματείου γιά υποβολή υποψηφιότητας χωρίς να επιτρέπεται η υποβολή γιά περισσότερα από ένα αξιώματα. Η υποβολή υποψηφίοτητας επιτρέπεται το αργοτερο δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή τω αρχαιρεσιών. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού συγκεντρώνει τις αιτήσεις ανακηρύσσει το αργότερο μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών τους υποψήφιους. Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής μπορούν να εκλεχτούν και χωρίς προηγούμενη ανακήρυξη. Η πρόσκληση των επιτυχόντων γίνεται με φροντίδα του πλειοψηφίσαντος κατά τις εκλογές συμβούλου μέσα σε δέκα ημέρες από την ανακήρυξη του από την Εφορευτική Επιτροπή, και σε περίπτωση αδυναμίας του, από τον αμέσως επόμενο εκλεγμένο σύμβουλο. Η διαλογή των ψηφοδελτίων, και η ανακήρυξη των επιτυχόντων και αναπληρωματικών, οι οποίοι δεν μπορούν να υπερβαίνουν σε αριθμό το διπλάσιο των τακτικών, γίνεται από την Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συντάσει και το σχετικό πρακτικό.
Αρθρο 14 – Εξελεγκτική Επιτροπή
Σε κάθε διεξαγωγή αρχαιρεσιών εκλέγεται και τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή με τρία αναπληρωματικά μέλη. Η Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγει μεταξύ των μελών της τον Πρόεδρο της και συνέρχεται υποχρεωτικά, εφόσον αυτό ζητηθεί από τουλάχιστον δύο μέλη της ή τον Πρόεδρο και αποφασίζει με πλειοψηφία υπερισχύουσας σε περίπτωση ισοψηφίας της ψήφου του Προέδρου. Αυτή προβαίνει σε διαχειριστικό έλεγχο της απερχόμενης Διοίκησης, αφού συντάξει για αυτό σχετική έκθεση και την υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση. Η θητεία της πρώτης Εξελεγκτικής Επιτροπής έχει διάρκεια ενός έτους.
Αρθρο 15 – Εφορευτική Επιτροπή
Γιά την διεξαγωγή αρχαιρεσιών προς ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση τριμελής Εφορευτική Επιτροπή με τρία αναπληρωματικά μέλη, με μυστική ψηφοφορία είτε διά βοης αν αυτό αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση.
Αρθρο 17 – Σφραγίδα
Το Σωματείο έχει ίδια σφραγίδα, η οποία φέρει την επωνυμία του Σωματείου.
Αρθρο 18 – Ασάφεια
Κάθε ασάφεια του παρόντος καταστατικού ερμηνεύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία γιά κάθε ζήτημα. Γιά κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από το παρόν αποφασίζει η Γενική Συνέλευση, τηρουμένων των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα.
Αρθρο 19 – Διάλυση του Σωματείου
Το Σωματείο διαλύεται αν ο αριθμός των μελών του περιοριστεί σε λιγότερα των είκοσι(20), η δε περιουσία του περιέρχεται όπου αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση. Επίσης μπορεί να διαλυθεί καα κατά τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Νόμου γενικότερα.
Αρθρο 20 – Τροποποίηση του Καταστατικού
Το παρόν καταστατικό μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αφού συγκληθεί με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου ή με πρόταση 20 τουλάχιστον μελών του Σωματείου. Κατά την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να βρίσκεται το 50% των ταμειακώς εντάξει μελών του Σωματείου, η δε απόφαση τροποποίησης λαμβάνεται από την πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών, με εφαρμογή του άρθρου 99 του Α.Κ.
Αρθρο 21
Το παρόν καταστατικό που αποτελείται από είκοσι ένα (21) άρθρα αναγνωσμένο κατά άρθρο και σαν σύνολο εγκρίνεται και ψηφίζεται ομόφωνα και υπογράφεται από άπαντες τους ιδρυτές, δημιουργώντας ιδιαίτερα πρακτικά γιά την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, συγκεντρωμένων για αυτό στην Αθήνα.

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 1994

Οι Ιδρυτές
1. Αγγελος Χαρίτσης του Παναγιώτη
2. Αναστάσιος Κοτσίκονας του Κων/νου
3. Βαρτάν Ναρινιάν του Στεφάν
4. Σοφία Αναγνωστοπούλου του Ιωάννου
5. Γιώργος Κουλογιάννης του Αντωνίου
6. Αλέξανδρος Κουλουμπής του Κων/νου
7. Φοίβος Τζαβελάκος του Ανδρέα
8. Γιάννης Πάνας του Δημητρίου
9. Εμμανουήλ Χάλαρης του Ζαμπέτη
10. Ιωάννης Σαμούχος του Δημητρίου
11. Κωνσταντίνος Κουράκης του Νικολάου
12. Ευγενία Μαρίνου του Ιωάννη
13. Γιώργος Καβαλλιεράτος του Θεμιστοκλή
14. Ευάγγελος Γκιώνης του Γεωργίου
15. Γεράσιμος Μελισσαράτος του Κων/νου
16. Δημήτρης Βραχιολάς του Γεωργίου
17. Ιωάννης Αντωνόπουλος του Θεοδώρου
18. Αθανάσιος Στυλιανός του Αναστασίου
19. Δημήτρης Βασσαρδάνης του Νικολάου
20. Βασίλης Τερζόπουλος του Γεωργίου
21. Χριστόφορος Συντιχάκης του Γεωργίου
22. Αριστείδης Γιανναρέλης του Γεωργίου
23. Γεώργιος Επιτήδειος του Στεφάνου
24. Βασίλειος Τριανταφύλλης του Χρήστου
25. Ανδρέας Περγαντής του Δημητρίου
26. Στέλιος Χαμόδρακας του Παναγιώτη
27. Γεώργιος Μαργαρίτης του Ανάγνου
28. Δημήτρης Χάρισμας του Χρήστου
29. Αθανάσιος Μπούρας του Χρήστου
30. Γιάννης Σακελλάρης του Βασιλείου
31. Κωνσταντίνος Καναβαρώτης του Ιωάννου
32. Μανώλης Μιχελάκης του Γεωργίου
33. Βλάσης Χριστοδουλόπουλος του Κων/νου
34. Παντελεήμων Παρβαντώντης του Κων/νου
35. Δημήτριος Χατζάκης του Δημητρίου
36. Κωνσταντίνος Κράλλης του Ιωάννου
37. Αναστάσιος Ζαχαρίου του Δημητρίου
38. Γιάννης Μουρατίδης του Κων/νου
39. Δέσποινα Σωτήρη του Σπυρίδωνος
40. Δημήτριος Πιτσινίγκος του Παναγιώτη
41. Θεμιστοκλής Γυπάρης του Παναγιώτη
42. Κωνσταντίνος Καραφασούλης του Ευστράτιου
43. Δημήτριος Μπουγιούλιας του Κων/νου
44. Ξενοφών Καβούρης του Κων/νου
45. Παναγιώτης Μπάλτος του Δημητρίου
46. Γρηγόρης Φίλλιπας του Ιωάννου
47. Κωνσταντίνος Διανέλλος του Παναγιώτη
48. Αθανάσιος Διαμαντίδης του Αδαμάντιου
49. Ανδρέας Περσίδης του Σπυρίδωνος
50. Δημήτριος Σέρμπερης του Ιωάννη
51. Διομήδης Σπινέλλης του Διονυσίου
52. Νίκη Μπουλιγαράκη του Λάμπρου
53. Νίκος Ευσταθόπουλος του Δημητρίου
54. Στυλιανός Μαρκολέφας του Ιωάννη
55. Νίκος Τσαρμπόπουλος του Παναγιώτη
56. Αχιλλέας Βολίωτης του Παναγιώτη
57. Δημήτρης Καλογεράς του Κων/νου
58. Γεώργιος Δούμουρας του Αριστοτέλη
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Το Internet είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που ανήκουν σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς και εμπορικές εταιρείες διαφόρων κρατών. Αποτελεί μέσο ταχείας διακίνησης πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω αποκλειστικών τηλεφωνικών γραμμών και δορυφορικών ζεύξεων.

 

Tα στοιχεία για τις δραστηριότητες και το καταστατικό για την ΕΕΧΙ δεν είναι αυτή την χρονική στιγμή αναρτημένα στο διαδίκτυο γιατί τα αρχικά ή παλαιότερα sites δεν υφίστανται (παρακάτω εμφανίζουμε διάφορες παλιότερες μορφές του δικτυακού τόπου eexi.gr από screenshoots).
Πολλές πληροφορίες έχουν χαθεί πλέον και ο ιστορικός σύλλογος δεν έχει καν ένα αντιπροσωπευτικό δικτυακό τόπο.

To 2005, δέκα έτη μετά την ίδρυσή του το σωματείο παρουσίαζε τα παρακάτω ως ιστορικό και δραστηριότητες:

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 με σκοπό:
1. Τη διάδοση της ιδέας της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των λαών κυρίως με τη χρήση του Internet για την ενημέρωση, επιμόρφωση και εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων επιστημόνων, τεχνικών, απλών χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και του κοινού γενικότερα, σε θέματα Διαδικτύου.
2. Την εξασφάλιση συνεχούς πρόσβασης και χρήσης του πλήρους φάσματος των υπηρεσιών του Internet στην Ελλάδα.
3. Την παροχή τεχνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών.
4. Την εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα.
5. Την ενεργό συμμετοχή σε παρεμφερή ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδος ή του εξωτερικού και τη διάδοση προτύπων διαδικτύωσης, ανοικτών αρχιτεκτονικών διεθνών προτύπων, καθώς και την εκπαίδευση των χρηστών στις τεχνολογίες αυτές.
6. Τη συνεργασία με άλλους συγγενείς συλλόγους ή φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού για την εξασφάλιση των παραπάνω.

