Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους Πληροφορικής για πάνω από 20 χρόνια (1986-2006) .
Η ALTEC ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ όπως είναι η πλήρης εμπορική ονομασία κινήθηκε σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, στην διανομή Hardware, στο λογισμικό Software, στο Integration, στις τηλεπικοινωνίες, στην λιανική πληροφορικής, στα Βαλκάνια.
Τα έργα και οι ημέρες του άλλωστε ισχυρού άντρα της πληροφορικής Αθανάσιου Αθανασούλη που την τελευταία δεκαετία κατεβαίνει όλο και χαμηλότερα.

Ξεκίνημα…το 1986
Σε ένα μικρό μαγαζάκι στην Μιχαλακοπούλου (Α. Παυλοπούλου & ΣΙΑ ΟΕ -συζυγος Αθανασούλη-) με διακριτικό Logic Design ξεκίνησαν οι φίλοι και συνεργάτες των Θ. Αθανασούλη (Τεχνολόγου Μηχανικού ΤΕΙ Αθήνας) & Γ. Βαλσαμίδη  (Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ). Μεγάλωσαν γρήγορα μετονομάστηκαν σε Altec (1988) και μετακόμισαν στην Κυψέλη (1989) στην οδό Ευελπίδων. Για να φτάσουν το 2002-2003 σε ιδιόκτητα κτίρια στο Μαρούσι και το Ολυμπιακό Στάδιο (2500 & 4000 τ.μ.).
Με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις  (ο Αθανασούλης ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) κατάφεραν να γίνουν ισχυροί παίχτες της Ελληνικής Αγοράς Πληροφορικής και να μπουν στους μεγάλους δημόσιους διαγωνισμούς στην δεκαετία του 1990 (ΔΕΗ, Στατιστική Υπηρεσία, ΟΣΚ, Υπουργεία, Αγροτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, ΟΑΕΔ, ΟΕΕΚ, ΕΟΤ, Πολεμική Αεροπορία, Βουλή).
Η χρυσή περίοδος της «Altec» ξεκίνησε λίγο πριν από την εισαγωγή του Ανδρέα Παπανδρέου στο «Ωνάσειο». Τα επόμενα πέντε χρόνια η εταιρεία μεσουρανούσε σε κάθε επίπεδο. Αντιπροσώπευε μερικά από τα σημαντικότερα brands στον χώρο της πληροφορικής – «3Com», «Compaq», «Canon», «Hewlett-Packard», ΙΒΜ, «Intel», «Lexmark», «Lucent» ακόμη και τη «Microsoft», ενώ παράλληλα τόσο η μητρική όσο και τρεις ακόμη «συνδεδεμένες» εταιρείες (δηλαδή η «Altec», η «Sysware», η «Unisoft» και η «Microland») προχώρησαν στην εισαγωγή μετοχών τους για διαπραγμάτευση στο -καλπάζον τότε- Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το Χρηματιστήριο
Ξεκίνησε το 1995 στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου και άντλησε από την ελληνική χρηματαγορά συνολικά κεφάλαια 6,5 δις δραχμών (1997 εισαγωγή στο Χ.Α.Α. ~  20 εκατ. €) , εξαγόρασε και συγχώνευσε πολλές εταιρίες (OTS, Unisoft, Sysware, Microland, Ελεύθερη Τηλεόραση Alter), τις 3 τελευταίες της εισήγαγε ως θυγατρικές στο Χρηματιστήριο. Διογκώθηκε ως εταιρία παρουσιάζοντας τεράστια κέρδη και υπεραξίες μετοχών οι οποίες όμως δεν κράτησαν πολύ. Το σύνολο των εταιριών πραγματοποίησε εννέα αυξήσεις κεφαλαίου και άντλησε τελικά από το Χρηματιστήριο περίπου 65 δις δραχμές (~191 εκατ. €!!!) .