Από το 1994 που ιδρύθηκε η ΕΕΧΙ έχει αξιοποιήσει την ενεργητικότητα των μελών της για την επίσημη αναγνώρισή της, την διαμόρφωση των γραφείων της και την εγκατάστασή της σε αυτά, την αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία του host της και την πραγματοποίηση περισσότερων από 50.000 ωρών σεμιναρίων για την δομή και χρήση του Internet σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Η ΕΕΧΙ διάνυσε αρκετό δρόμο από τον Δεκέμβριο του ’93 παράλληλα με το Internet στην Ελλάδα που έχει επίσης αλλάξει αρκετά.
Η ΕΕΧΙ προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη της με σκοπό την εξασφάλιση της πρόσβασής τους στο Internet, την ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν το δίκτυο, τη συλλογική επίλυση προβλημάτων, την υποστήριξη προς τα μέλη και φυσικά την ανάπτυξη προσωπικών επαφών μεταξύ των μελών για την διάδοση της ιδέας της επικοινωνίας μέσα από τα επικοινωνιακά δίκτυα.
Παράλληλα ενεργεί για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Internet και για την εκπαίδευση σε αυτό. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια φροντίζοντας να είναι ιδιαίτερα προσιτά σε μαθητές και φοιτητές. Διατηρεί το δικό της host με μόνιμη σύνδεση με το Internet και διαθέτει λογαριασμούς στα μέλη της.

Αν οι σκοποί της ΕΕΧΙ συμπίπτουν με τους δικούς σας, αν θέλετε να μας βοηθήσετε στο έργο μας, να γνωρίσετε το Internet ή απλά να μας μιλήσετε από κοντά και να σας βοηθήσουμε να λύσετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στα γραφεία της ένωσης στην παρακάτω διεύθυνση. Θα χαρούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο 210-36.33.650 και φαξ 210-36.33.107 αλλά και από την διεύθυνση info[@]eexi.gr.

eexi2016
Ο δικτυακός τόπος της ΕΕΧΙ όπως ήταν το 2016

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΕΧΙ

Σύμφωνα με τα αναρτημένα στοιχεία στους δικτυακούς τόπους της ΕΕΧΙ, τα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου ήταν τα παρακάτω :

 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2015-2016]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Άννα Αναστασοπούλου
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2014-2015]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Άννα Αναστασοπούλου
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γιώργος Λιάκος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2013-2014]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γιώργος Λιάκος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2012-2013]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γιώργος Λιάκος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2010-2011]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γιώργος Λιάκος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2009-2010]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Γιώργος Λιάκος
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2008-2009]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Μιχάλης Τσάτσαρης
  • Σύμβουλος: Γιάννης Σταυρινός
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2007-2008]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Μιχάλης Τσάτσαρης
  • Σύμβουλος: Γιώργος Επιτήδειος
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2006-2007]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Στάμος Σαμαντάς
  • Ταμίας: Μιχάλης Τσάτσαρης
  • Σύμβουλος: Αντώνης Λυραντωνάκης
  • Νομική Σύμβουλος: Έλενα Αλκ. Σπυροπούλου
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2004-2005]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: ‘Αρης Κοέν
  • Ταμίας: Στάμος Σαμαντάς
  • Σύμβουλος: Ξανθή Γιαλλούση
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2003-2004]
  • Πρόεδρος: Νίκος Βασιλάκος
  • Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Φώτης Γεωργάτος
  • Ταμίας: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Σύμβουλος: Γιώργος Κεραμίδας
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2002-2003]
  • Πρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Γενικός Γραμματέας: Νίκος Βασιλάκος
  • Ταμίας: Στράτος Χαροκόπος
  • Σύμβουλος: Σπύρος Γερόπουλος
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2001-2002]
  • Πρόεδρος: Γεράσιμος Μελισσαράτος
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Γενικός Γραμματέας: Νίκος Βασιλάκος
  • Ταμίας: Στράτος Χαροκόπος
  • Σύμβουλος: Φίλιππος Νικολαΐδης
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 2000-2001]
  • Πρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπουγουλιάς
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Καρατζάς
  • Ταμίας: Στέφανος Στεφανίδης
  • Σύμβουλος: Γιάννης Βαλαβάνης
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1999-2000]
  • Πρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπουγουλιάς
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Καρατζάς
  • Ταμίας: Στέφανος Στεφανίδης
  • Σύμβουλος: Γιάννης Βαλαβάνης
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1998-1999]
  • Πρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπουγουλιάς
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Καρατζάς
  • Ταμίας: Στέφανος Στεφανίδης
  • Σύμβουλος: Γιάννης Βαλαβάνης
 • Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1997-1998]
  • Πρόεδρος: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπουγουλιάς
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Καρατζάς
  • Ταμίας: Στέφανος Στεφανίδης
  • Σύμβουλος: Γιάννης Βαλαβάνης
 • Τρίτο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1996-1997]
  • Πρόεδρος: Γιάννης Πανάς
  • Αντιπρόεδρος: Διονύσης Λιάλιος
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Μαργαρίτης
  • Ταμίας: Δημήτρης Μπουγουλιάς
  • Σύμβουλος: Γιώργος Καρατζάς
 • Δεύτερο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1995-1996]
  • Πρόεδρος: Γιώργος Καβαλιεράτος
  • Αντιπρόεδρος: Τάσος Πετρόπουλος
  • Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Επιτήδειος
  • Ταμίας: Φοίβος Τζαβελάκος
  • Σύμβουλος: Διονύσης Λιάλιος
 • Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΧΙ [περίοδος 1994-1995]
  • Πρόεδρος: Γιάννης Πανάς
  • Αντιπρόεδρος: Γιώργος Καβαλιεράτος
  • Γενικός Γραμματέας: Φοίβος Τζαβελάκος
  • Ταμίας: Γιώργος Επιτήδειος
  • Σύμβουλος: Γιώργος Κουλογιάννης
 • Τρίτη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή [περίοδος 1993-1995]
  • Γιώργος Επιτήδειος
  • Γιώργος Κουλογιάννης
  • Γιάννης Πανάς
  • Θάνος Στυλιανός
  • Φοίβος Τζαβελάκος
 • Δεύτερη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή [περίοδος 1993-1994]
  • Γιώργος Κουλογιάννης
  • Αλέξανδρος Κουλουμπής
  • Γιάννης Πανάς
  • Θάνος Στυλιανός
  • Φοίβος Τζαβελάκος
 • Πρώτη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή [περίοδος 1993-1994]
  • Αλέξανδος Κουλουμπής
  • Γιάννης Πανάς
  • Θάνος Στυλιανός
  • Φοίβος Τζαβελάκος
  • Δημήτρης Χάρισμας

Μετά το 2016 δεν υπάρχουν ενεργές αναφορές για την διοίκηση του συλλόγου, τα ενεργά μέλη, τις εκλογικές διαδικασίες ή τις δραστηριότητες της ΕΕΧΙ. Όπως θα παρατηρήσετε το Δ.Σ. παραμένει ίδιο εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως βλέπουμε και από το προσωπικό βιογραφικό του, ο κ. Βασιλάκος παρακολούθησε τα σεμινάρια της ΕΕΧΙ και μετά το 2001 μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο. Από εκεί και ύστερα είναι το κυρίαρχο πρόσωπο και ο μόνιμος πρόεδρος του συλλόγου έως σήμερα με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Με την ιδιότητα του προέδρου ενός συλλόγου και φυσικά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, πέτυχε παραπλανητικά να εμφανίζεται στα media αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φορέα ως ο εκπρόσωπος ή/και συνομιλητής «όλων των χρηστών internet στην Ελλάδα!» WoW!!!
Σε καμία περίπτωση, δεν υποβιβάζουμε την σημασία του συλλόγου, τον εθελοντισμό, τις προσπάθειες των μελών του και το έργο τους. Σήμερα (2019) ο ιστορικός αυτός σύλλογος δεν έχει καν δικτυακό τόπο, πέρα από τα στοιχεία επικοινωνίας και τον τραπεζικό του λογαριασμό:

eexi-jan2018-site
Δικτυακός Τόπος της ΕΕΧΙ Ιανουάριος 2018
eexi-10-2019
Δικταυκός τόπος της ΕΕΧΙ  Οκτώβριος 2019

Ο δικτυακός τόπος της ΕΕΧΙ είναι πλέον μια απλή default εγκατάσταση Drupal, με μερικές σελίδες και είναι επ΄αόριστω υπο κατασκευή…
Όταν επισημάναμε το θέμα στον κ. Βασιλάκο (Μάιος 2019) η απάντηση του στο Twitter ήταν «Είμαι σε ταξίδι εκτός Ελλάδας για δουλειά. Μόλις βρω χρόνο θα φτιάξω το site, απλώς είναι σε WordPress και θέλω να το γυρίσω σε drupal«

vasilakos-tweet1

Με την ίδια ακριβώς πρόχειρη μορφή και παρουσίαση είναι και τα υπόλοιπα site του εξειδικευμένου τηλεοπτικού «Guru του Internet» :

internetnow-10-2019.jpg
Το site της άλλης μη κερδοσκοπικής της InterneNow!  του κ. Βασιλάκου (Οκτ. 2019)

Ποιός είναι ο Νίκος Βασιλάκος;

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του: O Nίκος Βασιλάκος είναι Γλωσσολόγος, Δημοσιογράφος και άμισθος Πρόεδρος στο Internet Now! και στην Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet. Ανάμεσα στα άλλα έχει διατελέσει Αρχισυντάκτης τεχνολογίας στο In.gr, Marketing Manager στο e-shop.gr και υπεύθυνος site και social media στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνων.  Aσχολείται με το χώρο του internet και της επικοινωνίας τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε Γλωσσολογία στην Αθήνα, εργάστηκε στο Λεξικό Μπαμπινιώτη και τον κέρδισαν τα ΜΜΕ όταν ανέλαβε υπεύθυνος γλωσσικών θεμάτων και διαδικτύου στο Περιοδικό NEMECIS.  Παρακολούθησε όλα τα σεμινάρια της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet από το 1997-2000. Από το 2000 ώς το 2013 εργάστηκε στο in.gr ως δημοσιογράφος τεχνολογίας, κάνοντας παράλληλα ραδιόφωνο (Ζωή.gr στον ΣΚΑΙ) και τηλεόραση (Ψηφιακή Ελλάδα στην ΕΡΤ).

nikos-vasilakos-site-10-2019
Ο προσωπικός δικτυακός τόπος του Νίκου Βασιλάκου όπως λειτουργεί σήμερα (2019)

και μερικά ακόμη βιογραφικά όπως τα περιγράφει ο ίδιος:

Νίκος Βασιλάκος: Βιογραφικό σημείωμα
(https://archive.is/qworl#selection-729.0-1103.1)
Γεννήθηκα: 5/11/1974 στο Καλαμάκι όπου και μεγάλωσα και πήγα σχολείο στο δημόσιο Θουκυδίδειο Λύκειο Αλίμου
Γυρίζω: Χαριλάου Τρικούπη 64 στα Εξάρχεια, Κύθνου 16 στην Αγία Παρασκευή, Κανάρη 15 στο Καλαμάκι
Επικοινωνία: 6944 565 282 και 211 012 50 94
2015
– Internet Now! Μη κερδοσκοπική εταιρεία, Πρόεδρος
– Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet, Σωματείο, Πρόεδρος
– Φοιτητής Γλωσσολογίας τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
– ΑΣΚΙ κατασκευή makronissos.org
– Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης κατασκευή media.ekt.gr
– Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού κατασκευή snhell.gr
2014-2000
– Ίδρυμα Λαμπράκη κατασκευή e-paideia.org
– Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης κατασκευή wire2014.eu
– Ιατρικό Αθηνών κατασκευή όλων των διακτυακών τόπων και όλων των social media του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και διευθυντών ιατρών
– Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη in.gr δημοσιογράφος/αρχισυντάκτης τεχνολογίας
– Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πρόταση και δημιουργία Διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας.
– ΝΕΤ, παρουσίαση και επιμέλεια ενότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ με την Μαρία Χούκλη, τη Λίνα Κλείτου και την Πηνελόπη Γαβρά.
– ΣΚΑΙ RADIO, ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπή ΖΩΗ.GR, κάθε Τρίτη 17.00-19.00 με θέμα το Ίντερνετ και τις Νέες Τεχνολογίες.
– ΕΡΤ – ΕΤ1 παρουσίαση και επιμέλεια της εκπομπής ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ www.youtube.com/psifiakiellada2000
– ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEMECIS, μηνιαία γλωσσική στήλη, υπεύθυνος γλωσσικών θεμάτων και διαδικτύου.
– SEVEN RADIO, ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Εθελοντική προσφορά
– Σεμινάρια με θέμα: αύξηση της δημιουργικής χρήσης του Internet στην Ελλάδα, δωρεάν ομιλίες σε σχολεία και δωρεάν σεμινάρια σε φορείς που υποστηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕ.Θ.Ε.Α. και Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – Φλόγα, 18 ΑΝΩ, Φυλακές Κορυδαλλού).

Ο Νίκος Βασιλάκος γεννήθηκε το 1974 στον Δήμο Αλίμου (Καλαμάκι), πήγε σχολείο στο δημόσιο Θουκυδίδειο Λύκειο Καλαμακίου.1993 διευθυντής σύνταξης της ανεξάρτητης τοπικής εφημερίδας ΘΕΣΗ στον Άλιμο.
1994 μετά από πανελλήνιες εξετάσεις περνά στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
1995 επιλέγει την κατεύθυνση Γλωσσολογίας και ένα έτος μετά ξεκινά να εργάζεται ως συντάκτης στο Λεξικό Μπαμπινιώτη υπεύθυνος για τους λημματογραφικούς πίνακες και τις παραπομπές στα γλωσσικά σχόλια.
1996 κατασκευάζει την πρώτη ιστοσελίδα στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας για τον τομέα Γλωσσολογίας.
1997 εργάζεται στο Περιοδικό NEMECIS της Λιάνας Κανέλλη ως υπεύθυνος γλωσσικών θεμάτων και διαδικτύου. Γράφει την μηνιαία γλωσσική στήλη ΣΗΜΕΙΑ & ΣΗΜΑΤΑ και είναι υπεύθυνος για την έκδοση του NEMECIS σε πολυτονικό και με χρήση βαρείας καθώς και τη διόρθωση πνευμάτων/τόνων όλης της ύλης του Περιοδικού κάθε μήνα.1998 αναλαμβάνει υπεύθυνος και της ηλεκτρονικής έκδοσης του Περιοδικού NEMECIS στο Internet.1997-9 παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια Linux, PHP/MySQL, Html/Dreamweaver και Τεχνολογίας Δικτύων στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά με τη λειτουργία της E.E.X.I.
1999 εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο SEVEN RADIO με γενικό διευθυντή σταθμού τον Πέτρου Κωλέττη. Επιμελείται μουσικά και παρουσιάζει δύο εκπομπές: τις ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, καθημερινή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με θέμα τεχνολογικά νέα, και το ΘΕΛΕΙ ΦΩΣ ΚΙ Η ΣΚΙΑ 2ωρη μουσική εκπομπή κάθε Σάββατο και Κυριακή 10.00-12.00 με επιλογές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, το Νέο Κύμα, μελοποιημένους Έλληνες ποιητές και μινιμαλιστική μουσική.
1999 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, του πρώτου και μοναδικού Μη Κερδοσκοπικού ISP στην Ελλάδα.
2000 προσλαμβάνεται στο In.gr, την Ειδησιογραφική Πύλη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ως συντάκτης βιβλίου και μετέπειτα αρχισυντάκτης τεχνολογίας.2001 ξεκινά την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στο In.gr στη διεύθυνση http://www.in.gr/tech/arxaia.asp.2002 προγραμματίζει εξ ολοκλήρου το vortal τεχνολογίας του In.gr στη διεύθυνση http://www.in.gr/tech παράλληλα αρθρογραφεί στα Περιοδικά τεχνολογίας RAM, στο ένθετο Financial RAM και στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».
2003 εκλέγεται για πρώτη φορά Πρόεδρος στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.
2005 αναπτύσσει χρησιμοποιώντας Drupal, σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Ανοικτού και Ελεύθερου Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ) σε PHP/MySQL, το νέο vortal τεχνολογίας του In.gr στη διεύθυνση http://ndigital.in.gr.
2006 ξεκινά συνεργασία με την τηλεοπτική εκπομπή ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ και την Μπήλιω Τσουκαλά στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα ειδήσεις τεχνολογίας.
2007 αναλαμβάνει σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών
2007 αρχίζει εβδομαδιαία εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ΖΩΗ.GR, κάθε Τρίτη 17.00-18.00 με θέμα το Ίντερνετ και τις Νέες Τεχνολογίες.
2007 βγαίνει στον αέρα της ΕΡΤ – ΕΤ1 η πρώτη εκπομπή της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Της πρώτης και μοναδικής εκπομπής για το Ίντερνετ και τις Νέες Τεχνολογίες στην Ελληνική Τηλεόραση.
2008 επιμελείται και παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ κάθε Παρασκευή την ενότητα ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ με την Μαρία Χούκλη, τη Λίνα Κλείτου και την Πηνελόπη Γαβρά.
2008 ιδρύει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία INTERNET NOW! με στόχους την αύξηση της δημιουργικής χρήσης του Internet στην Ελλάδα, δωρεάν ομιλίες σε σχολεία και δωρεάν σεμινάρια σε φορείς που υποστηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – ΚΕ.Θ.Ε.Α. και Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – Φλόγα, 18 ΑΝΩ).
2009 το INTERNET NOW! αναλαμβάνει επίσημος εισαγωγέας και μεταπωλητής Arduino και δημιουργείται το ηλεκτρονικό κατάστημα στη διεύθυνση http://www.internetnow.gr/agora. Τα προϊόντα Arduino διατίθενται στην ελληνική αγορά σε τιμή κόστους για να ωθήσουν νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα να ασχοληθούν με δημιουργικό προγραμματισμό σε επίπεδο ανάδρασης υπολογιστή-φυσικού περιβάλλοντος. Το arduino χρησιμοποιείται από αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και αυτοματιστές σε ολόκληρο τον κόσμο για ανάπτυξη εφαρμογών και κατασκευών.
2009 αναλαμβάνει σύμβουλος (facilitator) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Έργο: Προετοιμασία Διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας.
2010 αναλαμβάνει σύμβουλος (endorser) για την Disney. Έργο: Παρουσίαση Πανευρωπαϊκής Έρευνας Disney για την νέα γενιά προ-εφήβων Generation XD.
2010 αναλαμβάνει σύμβουλος (facilitator) στον Όμιλο Peoplecert. Έργο: Social Media Campain Management – Search Engine Optimization.
2010 αναλαμβάνει το site, τα social media, SEO, SMO του Γενικού Διευθυντή Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ιατρού Δρ.Κ.Κωνσταντινίδη.
2011 μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Γ. Αποστολόπουλου αναλαμβάνει να κατασκευάσει τα Site του Ομίλου Ιατρικού και όλων των κλινικών, τα Social Media, SEO, SMO καθώς και iPhone, iPad, Android, Blackberry apps του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
2012 αναλαμβάνει σύμβουλος διοίκησης στο όμιλο διαφημιστικων εταιρειών Fortune (Fortune, Cream, Rascal) και διαχειρίζεται προσωπικά τα project των εταιρειών του Όμιλου Marfin Investment Group που υλοποιεί ο Όμιλος Fortune.
2013 παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες αναμορφώνει, ανανεώνει και διδάσκει στα σεμινάρια του Internet Now!. Στόχος είναι η εμπειρία τόσων ετών να αποτελέσει εφόδιο για τους συναδέλφους και να πάμε όλοι μαζί το ελληνικό Internet ένα βήμα μπροστά.Ο Νίκος Βασιλάκος διδάσκει κάθε χρόνο:ασφάλεια, προστασία και δημιουργική χρήση Internet
e-Ιατρείο: Υποδοχή, διαχείριση και οργάνωση επικοινωνίας
Decision Support Systems: Χρήση expert systems στο χειρουργείο και ανά ιστορικό/περίπτωση ασθενή CRM/ERP ανά περιστατικό
Live streamminge-Learning στο Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και στο δημόσιο προφίλ του στο LinkedIn