Η βασική τους εταιρεία Altec σε τέσσερα χρόνια (1995-1999) προχώρησε σε ισάριθμες αυξήσεις κεφαλαίου αντλώντας 33 δισ. δρχ. Η διετία 1999-2000 χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της κατασκευαστικής εταιρείας Οδών και Οδοστρωμάτων και τον συνεταιρισμό με τον εκδότη κ. Γ. Κουρή στο κανάλι Alter.
Λόγω του ασυμβίβαστου που ισχύει για τους μετόχους των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και μέτοχοι σε εταιρείες-προμηθευτές του Δημοσίου, τις μετοχές του Alter Channel απέκτησαν οι σύζυγοι των κκ. Αθανασούλη και Βαλσαμίδη, οι κυρίες Δήμητρα Κούτρα και Αναστασία Παυλοπούλου αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες απέκτησαν το 50% των μετοχών έναντι 500 εκατ. δρχ. και ταυτόχρονα ανέλαβαν τη διοίκηση του καναλιού.
Η ασχολία των δύο επιχειρηματιών με το Χρηματιστήριο ήταν ενεργή και επεκτάθηκε και σε άλλες εταιρείες, αποκτώντας απλή συμμετοχή ως φυσικά πρόσωπα. Κατά καιρούς εμφανίστηκαν στο μετοχολόγιο της εταιρείας Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία) και σε αυτό της εταιρείας επενδύσεων Euroline, η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο το 2002. Τα χρόνια όπου όλοι οι επιχειρηματίες συνήθιζαν να βάζουν στο Χρηματιστήριο πολλές εταιρείες πέρασαν και ήλθε η εποχή των συγχωνεύσεων με στόχο τον περιορισμό του κόστους και το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα. Έτσι το 2001 αποφασίστηκε η συγχώνευση δι’απορροφήσεως των εταιρειών Sysware, Unisoft και Stat από την Altec.
Έτσι φθάσαμε στο 2003, οπότε ξέσπασε η επιχειρηματική διαμάχη, όταν ήλθαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και η απόφαση του Χρηματιστηρίου να τεθούν οι τίτλοι εκτός διαπραγμάτευσης. Οι κατηγορίες του ΣΔΟΕ πάντως είναι βαριές: Έκδοση εικονικών τιμολογίων, δηλαδή «φούσκωμα» των τζίρων και κατ’ επέκταση και άλλων μεγεθών. Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για έναρξη διαχειριστικού ελέγχου σε Altec, Alter και Microland αλλά και η απόφαση του προέδρου του ΧΑ για επ’αόριστον αναστολή διαπραγμάτευσης των τριών τίτλων έχουν ως πρώτα θύματά τους 80.000 μετόχους των τριών εταιρειών αλλά και ένα άλλο βασικό μέγεθος που είναι δύσκολο να προσμετρηθεί τώρα και δεν είναι άλλο από την επιχειρηματική φήμη. Μια φήμη που χτίστηκε μέσα σε μόλις 17 χρόνια.  (Πηγή: Bήμα)

ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ vs ALTEC ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ για το ALTER όπως το παρουσιάζει ο Κουρής 

Τι λέει ο Γιώργος Κουρής στον Θέμο Αναστασιάδη (όπως βλέπετε επέλεξα τέρατα αξιοπιστίας 🙂 ) για την πώληση του καναλιού Alter στον Θανάση Αθανασούλη, μια ιστορία που είναι χαρακτηριστική:
Α. Της τρομερής κόντρας που υπήρχε εκείνα τα χρόνια μεταξύ των διανομέων (Altec-Πουλιάδης) αλλά και
Β. Της ευκολίας που μοιράζονταν τα δισεκατομμύρια μέσα στην φούσκα & την μέθη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
Σίγουρα κάποια σημεία της είναι αληθινά, μπορώ να επιβεβαιώσω την μεγάλη κόντρα τουλάχιστον μεταξύ των Πουλιάδη – Φέσσα – Αθανασούλη για τον έλεγχο της αγοράς:

Ακου λοιπόν την αλήθεια. Εγώ, φίλε Θέμο, μολονότι είχα στο Κανάλι 5 την πρώτη και μεγαλύτερη εκπομπή της τηλεόρασης για το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, με τον Νίκο Σαμοϊλη, η οποία… «βοήθησε» και αυτή να χάσει ο κοσμάκης τα λεφτά του γιατί δυστυχώς πρόβαλε τις ΨΕΥΤΙΕΣ των τότε πολιτικών που προέτρεπαν, οι απατεώνες, τους πολίτες να παίζουν στο Χρηματιστήριο, για να… «πλουτίσουν» και στο τέλος τάχασαν όλα, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ…
Τον Αθανασούλη και τον Βαλσαμίδη ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑ. Μια μέρα γύρω στο 1999 ο φίλος μου ο Μάκης Γιομπαζολιάς μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ο Αθανασούλης θέλει να με δει.
Πήγαμε μια μέρα και φάγαμε, νομίζω στο εστιατόριο «Αθηναίος» και εκεί μου πρότεινε να βοηθήσει με διαφημίσεις την «Αυριανή».
Τον ευχαρίστησα, έφυγα και τον ξέχασα…

Στις αρχές του 2000 μου τηλεφώνησε φίλος μου γνωστός οικονομικός παράγοντας , έντιμος και εξαίρετος άνθρωπος , τον οποίον εκτιμώ και θαυμάζω. Μου ζήτησε να με δει. Πήγα στο γραφείο του και εκεί μου είπε ότι αυτός, ένας εφοπλιστής και ενας βιομήχανος από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα του μου προσφέρουν ΠΕΝΤΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές για να τους πουλήσω το 75% του Καναλιού! Στην αρχή τάχασα, κολακεύθηκα από την μεγάλη προσφορά και του έδωσα το χέρι μου, λέγοντάς του ότι είμαι σύμφωνος…

Μου έδωσε και το σχετικό συμφωνητικό να το διαβάσω μήπως θέλω να γίνει καμμία αλλαγή και σηκώθηκα και γύρισα στο γραφείο μου… Και εκεί κατάπληκτος βρήκα να με περιμένει ένας φίλος, συνεργάτης και δικηγόρος – ο οποίος σήμερα είναι και κορυφαίος υπουργός – μαζί με τον γνωστό Θανάση Πουλιάδη, που τότε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στο χώρο των ηλεκτρονικών και ανταγωνιστής του Αθανασούλη στη μηχανογράφηση.

– Μάθαμε μου είπε ο Πουλιάδης ότι πουλάς το ALTER 5.  Εγώ σου προσφέρω ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές (!) για το 55% του Καναλιού και έβγαλε από την τσέπη του μια επιταγή 10 δισεκατομμυρίων δραχμών,εισπρακτέα την ίδια ημέρα!

Τάχασα! Έκανα, τον σταυρό μου και είπα από μέσα μου… Κοίταξε τους αεριτζήδες, παίζουν με τα δισεκατομμύρια σαν να ήταν… μαρουλόφυλλα!…  Τους ευχαρίστησα και τους δύο και τους είπα ότι ήρθαν αργά, γιατί το Κανάλι το ‘χα συμφωνήσει 2 ώρες προηγουμένως να το δώσω στους επιχειρηματίες του φίλου μου οικονομικού παράγοντα.

Επειδή με πίεσαν πολύ, δέχτηκα να πάω το απόγευμα να δω τον φίλο μου, μήπως το ενδιαφέρον του δεν ήταν πολύ μεγάλο και τους είπα να ΄ρθούν την επομένη στις 12:00 το μεσημέρι να τους πω αν μπορεί να γίνει κάτι.  Στις 7:00 το απόγευμα είδα στο γραφείο του τον φίλο μου τον οικονομικό παράγοντα. Του είπα για την ξαφνική εμφάνιση του Πουλιάδη και μου είπε:
-Άκου Γιώργο, εμείς όπως καταλαβαίνεις έχουμε συμφωνήσει στην αγορά του ALTER 5.
-Το ξέρω του είπα. Έχω μάθει να τηρώ τον λόγο μου και θα τον τηρήσω. Απλώς ήρθα να στο πω, για να δείς ότι έχεις κάνει μια πολύ καλή αγορά.
-Ακου να δείς Γιώργο. Όπως σου είπα η συμφωνία ισχύει, έστω και αν δεν έχουμε υπογράψει.  Από τη στιγμή που δώσαμε χθες τα χέρια η συμφωνία ισχύει, πλην όμως επειδή σ΄αγαπώ και σε εκτιμώ και επειδή η διαφορά είναι τεράστια, σε αποδεσμεύω, δώστο στον Πουλιάδη και καλή επιτυχία.