Που βρίσκεται η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet;

Ας γυρίσουμε πάλι στην ΕΕΧΙ, από τις διάφορες αναζητήσεις μας τα αρχικά στοιχεία διεύθυνσης της Μ.Κ.Ο. ήταν: ΕΕΧΙ:  Πατρ. Ιωακείμ 30-32 Κολωνάκι 10674 Αθήνα 10674, e-mail: info or webmaster Τηλέφωνα: (+301)-7220563, fax: (+301)-7234641
Από την αρχή σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου ήταν η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με πληρωμή σχετικά με το Internet, κάτι πραγματικά αναγκαίο τότε:

(Ένα απόσπασμα από το site της ΕΕΧΙ το 1998)
Ο χρηστικός κύκλος σεμιναρίων είναι προσανατολισμένος προς χρήστες με ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις για το Internet ή το Unix. Προϋποτίθενται μερικές μόνο βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστών.
Ο χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα της ΕΕΧΙ, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, στο Κολωνάκι. Τα σεμινάρια θα γίνουν τις εξής ημέρες: Δευτέρα 16.3.1998, Τετάρτη 18.3.1998, Παρασκευή 20.3.1998, Δευτέρα 23.3.1998, Πέμπτη 26.3.1998. Η ώρα διεξαγωγής για όλες τις σειρές είναι 19.00 – 22.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 40.000 δρχ. και για φοιτητές και μαθητές 15.000 δρχ. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και το διδακτικό υλικό. Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη προεγγραφή στην οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

eexi2004
To Site της EEXI το 2004 όπου εμφανίζεται η δράση και οι δραστηριότητές του συλλόγου

(Ένα απόσπασμα από το site της ΕΕΧΙ το 2005)
Από το 1994 που ιδρύθηκε η ΕΕΧΙ έχει αξιοποιήσει την ενεργητικότητα των μελών της για την επίσημη αναγνώρισή της, την διαμόρφωση των γραφείων της και την εγκατάστασή της σε αυτά, την αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία του host της και την πραγματοποίηση περισσότερων από 50.000 ωρών σεμιναρίων για την δομή και χρήση του Internet σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Η ΕΕΧΙ διάνυσε αρκετό δρόμο από τον Δεκέμβριο του ’93 παράλληλα με το Internet στην Ελλάδα που έχει επίσης αλλάξει αρκετά.
Η ΕΕΧΙ προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη της με σκοπό την εξασφάλιση της πρόσβασής τους στο Internet, την ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν το δίκτυο, τη συλλογική επίλυση προβλημάτων, την υποστήριξη προς τα μέλη και φυσικά την ανάπτυξη προσωπικών επαφών μεταξύ των μελών για την διάδοση της ιδέας της επικοινωνίας μέσα από τα επικοινωνιακά δίκτυα.
Παράλληλα ενεργεί για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Internet και για την εκπαίδευση σε αυτό. Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια φροντίζοντας να είναι ιδιαίτερα προσιτά σε μαθητές και φοιτητές. Διατηρεί το δικό της host με μόνιμη σύνδεση με το Internet και διαθέτει λογαριασμούς στα μέλη της.
Αν οι σκοποί της ΕΕΧΙ συμπίπτουν με τους δικούς σας, αν θέλετε να μας βοηθήσετε στο έργο μας, να γνωρίσετε το Internet ή απλά να μας μιλήσετε από κοντά και να σας βοηθήσουμε να λύσετε κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στα γραφεία της ένωσης στην παρακάτω διεύθυνση.
Χαριλάου Τρικούπη 64, 2ος όροφος, Αθήνα, 106 80 Εξάρχεια Τηλ. Κέντρο Ε.Ε.Χ.Ι.: 210-36.33.650 Φαξ: 210-36.33.107 E-mail: info στην eexi τελεία gr
Τράπεζες: Alpha Bank 107 00 200 200 3634 (IBAN: GR9501401070107002002003634)

Όπως αναφέρει το Site της ένωσης το 2018 (επικοινωνία) διαθέτει γραφεία :
1.  Σταδίου 10 , Σύνταγμα, Μέγαρο Λαιμού  1ος όροφος Γραφεία 110  τ. 2110125094
2.  Χαριλάου Τρικούπη 64 , Εξάρχεια , 2ος όροφος  τ. 2110125094
3. Μεσογείων και Χαλανδρίου 5 Αγία Παρασκευή 2ος όροφος τ. 2110125094

Από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) ο σύλλογος της  EEXI αναφέρετε ως επίσημος καταχωρητής στην ΕΕΤΤ με Αρ. Πρωτοκόλλου 4661/01-03-04,  με ΑΦΜ 090264770  και email επικοινωνίας το  vasilakos@gmail.com (πάλι ο πρόεδρος στην πρώτη γραμμή). Παράλληλα το κοινό τηλέφωνο σε όλα τα γραφεί 2110125094 αναφέρεται και ως προσωπικό τηλέφωνο του κ. Βασιλάκου, στο βιογραφικό site του.

Στην σελίδα του Facebook  το  2018 αναφέρετε ως διεύθυνση : Κύθνου 16 (Πλησίον Μετρό Αγ. Παρασκευής), Αγία Παρασκευή, ΤΚ 15343 Αθήνα  και τηλέφωνα: 210-72.39.550 , φαξ 2118008848 ,  Κιν: 6972013108  (ο ίδιος τραπεζικός λογαριασμός) και email nikos [at] internetnow.gr  (πάντα ο πρόεδρος στην πρώτη γραμμή).
Σήμερα (2019) πλέον αναφέρεται η διεύθυνση:  Φειδίου 2  Αθήνα.
Το 2019 στο βασικό δικτυακό τόπο eexi.gr αναφέρει το ίδιο κοινό τηλέφωνο 2110125094, αλλά οι διευθύνσεις των γραφείων της ΕΕΧΙ έχουν εξαφανιστεί, και όπως αναφέρεται αναμένονται νέα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Αναρτημένες βρήκαμε πολλές διευθύνσεις, πολλά τηλέφωνα, πολλά email και πίσω από όλα ο Νίκος. Πάντα ο σκοπός της «Ενωσης» είναι το φθηνότερο internet για όλους, αλλά στην ουσία ο σύλλογος οργανώνει εκπαιδευτικά σεμιναρία επι πληρωμή. Δεν είναι αυτό φυσιολογικό; Σίγουρα, απλά παρανοήσαμε λιγάκι με τα πολλά γραφεία, διευθύνσεις, τηλέφωνα, τίτλους, Μ.Κ.Ο κλπ. που όλα όμως καταλήγουν τελικά σε ένα και μόνο πρόσωπο.

Πολλές φορές ασκήθηκε κριτική, αλλά ο αιώνιος πρόεδρος συνεχίζει…

Ας προσθέσουμε μερικά πράγματα που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο για αυτή την περίεργη σχέση ΕΕΧΙ και του προέδρου Νίκου Βασιλάκου, δεν είναι πρώτη φορά που bloggers ή δημοσιεύματα διαμαρτυρήθηκαν για την διάσυρση του τίτλου «Πρόεδρος των Ελλήνων Χρηστών Internet»:

Από το Blog proxeirotetradio :
Ο Νίκος Βασιλάκος εδώ και μερικά χρόνια προσπαθεί να πείσει ότι η Μ.Κ.Ο που εκπροσωπεί είναι ο εκπρόσωπος όλων των χρηστών του διαδικτύου, δηλαδή όλων μας. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει με αποτέλεσμα όποτε ένα θέμα από το διαδίκτυο ή για το διαδίκτυο βγαίνει στην επιφάνεια να αναφέρεται σε αυτό και τις κινήσεις που γίνονται σαν τμήμα των δραστηριοτήτων της Ε.Ε.Χ.Ι χρησιμοποιώντας, σχεδόν πάντα, το γενικό και αόριστο «εμείς» πριν από κάθε του πρόταση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ανεξαρτησία της Ε.Ε.Χ.Ι απέναντι στα συμφέροντα που δηλώνει ότι πολεμάει είναι ένα θέμα που πάνω σε αυτό ανακαλύπτει κανείς κάποια αξιοπρόσεκτα στοιχεία.
Μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις
Στην εκπομπή «Ψηφιακή Ελλάδα» ο Νίκος Βασιλάκος έχει επιλέξει για συνεργάτες του δυο από τα μέλη της Ε.Ε.Χ.Ι (και μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής της ένωσης). Ένα από τα δυο μέλη είναι η νομική σύμβουλος της Ε.Ε.Χ.Ι, δικηγόρος, Ελένη Σπυροπούλου (σημ.CompGR η κα. Σπυροπούλου όπως έχουμε διαβάσει σε πολλά σχόλια μάλλον είναι σύζυγος του κ. Βασιλάκου και η νομική σύμβουλος που αναφέρεται εδώ και πολλά χρόνια στην διοικητική σύνθεση του συλλόγου, δεν έχει επιβεβαιωθεί πάντως από κάποια επίσημη πηγή) η οποία, παρ’ όλο που δεν έχει καμία προηγούμενη δημοσιογραφική εμπειρία, έχει αναλάβει την αρχισυνταξία της εκπομπής άγνωστο με πια κριτήρια. Η Ελένη Σπυροπούλου, επιπρόσθετα, είναι σύμβουλος στην ίδια ομάδα του Υπουργείου Οικονομίας με τον Νίκο Βασιλάκο (ομάδα D.A.R.T)
Θέση συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Χ.Ι έχει ο Αντώνης Λυραντωνάκης ο οποίος είναι στέλεχος στην Otenet (Υπεύθυνος Οtenet Portals & Online Διαφήμισης). Το ηθικό ασυμβίβαστο σε αυτό δεν νομίζω ότι είναι, μόνο, δική μου ιδέα την ώρα που ένας από τους σκοπούς της ένωση χρηστών είναι ο έλεγχος των παρόχων για την διασφάλιση φθηνότερων συνδέσεων.
Δεν θέλω να συνεχίσω την ακολουθία των… ανακολουθιών της ένωσης χρηστών γιατί το ποστ θα γίνει τεράστιο σε έκταση καθώς θα πρέπει να ασχοληθώ και με την καινούργια Μ.Κ.Ο που ετοίμασε.
Θέλω σαν επιμύθιο να πω το προφανές. Δεν με αφορά τι κάνει η ένωση χρηστών, δεν με αφορά και η επαγγελματική εξέλιξη του κ. Βασιλάκου. Αυτό που με εκνευρίζει είναι η συνεχή του προσπάθεια να «καπελώνει» κάθε καλό που συμβαίνει στο διαδίκτυο. Και όσο συνεχίζει να το κάνει, από εδώ και στο εξής θα μας βρίσκει μπροστά του…

Ενδιαφέροντα είναι και τα σχόλια της ανάρτησης  όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:
Σχετικά με το θέμα της ΕΕΧΙ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΝ συνεδριάζει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕΧΙ είναι μια οικογενειακή υπόθεση του κ. Βασιλάκου.
2. Αμφιβάλω αν γίνονται και εκλογές. Στα χαρτιά σίγουρα γίνονται και σίγουρα υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πρακτικά για όλες τις χρονιές.
3. Η ωραιοτάτη κα Σπυροπούλου είναι η σύζυγος του κ. Βασιλάκου
4. Τα γραφεία που ενοικιάζει η ΕΕΧΙ γραφεία ιδιοκτησίας Βασιλάκου/Σπυροπούλου
5 η κα Σπυροπούλου ασκεί δικηγορικό επάγελμα και πληρώνεται από την ΕΕΧΙ.
6. Το γραφείο της είναι στα γραφεία της ΕΕΧΙ. Δεν ξέρω με τι αποφάσεις και τι υπογραφές έχει γίνει αυτό. Ίσως να είχε ενδιαφέρον να το ψάξει κανείς.
7. Ο κ. Βασιλάκος και η κα Σπυροπούλου είναι δύο δραστήριοι επικοινωνιακοί άνθρωποι (κάτι σαν την κυβέρνηση), οι οποίοι όμως έχουν μετατρέψει την ΕΕΧΙ σε προσωπικό μαγαζί και δεν παράγουν κανένα έργο που να σχετίζεται με την προώθηση του Internet στη χώρα, ΑΠΛΑ έχουν βρει μια προσοδοφόρα απασχόληση εκμεταλλευόμενοι ένα σωματείο ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
8. Στα πλαίσια αυτά έχει φτιαχτεί και η «Ομάδα Πίεσης – Internet Now” Lobby.

Σημ. CompGR Δυστυχώς δεν βρήκαμε καταχωρημένη την απάντηση του κ. Βασιλάκου στα παραπάνω ως ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (τα site δεν λειτουργούν, ούτε οι σύνδεσμοι)

Όταν λοιπόν υπήρξαν αναρτήσεις σε διάφορα Blogs ο κ. Βασιλάκος αρκέστηκε σε μια γενικόλογη απάντηση την οποία ανάρτησε σε διάφορα σημεία στο διαδίκτυο και πολλές φορές ήταν άσχετη με το κείμενο των αναρτήσεων. Βρήκε λιγο χρόνο για να αντιγράψει και επικολήσει την άποψή του:

Δευ, 09/02/2009 – 22:07 — nikosvasilakos
Απάντηση στην επίθεση που έκαναν στο http://www.dentnews.net (σσ. site οδοντιατρικής)
Τόσος κόσμος έχει έρθει στην εκπομπή, 48 εκπομπές μέχρι τώρα. Έχουμε 4 με 5 βίντεο με θέματα και 4 με 5 καλεσμένους, με το http://www.dentnews.net κόλλησαν; Άσε που αυτοί που χώνουν είναι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και όχι bloggers. Το πιο ενδιαφέρον είναι μάλιστα που ποτέ δεν λένε κάτι οι ίδιοι αλλά πάντα βάζουν κάποιον άλλο να τα πει: Παλιότερα ήταν ο preza-tv.blogspot.com ή prezatv.blogspot.com και σήμερα ο universalreporters.blogspot.com. Σιγά ρε παιδιά μην ασχοληθεί και το Reuters μαζί μας…
A! και προς ενημέρωση το Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet είναι ξεπερασμένο (Σημ. CompGR επειδή είναι ξεπερασμένο ας το χρησιμοποιήσουμε άλλα 10 χρόνια). Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW! http://www.internetnow.gr (δεν τους ενόχλησε καθόλου όμως όταν ως Πρόεδρος ΕΕΧΙ τσακώθηκα με τον Παναγή Βουρλούμη του ΟΤΕ και πετύχαμε με τη μαύρη σελίδα της ΕΕΧΙ  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4416587 να μην αυξηθούν τα τέλη ΕΠΑΚ και ΠΕΑΚ to 2005, αλλά ποιός έχει μνήμη;).
(Σημ. CompGR ο ισχυρισμός ότι λόγω της πίεσης της ΕΕΧΙ δεν αυξήθηκαν τα τέλη του ΕΠΑΚ είναι προσωπική άποψη του κ. Βασιλάκου, για όσους γνωρίζουν καλά τα γεγονότα και την εποχή του 2005 του Ελληνικού Internet)
Ποτέ δεν έχω απαντήσει σε κουτσομπολιό και κριτική του καναπέ από λιστομάχους του ελληνικού Internet που αντί να κάνουν κάτι οι ίδιοι, κάνουν κριτική στο τι κάνουν οι άλλοι. Ενδιαφέρον μάλιστα έχει ότι όταν τους λες «φίλε γράφεις ανακρίβειες» σου λένε «γιατί δεν μου απαντάς στο post» αντί να κατεβάσουν τα ψέματά τους. Το να στριμώχνουν όμως έναν καλεσμένο, εν προκειμένω το http://www.dentnews.net είναι τουλάχιστον άνανδρο και χτύπημα κάτω από τη μέση.
Για το αν αξίζει ή όχι η εκπομπή του Νίκου Βασιλάκου Ψηφιακή Ελλάδα διαβάστε αυτό (το link δεν υφίσταται πλέον).
Και προς ενημέρωση. Αν θέλουν αλλάζουμε: ας έρθουν να κάνουν την εκπομπή ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, να δείτε πόσο εύκολο είναι, τι προσπάθεια χρειάζεται και τι χρόνο δαπανάτε για ποιά ακριβώς αμοιβή. Ας αναλάβουν και την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet να δείτε πως βάζουμε από δικά μας λεφτά για να πληρώνουμε νοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμούς καθώς και χρέη παλιών προέδρων.
Α! και κάτι ακόμη. Αν αυτά είναι πολύ δουλειά, τότε λέω να αναλάβουν μόνο τις καθημερινές ομιλίες σε σχολεία για την ασφάλεια και την προστασία στην χρήση του Internet.
Λόγια βάζουμε εύκολα, δουλειά δεν είδα να θέλει να βάλει κανείς. Όλοι θέλουν να είναι project manager, σύμβουλοι και να παίρνουν τα BlackBerry που τους δίνουν τα κόμματα για τις υπηρεσίες τους.
Α! και για την ιστορία: δεν έχω πρόβλημα με τους συμβούλους, project μάνατζερς και σία, καμμία δουλειά δεν είναι ντροπή και οι καιροί είναι δύσκολοι, όχι όμως και να κριτικάρουν αφ’ υψηλού.
Σας αφιερώνω το άρθρο του Μιχάλη Καμπριάνη για τους γιδοβοσκούς του ελληνικού Internet του 2000 που θα βρείτε εδώ http://www.linux.gr/magaz/21/04_gidoboskoi.html

Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος

(Σημ CompGr: η απάντηση του κ. Βασιλάκου δεν υφίσταται πλέον στο site του και την βρήκαμε μετά από αρκετό ψάξιμο  ή από κάποιες άλλες αναρτήσεις, παρακάτω και η απάντηση από άλλο blogger: )