Την επόμενη στις 12:00 έρχονται ξανά στο γραφείο μου ο Πουλιάδης μαζί με τον φίλο – συνεργάτη και δικηγόρο μου – και σημερινό υπουργό – τον οποίο είχα ενημερώσει ότι ο οικονομικός παράγοντας με είχε αποδεσμεύσει.
Αυτοί είχαν αρχίσει να ετοιμάζουν το ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ, ενώ η επιταγή των ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δραχμών ήταν πάνω στο γραφείο μου…

Και εκεί κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν η ιδιαιτέρα μου η οποία μου είπε ότι στο τηλέφωνο ήταν ο Αθανασούλης και ζητούσε επειγόντως να μου μιλήσει.
Πηγαίνω στο διπλανό δωμάτιο σηκώνω το τηλέφωνο και με κατάπληξη ακούω τον Αθανασούλη να μου λέει: «Ρε βλάκα, τι πας να κάνεις! Πας να πουλήσεις το Κανάλι για ΔΕΚΑ ΨΩΡΟΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ στον αντίπαλό μου τον Πουλιάδη;».
-Δηλαδή του λέω, τι μου προτείνεις;
-Άκου εδώ. Θα σου δώσω στο χέρι ΔΥΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές, θα βάλουμε το Κανάλι στο Χρηματιστήριο, θα είμαστε συνεταίροι κατά 50% ο καθένας και σε δύο μήνες η περιουσία σου θα είναι γύρω στα ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές.

Κόντεψα να λιποθυμήσω, πιο πολύ από τον θυμό μου και την οργή μου. Κοίταξε να δεις, σκέφτηκα, τι γίνεται με τους λωποδύτες… Φώναξα μέσα τον φίλο μου και δικηγόρο μου, που έφτιαχνε το προσύμφωνο του Πουλιάδη και τον ρώτησα τι γνώμη έχει και τι να κάνουμε.
-Μην το σκέφτεσαι Γιώργο μου είπε. Πάμε με τον Αθανασούλη. Είναι πιο νέος έχει πιο πολλές εισηγμένες εταιρείες, είναι μέσα στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και η περιουσία του, τότε, ξεπερνούσε το ένα τρισεκατομμύριο (στα χαρτιά, βέβαια…)
Είπαμε στον Πουλιάδη ότι πρέπει να πάμε κάπου επειγόντως με τον δικηγόρο και συνεργάτη μου, για κάποιο σημαντικό, πολιτικό γεγονός και ύστερα από 40 λεπτά βρεθήκαμε στα γραφεία της ALTEC πίσω από το «ΥΓΕΙΑ».
Μέσα σε μισή ώρα συμφωνήσαμε με τον Αθανασούλη, πήρα μια επιταγή ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δραχμών σαν προκαταβολή και ο φίλος, συνεργάτης και δικηγόρος μου άρχισε να γράφει από την αρχή νέο προσύμφωνο…

Η συνέχεια της ιστορίας, φίλε Θέμο… επί της οθόνης…!
(Διάβασε περισσότερα και εδώ)

Χρόνια μετά, στο 2014 όταν το ALTER TV φυσικά έκλεισε…
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά των πρώην μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστα Γιαννίκου και Θανάση Αθανασούλη.  Η δίωξη αφορά σε εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων του τηλεοπτικού σταθμού με εξωχώριες εταιρείες, χρήματα που όπως φαίνεται να προέκυψε από δικαστική έρευνα κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων. Οι ποινές που προβλέπονται για τις κατηγορίες αυτές φτάνουν έως και τα ισόβια.
Η πολυετής προκαταρκτική έρευνα, για τα πεπραγμένα στον τηλεοπτικό σταθμό κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης, με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης, για τις εξής πράξεις:
Α) Της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Β) Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Έτσι ο τίτλος για Αμαρτωλή ALTEC αγαπητέ αναγνώστη ταιριάζει… η ιστορία φυσικά δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνια μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού.

Κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δρχ. (όσο οι μεσαίου μεγέθους τράπεζες)
(από το Πρώτο Θέμα 2008)
Με διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου ο όμιλος «σήκωσε» περισσότερα από 65 δισ. δραχμές, ενώ η κεφαλαιοποίηση των εταιρειών που τον αποτελούσαν έφτασε να προσεγγίζει το όριο του 1 τρισ. δραχμών «απειλώντας» σε κεφαλαιοποίηση τις περισσότερες μεσαίου μεγέθους τράπεζες.
«Την περίοδο 1994-1998 επιχορηγήθηκε με 1,113 δισ. δραχμές» Άλλωστε εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 το όνομα «Altec» ήταν «λεφτά στην τράπεζα». Η εταιρεία διέθετε ζηλευτό πελατολόγιο, το οποίο αποτελούνταν στη συντριπτική του πλειοψηφία από υπουργεία (Γεωργίας, Ναυτιλίας, Τύπου, Οικονομικών, Εμπορίου), δημόσιους οργανισμούς και γενικότερα επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα – από το ΙΚΑ μέχρι «κρατικές» τράπεζες ακόμη και το «Ωνάσειο». Στο πελατολόγιο της, περιλαμβανόταν ακόμη και ο ΟΤΕ (που τελικά έκλεισε την Altec Telecom λίγο αργότερα), σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, έκανε τζίρο άνω των 17 εκατ. ευρώ στον κ. Αθανασούλη. Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα της εποχής, η «Altec» επιχορηγήθηκε στο διάστημα 1994-1998 με κεφάλαια ύψους 1,113 δισ. δραχμών.
Τα γλέντια με τους υπουργούς στο εξοχικό του
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αισθανόταν σαν να ζει και να εργάζεται μεταξύ φίλων. Στις εκδηλώσεις της εταιρείας του η παρουσία κυβερνητικών στελεχών κάθε άλλο παρά διακριτική ήταν. Ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε με φίλους του από το κόμμα. Βλέπετε, τα πράγματα την εποχή εκείνη ήταν πολύ πιο αθώα. Κανείς δεν είχε κάνει λόγο για «νταβατζήδες» και «διαπλοκή», οπότε ο επιχειρηματίας δεν χρειαζόταν προφυλάξεις για να συναντά του φίλους του. Δύο και τρεις υπουργοί τον επισκέπτονταν κάθε Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Κι εκείνος γλεντούσε και απολάμβανε την ισχύ του.
Τα μέλη της κυβέρνησης που «έπαιζαν με το χαρτί» και το ξέσπασμα Πάγκαλου
Υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία τα περισσότερα μέλη της τότε κυβέρνησης είχαν μετοχές του Αθανασούλη στα χέρια τους αγοράζοντας και πουλώντας «χαρτιά» την κατάλληλη χρονική στιγμή, γεγονός που φρόντισε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ο πάντα αυθόρμητος Θόδωρος Πάγκαλος, όταν η κατάσταση είχε φτάσει πλέον στο απροχώρητο με τον «πόλεμο των λοχαγών». Μεγάλα ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και χρηματιστών συνιστούσαν την «αυλή» του. Ακόμη και «ιστορικά» ονόματα της παράταξης είχαν προσχωρήσει, έχοντας πέσει ενδεχομένως ακόμη και… θύματα της γοητείας του. Οι συνεχείς -επιτυχημένες- αυξήσεις κεφαλαίου είχαν δημιουργήσει μια σχεδόν αυτόνομη και πολύ ισχυρή χρηματιστηριακή αγορά με πολλούς φανατικούς υποστηρικτές. Υπήρχαν ωστόσο και αντιδράσεις.
Λίγο πριν από την «κορύφωση» της φούσκας, ο επιχειρηματίας Μάνος Βήχος είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διασπορά ψευδών στοιχείων και παραπλάνηση επενδυτικού κοινού αναφορικά με το περιεχόμενο των ενημερωτικών δελτίων αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου επιχειρήσεων «Altec». Η εταιρεία του συμμετείχε επίσης στη διεκδίκηση δημοσίων έργων πληροφορικής και ουσιαστικά κατήγγειλε μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ των επιχειρήσεων Αθανασούλη από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Γεωργίας. Εκτός από τις μηνύσεις, ο επιχειρηματίας φέρεται -όπως έγινε γνωστό μερικά χρόνια αργότερα- να είχε ενημερώσει τόσο τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές όσο και τα μέλη του Κοινοβουλίου.