Lorem Ipsum
Πριν από μερικούς μήνες είχα αναφερθεί στην Ε.Ε.Χ.Ι και στον πρόεδρο της Νίκο Βασιλάκο. Είχα τότε εκφράσει κάποιες απορίες σχετικά με τις δραστηριότητες τόσο της Μ.Κ.Ο, όσο και του ίδιου του κυρίου Βασιλάκου. Μερικές από αυτές ήταν οι εξής:
– Υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο, όταν θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης κατέχει στέλεχος της Οτενετ;
– Με ποια κριτήρια η, δικηγόρος στο επάγγελμα, σύζυγος του Νίκου Βασιλάκου έχει αναλάβει την αρχισυνταξία της ενημερωτικής εκπομπής «Ψηφιακή Ελλάδα», που μεταδίδεται στην δημόσια τηλεόραση, και ποιο είναι το budget της εκπομπής;
– Ποιος ο λόγος της δημιουργίας της νέας Μ.Κ.Ο, «Internet Now» από την στιγμή που ο σκοπός της είναι συγγενής με την Ε.Ε.Χ.Ι;
Ο Νίκος Βασιλάκος, εχθές, αποφάσισε να γράψει ένα ποστ απάντηση (το link δεν υφισταται πλέον) σε όσα του έχουμε καταλογίσει (εκείνη την περίοδο είχαν γραφεί αρκετά posts σε διάφορα blogs). Αντί απαντήσεων προτίμησε να γράψει ένα μακροσκελές… Lorem Ipsum, διανθισμένο από ανακρίβειες, προσβολές και απαξιωτικές εκφράσεις.
Συνοπτικά ο Νίκος Βασιλάκος ζητά να κατεβάζουμε τα posts που τον αφορούν όταν μας το ζητά, να του αποδίδουμε σεβασμό γιατί είχε γράψει κολακευτικά για το πρόσωπο και την εκπομπή του εφημερίδα του Ομίλου Λαμπράκη – στον οποίο εργάζεται, και άλλα πολλά. Η δική μου απάντηση σε όσα καταλογίζει είναι μια:
Αν πιστεύετε ότι αδικήστε κύριε Βασιλάκο ελάτε να το συζητήσουμε σε δημόσιο διάλογο, γιατί όλα τα άλλα είναι απλά… Lorem Ipsum.
Πηγή: proxeirotetradio.blogspot.com

(2008)

# τί με ενοχλεί σε αυτό το ρεπορτάζ της NET (και διάφορα άλλα με αφορμή αυτό)

Με ενοχλεί:
1. Που η κρατική τηλεόραση δεν μπορεί να προφέρει την λέξη ΠΑΣΟΚ. Οι bloggers ήταν καλεσμένοι από τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος -θα μπορούσαν να ήταν από κάποιο άλλο κόμμα, δεν ήταν, δεν τόλμησε, ούτε ασχολήθηκε. Δεν θεωρώ ότι είναι ασήμαντη πληροφορία που απλά παραλήφθηκε. Τα ψηφιακά δικαιώματα είναι ένα θέμα για το οποίο ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχει προβάλει συγκεκριμένες θέσεις και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Το ξέρω ότι εμφανίζεται στο ρεπορτάζ, αλλά ακόμη και αυτό το κάνουν έτσι που να μοιάζει “να και μία σχετική δήλωση του ευρωβουλευτή”. [1]

2. Με ενοχλεί που ο Βασιλάκος χρησιμοποιεί συστηματικά (όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση) το “εμείς” με ένα αδιευκρίνιστο και θολό τρόπο. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε”, “Αυτό μου μας νοιάζει”, “Αυτά θέλουμε να πετύχουμε”. ΠΟΙΟΙ; [2] [3]

3. Με ενοχλούν οι ανακρίβειες (στα όρια του ψέματος) του Βασιλάκου. “Μία ψηφιακή διαδήλωση”; “οι bloggers στις Βρυξέλλες, διεκδίκησαν και πέτυχαν”; Πού τα είδε αυτά; Ναι, ενημερωθήκαμε, ναι, συζητήσαμε, ναι, ίσως επηρεάσαμε, αλλά “διεκδίκησαν και πέτυχαν”; [4] Έλεος!

psifiaki-ellada1.jpg
Το σταντ της εκπομπής Ψηφιακή Ελλάδα, InfoSystem Σάββατο 04/10/08
psifiaki-ellada2.jpg


[1] Με ενοχλεί αφάνταστα ο μηδενισμός και τον θεωρώ εύκολη λύση σε όποιον δεν τολμάει να έχει συγκεκριμένη θέση και άποψη -για την οποία σίγουρα κάποια στιγμή θα κριθεί, ακόμη και αν η κριτική είναι από 3 φίλους του ή 5 γνωστούς του. [4]

[2] Πέρα από αυτό, με ενοχλεί το light στυλάκι (που δικαιολογεί ανακρίβειες και γενικεύσεις) για ένα άνθρωπο που έχει σημαντική επιρροή (δεν είναι λίγο να έχεις εβδομαδιαία εκπομπή στην τηλεόραση). Light, χαλαρά και έτσι, αλλά από την άλλη η εκπομπή του πλήρωσε για ένα περίπτερο στην Infosystem, (με λεφτά της ΕΡΤ;) στο οποίο δεν πάτησε κανείς και ήταν έτσι όλες τις μέρες της έκθεσης (κόστος κάπου 7.500 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος).

[3] Θα μου πείτε, αφού είναι έτσι, γιατί έδωσα και εγώ συνέντευξη στην εκπομπή του; Έλα ντε, ίσως λάθος μου.

[4] Αν πέτυχε κάποια πράγματα το Ευρωκοινοβούλιο είναι γιατί κάποιοι ευρωβουλευτές πήραν συγκεκριμένη θέση -και κάποιοι… μία άλλη, όπως η πρόταση που κατέθεσε (και) ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης ώστε να στηριχθεί η θέση αυτών που θεωρούν ότι επιτρέπεται να περιορίσουμε προσωπικές ελευθερίες για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δισκογραφικών και των άλλων μεγάλων “ιδιοκτητών” copyright. Δεν μιλάμε για “καλό” ή “κακό”, αλλά για συγκεκριμένες θέσεις -αν μας ενδιαφέρει ένα θέμα, ας αποφασίζουμε με ποιες θέσεις και ποιους εκφραστές τους συμφωνούμε ή όχι.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο reality tape. Υπήρχαν και 25 ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος που κράτησαν διαφορετική θέση από αυτή της ομάδας τους. Ανάμεσά τους 2, από τους 12 της Ν.Δ., οι Βαρβιτσιώτης και Βακάλης.

Για το ίδιο θέμα των πρωτοβουλιών στην Ευρωπαική Ένωση και τους Bloggers και το «εμείς» του κ. Βασιλάκου:

Ψηφιακή Φασολάδα (2008)
Και ξαφνικά εντελώς, ανέκυψε μείζον θέμα Βασιλάκου.  Ο οποίος όντως φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα όρια, ιδίως όταν προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτός κι άλλοι πενήντα πιστοί στρατιώτες του ταξίδεψαν μέχρι τις Βρυξέλλες για να γονατίσουν το θηρίο κοτζάμ Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας με επιτυχία τα ψηφιακά μας δικαιώματα.
Αλληλούια! Τώρα ξέρουμε σε ποιον χρωστάμε την ελευθερία μας. Αν και θα πρέπει να μην το παραξηλώνουμε με τις αηδίες που γράφουμε στα μπλογκζ, γιατί το άγρυπνο μάτι της ηλεκτρονικής δίωξης καραδοκεί για να προστατεύσει το ευσεβές ποίμνιο.
Για κάποιον περίεργο λόγο, δεν πείθομαι ότι είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ή έστω ότι οφείλουν να είναι έτσι…
Χωρίς αμφιβολία, ο καθένας έχει δικαίωμα να προσπαθεί να κάνει καριέρα σ’ αυτή τη χώρα. Γιατί όχι κι ένας blogger; (ή οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να εξαργυρώσει την πολυετή θητεία του στο μέσο). Και πολύ καλά θα κάνει μάλιστα. Άλλο αυτό όμως κι άλλο το να διατυπώνει πολιτικό λόγο (εντελώς συμπτωματικά, υποστηρικτικό για την εξουσία) παριστάνοντας τον εκλεκτό της ανώνυμης (και ψευδώνυμης) μάζας. Ώπα! Δεν θυμάμαι να ψήφισα ποτέ πρόεδρο της «Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ» (στις αρμοδιότητες της οποίας αυτομάτως περιλαμβάνομαι). Και άρα δεν αποδέχομαι τον υποτιθέμενο θεσμικό ρόλο που κάποιοι του έχουν  αδιαφανώς παραχωρήσει.
Ενδεχομένως να ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να αντικατασταθεί ο Βασιλάκος από κάποιον άλλο. Ή κάποιους άλλους. Που θα εκπροσωπούν (άτυπα έστω)  την ελληνική (και όχι ελληνόφωνη) διαδικτυακή κοινότητα απέναντι στο κράτος, την Ε.Ε ή ακόμα και τον Ο.Η.Ε. Θα μιλούν δηλαδή εξ ονόματος ενός ανομοιογενούς και άναρχου πλήθους άνω του ενός εκατομμυρίου χρηστών του ίντερνετ, που θα περιλαμβάνει από τους φανατικούς του twitter μέχρι τη θείτσα που παλεύει να στείλει ένα attachment. Θα έχουμε κι εμείς λοιπόν το συμβούλιο των σοφών μας. Πόσο δημοκρατικό…
Όχι φυσικά ότι έχει νόημα να μιλήσει κανείς για δημοκρατικές διαδικασίες στο διαδίκτυο. Δεν υφίσταται η έννοια «εμείς» (που τόσο αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο κύριος Βασιλάκος), ώστε να έχει νόημα να στηθούν εικονικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειαζόμαστε εκπροσώπους. Ούτε προστάτες που λιγουρεύονται τις ψήφους μας. Μόνοι μας ή ενωμένοι, όσοι και όποιοι, έχουμε τα πληκτρολόγια μας για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας – αν και όποτε χρειαστεί…
Δεν είναι λοιπόν απλά υπερφίαλο το να ισχυρίζεται κάποιος από εμάς ότι «ελέω Θεού» ανέλαβε να παίξει τον Μωυσή για να μας οδηγήσει στην αγορά της ηλεκτρονικής επαγγελίας (ή παραγγελίας, το ίδιο κάνει). Είναι επικίνδυνο. Γιατί μεθαύριο αυτός ο κάποιος (κι όχι απαραίτητα ο Βασιλάκος) θα βάλει την υπογραφή του για να νομιμοποιήσει τα ανομιμοποίητα. Και θα είναι πολύ αργά πλέον για να αμφισβητήσουμε την εξουσία που τόσο απερίσκεπτα αφήσαμε να αρπάξει.
Και θα μείνουμε έτσι; Χωρίς φορείς; Χωρίς θεσμικά όργανα; Χωρίς ούτε μια απλή ένωση προσώπων που θα διασφαλίζει πού και πού τα στοιχειώδη κεκτημένα μας;

Άντε πάλι αυτό το «μας». Συγγνώμη, μου ξεφεύγει μερικές φορές…
Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Από το να ιδρύσει την «ακαδημία των σοφών μπλόγκερς» μέχρι να επιδιώξει να γίνει Βασιλάκος στη θέση του Βασιλάκου – ή να οργανώσει μία διαδικτυακή κινητοποίηση  που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ή ας μην κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχει και καμιά υποχρέωση άλλωστε να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια.

Το σωστό θα ήταν βέβαια να καταστρέψουμε το δαχτυλίδι, γιατί λένε ότι όποιος το φοράει τρελαίνεται.

gollum_1.jpg

Πηγή :  https://nefelikas.wordpress.com  14.10.2008

Ε.Ε.Χ.Ι. (Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ) – Εκπροσωπώντας εμένα, χωρίς…εμένα  15/1/2019
Όταν πριν λίγα χρόνια, που ήμουν «στραβάδι» στον χώρο του διαδικτύου, άκουγα κι έβλεπα τον κύριο Βασιλάκο, να μιλάει ως πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, δεν πολυέδωσα σημασία, κυρίως λόγω της άγνοιάς μου. Σκέφτηκα (αφελώς ίσως), πως θα υπάρχει κάποιο επίσημο θεσμοθετημένο όργανο (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), το οποίο συνιστά αυτή την ένωση των χρηστών του διαδικτύου.
Χρόνια αργότερα (βασικά, τους τελευταίους μήνες), έβλεπα σε διάφορες ιστοσελίδες, διάφορα μπανεράκια με σύνηθες μήνυμα «Δεν με εκπροσωπεί καμία ΕΕΧΙ». Και πάλι, για να είμαι ειλικρινής δεν έδωσα σημασία. Πρόσφατα όμως έπεσα και πάλι πάνω σε κάποια δημοσιεύματα του διαδικτύου, που αφορούν τον κύριο Βασιλάκο και την Ε.Ε.Χ.Ι. (Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ). Αποφάσισα (επιτέλους) να τα διαβάσω κι αυτό που κατάφερα, ήταν να νευριάσω στο τέλος.
Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω ενδελεχή ανάλυση του θέματος, αλλά θα μπω κατευθείαν στο «ψητό» και στα «χτυπητά» σημεία (περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ).

Με λίγα λόγια λοιπόν, η Ε.Ε.Χ.Ι. αποτελεί μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 από μερικές δεκάδες πολιτών και λειτούργησε αρχικά σαν παροχέας internet. Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δε, ονομασία της είναι νομικά κατοχυρωμένη κι ως εκ τούτου είναι νομότυπη (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται). Σήμερα η Ε.Ε.Χ.Ι. είναι ουσιαστικά ανενεργή και περιορίζεται σε δευτερευούσης σημασίας δραστηριότητες.
Το θέμα όμως που προκύπτει σήμερα με την Ε.Ε.Χ.Ι. δεν είναι νομικό, αλλά ηθικό.
Ο κύριος Βασιλάκος με όχημα αυτή οργάνωση και την ιδιότητα του προέδρου της, ουσιαστικά μιλάει (σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις ή συνεντεύξεις), ούτε λίγο ούτε πολύ, εξ ονόματος όλων των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ (κι εξ ονόματός σου φυσικά αγαπητέ αναγνώστη, που διαβάζεις αυτό το κείμενο), χρησιμοποιώντας τον επίτηδες ασαφή και θολό όρο «εμείς», αποφεύγοντας επιδέξια να αποσαφηνήσει ποιους ακριβώς εννοεί με το «εμείς», αφήνοντας έτσι να πλανάται η ιδέα στον κάθε αδαή (όπως εμένα πριν μερικά χρόνια), ότι όντως αυτός ο κύριος εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου κι όχι τα μέλη (και μόνο αυτά) της οργάνωσής του.
Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο κύριος αυτός, καπηλευόμενος την ιδιότητα αυτή που επικαλείται, κάτω απ’ αυτόν τον ασαφή όρο «εμείς», έχει de facto αναγνωρισθεί από τα ΜΜΕ (κι όχι μόνο) ως πραγματικός εκπρόσωπος των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, αποκομίζοντας φυσικά την προσωπική αναγνωρισιμότητα, με ότι συνεπάγεται αυτή…

Επειδή λοιπόν, το που εντάσσεται ή δεν εντάσσεται ο κάθε ανώνυμος κι επώνυμος χρήστης του διαδικτύου, δεν αποτελεί εργολαβία του κάθε κυρίου Βασιλάκου, αλλά δικαίωμα κι επιλογή που απορρέει από την ανεξάρτητη υπόσταση του καθενός από εμάς, νιώθω την ανάγκη (και υποχρέωση συνάμα) να αναρτήσω κι εγώ ανάλογη σημείωση και διευκρίνιση, πως ο παρών ιστοχώρος δεν εκπροσωπείται από κανέναν αυτόκλητο πρόεδρο Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, όπως κι αν λέγεται αυτός.

Αλλά ακόμη και να είχα την διάθεση και πρόθεση να ενταχτώ στην οργάνωσή του, πως θα μπορούσα να δεχτώ να με εκπροσωπεί κάποιος, που απ’ την μια πλευρά «μάχεται» υπέρ της ανωνυμίας στο διαδίκτυο κι απ’ την άλλη μας κλείνει πονηρά το μάτι, φροντίζοντας να μας υπενθυμίσει-προειδοποιήσει, λέγοντας πάνω-κάτω, «Κοιτάξτε μάγκες, καλές οι θεωρίες περί ανωνυμίας, αλλά να το έχετε υπ’ όψιν, πως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ισχύει στην Ελλάδα και η ΔΗΕ του κυρίου Σφακιανάκη, άμα θέλει θα μπουκάρει στο σπίτι σας, στην πρώτη δυσάρεστη μαλακία που θα γράψετε».

Εκτός από την αυτοπροβολή του κ. Βασιλάκου ως προέδρου των χρηστών Internet στην Ελλάδα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε βρεί κάποια επιδότηση από το κράτος ως Μ.Κ.Ο ή κάποια ιδιαίτερη επιχορήγηση. Ένας σύλλογος με τα γνωστά προβλήματα που έχουν όλοι οι σύλλογοι με δραστηριότητα την εκπαίδευση χρηστών στις νέες τεχνολογίες είναι. Βέβαια δεν γνωρίζουμε πόσα ενεργά μέλη, αν γίνονται πραγματικά εκλογές και αν λειτουργεί ορθρά με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Πηγή: pare-dose.net

Σχέσεις με επιχορηγήσεις ή το δημόσιο τομέα

Εκτός από ελάχιστες αναφορές:

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες οικονομικές συναλλαγές με δημόσιους φορείς στο Διαύγεια και αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί στα θετικά του συλλόγου και της Μ.Κ.Ο. ΕΕΧΙ.
Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Βασιλάκος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 (πάλι φυσικά αναφέρετε ως πρόεδρος της InternetNow & της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet) με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μυλωνάκη που όμως δεν πέρασε στον Β γύρο.

Απολογισμοί & Δραστηριότητες της ΕΕΧΙ

Μια λίστα απολογισμών και αναφοράς στις δραστηριότητες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια όπως αναλυτικά αναφέρονταν στα παλαιότερα site τους ήταν οι παρακάτω:

2016
Οι στόχοι της ΕΕΧΙ για το 2016  (τα ίδια αναφέρονται και παλιότερα για το 2014 )
Φτηνότερο arduino uno rev 3 για όλους!
Φτηνότερο internet για όλους!
Επιμόρφωση για όλους!

2015
Για να υποστηριχθούν οι νέοι χρήστες, θα γίνει ανεξάρτητος Εκδοτικός Οίκος της ΕΕΧΙ (σ.σ. επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο όπως θα δείτε παρακάτω), ο οποίος θα εκδίδει βιβλία για το Internet, την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΕΕΧΙ έχουν διανθιστεί με νέα αντικείμενα.
Τί δεν έγινε…
Δεν έχουμε το φτηνότερο Internet, ούτε την ποιότητα υπηρεσιών που θα θέλαμε καθώς η αντιστοιχία ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων βρίσκεται στο 50%.
Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας είναι χαμηλή και αν δεν δραστηριοποιηθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι η αύξηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Έτσι, στόχος μας για το 2016 είναι μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών να παρεμβαίνουμε διαρκώς για το καλό όλων των χρηστών και να αποκτήσουμε τις υπηρεσίες Internet που μας αξίζουν.
ΥΓ. Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω έγιναν με χορηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της ΕΕΧΙ, με πολλή φροντίδα, συνέπεια και σκληρή εθελοντική δουλειά.

2014
Για να υποστηριχθούν οι νέοι χρήστες, θα γίνει ανεξάρτητος Εκδοτικός Οίκος της ΕΕΧΙ, ο οποίος θα εκδίδει βιβλία για το Internet, την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΕΕΧΙ έχουν διανθιστεί με νέα αντικείμενα.
Τί δεν έγινε…
Δεν έχουμε το φτηνότερο Internet, ούτε την ποιότητα υπηρεσιών που θα θέλαμε καθώς η αντιστοιχία ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων βρίσκεται στο 50%.
Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας είναι χαμηλή και αν δεν δραστηριοποιηθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι η αύξηση θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Έτσι, στόχος μας για το 2014 είναι μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών να παρεμβαίνουμε διαρκώς για το καλό όλων των χρηστών και να αποκτήσουμε τις υπηρεσίες Internet που μας αξίζουν.
ΥΓ. Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω έγιναν με χορηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της ΕΕΧΙ, με πολλή φροντίδα, συνέπεια και σκληρή εθελοντική δουλειά.

2013
Το 2013 ήταν δημιουργικό για την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet.
Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της ΕΕΧΙ στα νέα γραφεία, όπου πέραν της αίθουσας σεμιναρίων συστεγάστηκε και το νομικό τμήμα της ΕΕΧΙ.
Ο δικτυακός τόπος της ΕΕΧΙ ανακατασκευάστηκε με open source και free software εργαλεία και το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΕΧΙ στελεχώθηκε με μόνιμο προσωπικό.
Η ΕΕΧΙ απέκτησε datacenter για τις ανάγκες της σε ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΗΠΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ.
Μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τη Νομική Σύμβουλο της ΕΕΧΙ κι ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο οι άδειες GNU/GPL και LGPL.
…….

2008
Για να υποστηριχθούν οι νέοι χρήστες, θα γίνει ανεξάρτητος Εκδοτικός Οίκος της ΕΕΧΙ, ο οποίος θα εκδίδει βιβλία για το Internet, την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΕΕΧΙ έχουν διανθιστεί με νέα αντικείμενα.
Στην ΕΕΧΙ λειτουργεί με επιτυχία στο Πανελλαδικό Τηλεφωνικό Κέντρο Τεχνικής Βοήθειας της Ψηφιακής Ελλάδας 1020 (www.1020.gr).
Εντός του 2008 η ΕΕΧΙ θα γίνει μέλος του Ευρωπαϊκου Ιδρύματος για το Internet, ώστε να παρεμβαίνει γόνιμα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Τί δεν έγινε…
Δεν έχουμε το φτηνότερο Internet, ούτε την ποιότητα υπηρεσιών που θα θέλαμε καθώς η αντιστοιχία ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων βρίσκεται στο 50%.
Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας είναι στο 9% περίπου και αν δεν δραστηριοποιηθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι (ή αν δεν σταματήσει τις δολιοφθορές μέσω καθυστερήσεων ο ΟΤΕ) το 19% θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Έτσι, στόχος μας για το 2008 είναι μέσω της Ένωσης Καταναλωτών να παρεμβαίνουμε διαρκώς για το καλό όλων των χρηστών και να αποκτήσουμε τις υπηρεσίες Internet που μας αξίζουν.
ΥΓ. Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω έγιναν με χορηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της ΕΕΧΙ, με πολλή φροντίδα, συνέπεια και σκληρή εθελοντική δουλειά.

2007
Το 2007 ήταν δημιουργικό για την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet.
Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της ΕΕΧΙ στα νέα γραφεία, όπου πέραν της αίθουσας σεμιναρίων συστεγάστηκε και το νομικό τμήμα της ΕΕΧΙ.
Ο δικτυακός τόπος της ΕΕΧΙ ανακατασκευάστηκε με open source και free software εργαλεία και το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΕΧΙ στελεχώθηκε με μόνιμο προσωπικό.
Η ΕΕΧΙ απέκτησε datacenter για τις ανάγκες της σε ΗΠΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ.
Παράλληλα ξεκίνησαν δύο εκπομπές, το Ζωή.gr στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ (κάθε Τρίτη 17.00-18.00) και η Ψηφιακή Ελλάδα στην ΕΤ1 (κάθε Δευτέρα 19.00-20.00).
Μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τη Νομική Σύμβουλο της ΕΕΧΙ κι ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο οι άδειες GNU/GPL και LGPL, ενώ η ΕΕΧΙ συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα για την Ψηφιακή Ασφάλεια «DART» (www.dart.gov.gr)

Τα σχόλια δικά σας

Η μόνη δημόσια τελευταία επέμβαση – γνωμοδότηση επιστημονικά της ΕΕΧΙ είναι μια αναφορά που βρήκαμε στο TaxHeavenΑπάντηση Ελλήνων Χρηστών Internet σε επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. σχετικά με το ασφαλές πρωτόκολλο ασφαλείας , μια πολύ πρόχειρη γνωμοδότηση που ελέγχεται επιστημονικά ως λανθασμένη (διαβάστε στα σχόλια).

Γιατί ασχοληθήκαμε τελικά με την ΕΕΧΙ;

Σε πρόσφατη δημόσια ανάρτηση στο Twitter, όταν ξαναδημιουργήθηκε θέμα με τον αιώνιο πρόεδρο που μας αντιπροσωπεύει, υπήρξε μια απλή ανταλλαγή δημόσιων μηνυμάτων:

Ποτέ δεν αναφέρθηκε ο αριθμός των ενεργών μελών, το καταστατικό του συλλόγου, ενώ στην ερώτηση μας για το πότε ο σύλλογος που μας εκπροσωπεί θα αποκτήσει ξανα site (Μάιος 2019) η αόριστη απάντηση-απολογία του «προέδρου» ήταν ότι ¨»προσπαθεί να το μεταφέρει από WordPress σε Drupal και σύντομα θα υπάρξει νέο Site ανανεωμένο». Δυστυχώς μετά από μήνες (Οκτώβριος 2019) το site είναι όπως τα τελευταία χρόνια ανενεργό για έναν κατα τα άλλα ενεργό σύλλογο με πολλά μέλη…. Ας κάνει ότι θέλει ο σύλλογος ΕΕΧΙ τίποτα αρνητικό δεν προσάπτουμε. Μας ενοχλεί η παραπλανητική χρήση του όρου «Πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Internet» , όταν αυτό δεν υπήρξε ποτέ.

Μας ενοχλεί το καπέλλωμα του τίτλου, όπως στην πρόσφατη εκπομπή της ΕΤ1 (Μάιος 2019) όπου συζητήθηκε η ανάθεση ως fact-checker του ellinikahoaxes.gr από το Facebook. Δεν γνωρίζουμε κανέναν από την ομάδα των Ελληνικών Hoaxes, αλλά όπως ανακοινώθηκε αναγνωρίστηκε ως συνεργάτης από μια μεγάλη ιδιωτική πολυεθνική. Η συγκεκριμένη συνεργασία με το Facebook, σίγουρα θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Δεν μπορεί να είναι όμως αιτία για να «κατεβάσουμε διακόπτες…του internet στην Ελλάδα, αλα Ερντογάν»  Εδώ όλη η τηλεοπτική εκπομπή:

Στο 13΄ λεπτό ξεκινάει η τοποθέτηση του κ. Βασιλάκου. Μέσα στην συζήτηση όπου ανακατεύονται πολιτικές τοποθετήσεις, κυβέρνηση-αντιπολίτευση, τεχνικά ζητήματα, ρεπορτάζ, υποθέσεις κ.ο.κ. σε ένα απίστευτο «τουρλού» δηλώσεων. Ο «πρόεδρος» αναφέρει (31΄) : «Αν ήμουν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ δεν θα κοιμόμουν το βράδυ…ότι ήρθε το Facebook, σήκωσε ένα τηλέφωνο, ανέθεσε τον έλεγχο των ειδήσεων σε μια εταιρία (όποια και αν είναι) σε όποιον και αν είναι … δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις την ελευθεροτυπία διακύβευμα, που ακούστηκε αυτό!!! δηλαδή αυτή η δημοκρατία θα φιλτράρεται με πρόσχημα τα fakenews …. όποιος και να είναι ο θεός ο ίδιος… βγαίνω από τα ρούχα μου και σου λέω ειλικρινά… τα δεδομένα μου περνάνε από κάποια εταιρία που αξιολογεί ότι αν είναι fakenews … ζούμε fakenews…» και παρακάτω (35΄) » … δεν υπάρχει αυτό που ζούμε..ως κοινωνία πολιτών, εγω ως ένωση ελλήνων χρηστών internet όσο και να φωνάξω… θέλω να δω πολιτική βούληση τώρα …. εγω θα κατέβαζα τους διακόπτες όπως θα έκανε ο Ερντογάν… «

Η τελευταία δήλωση για κατέβασμα των διακοπτών του κ. Βασιλάκου, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων Χρηστών Διαδικτύου, ήταν μια ακόμη σταγόνα, σε ένα ποτήρι που ξεχειλίζει εδώ και χρόνια. Επιτέλους, ας εκφράζει τις απόψεις του ως δημόσιο πρόσωπο, όπως θέλει και όπου θέλει στην τηλεόραση και τα υπόλοιπα media. Ας σταματήσει να μιλάει ως εκπρόσωπος των χρηστών Internet στην Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιος φορέας!
Είναι κρίμα για το υπέροχο όνομα, όπως αυτό της Ε.Ε.Χ.Ι. που έχασε της αίγλη της, να χάνει και την αξιοπιστία της, με την μονότονη αυτοπροβολή ενός και μόνο προσώπου. Στο παρελθόν η Ε.Ε.Χ.Ι. υπήρξε πρωτοπόρος, ήταν ψηλά στην εκτίμηση πολλών «παλιών του internet», τελικά κατέληξε «μαγαζί του Βασιλάκου;»
Δεν ζητάμε από τον κ. Βασιλάκο να απαντήσει (ευπρόσδεκτα τα σχόλιά του), καλά κάνει και είναι πρόεδρος και μπορεί να παρουσιάζει όπου θέλει τις απόψεις του. Το πρόβλημα είναι ηθικό όταν στα Μ.Μ.Ε. ή στα προφίλ του, αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος και εκπρόσωπος όλων των «Ελλήνων Χρηστών του Internet».

Κλείνοντας την ανάρτησή μας θυμηθήκαμε την γνωστή φράση του αείμνηστου Χάρρυ «…στην Ελλάδα αν πετάξεις πέτρα ή σκύλο θα χτυπήσεις ή πρόεδρο …«
…και στο Internet Χάρρυ και στο Internet