Από τα πυραυλοκίνητα κέρδη στην έφοδο του ΣΔΟΕ και στα εικονικά τιμολόγια
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε και η εισαγωγή της εταιρείας «Microland» με την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων. Το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας υποσχόταν στους υποψήφιους επενδυτές ότι η εταιρεία -το «όγδοο θαύμα» όπως την θεωρούσαν τότε- θα εμφάνιζε την ίδια χρονιά πωλήσεις ύψους 14 δισ. δρχ. και κέρδη προ φόρων 950 εκατ. δραχμών. Μέτοχοι της εταιρείας ήταν φυσικά η «Altec», αλλά και ο ΔΟΛ, ο χρηματιστής Σπύρος Μπέλλος (ο οποίος διατηρούσε συμμετοχή στη «Λάμψα», όπως και οι Αθανασούλης – Βαλσαμίδης) και κάποιοι θεσμικοί επενδυτές, ενώ σύμβουλος της έκδοσης ήταν η εταιρεία «Telesis» και κύριος ανάδοχος η Εμπορική Τράπεζα…
Οι προβλέψεις του ενημερωτικού επαληθεύθηκαν αλλά η συγκεκριμένη εξαιρετική πορεία δεν επαναλήφθηκε ποτέ καθώς από το επόμενο κιόλας έτος η εταιρεία εμφάνισε ζημίες. Ωστόσο, από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχαν αντληθεί από το Χ.Α. περίπου 4,5 δισ. δρχ. καθώς οι σύμβουλοι την είχαν αποτιμήσει στα 33 δισ. δραχμές. Μερικά χρόνια αργότερα και ύστερα από καταγγελίες, το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση «Microland» και τα περίεργα «πυραυλοκίνητα» κέρδη της πρώτης εκείνης χρονιάς και διαπίστωσε ότι η «Microland» είχε εκδώσει τη χρονιά εκείνη εικονικά τιμολόγια πώλησης προς την υπεράκτια εταιρεία «Gendom». Σε συνέντευξή Τύπου που είχε παραχωρήσει τότε ο κ. Αθανασούλης ανέφερε ότι τα φερόμενα ως εικονικά τιμολόγια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς τόσο οι συναλλαγές της εταιρείας του με τη βελγική «Gendom», όσο και οι συναλλαγές της με τη Ρουμανία είναι νόμιμες και τα απαραίτητα έγγραφα έχουν προσκομισθεί από τις αρμόδιες Αρχές.
Τελικά, λίγο πριν από τις εκλογές του 2004 το ΣΔΟΕ κλείνει την υπόθεση επιβάλλοντας πρόστιμο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το οποίο αντιμετωπίστηκε εύκολα με τραπεζικό δανεισμό. Ηταν το 2003 και το ΠΑΣΟΚ παρέμενε στην εξουσία. Ο Αθανασούλης όμως βρισκόταν ήδη στη δίνη του κυκλώνα.
Εισαγωγή του ALTER στο Χ.Α. με διαδικασίες-εξπρές
Η κατάσταση είχε αρχίσει να αλλάζει ραγδαία ήδη μετά το «βρόμικο ’99» του Χρηματιστηρίου και ο Αθανασούλης προσπάθησε να προσαρμοστεί. Ακόμη και τότε η αξία των εταιρειών του παρέμενε ιδιαίτερα υψηλή, αλλά, θέλοντας να περιορίσει τις συνέπειες της χρηματιστηριακής κρίσης ξεκίνησε έναν κύκλο συγχωνεύσεων των μικρότερων εταιρειών «Sysware» και «Unisoft» με τη μητρική «Altec». Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να προχωρήσει στην εισαγωγή της «Microland» -όπως προαναφέρθηκε-, ενώ παράλληλα προχώρησε και στο colpo grosso, την εισαγωγή του ALTER στο Χρηματιστήριο Αθηνών με διαδικασίες-εξπρές, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ήταν η πρώτη φορά που βρήκε απέναντί του έναν ισχυρό αντίπαλο. Το κανάλι πέρασε στην κατοχή του (πιο σωστά στην κατοχή της συζύγου του και της συζύγου του Βαλσαμίδη) μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του 2000.
Το τίμημα ανήλθε σε 500 εκατ. δρχ. αν και ο Κουρής υποστήριξε στη συνέχεια ότι ξεπέρασε τα 2 δισ. δραχμές. Με διαδικασίες-εξπρές λοιπόν, την ημέρα που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές, συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στο ALTER με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,8 δισ. δρχ., ενώ την επόμενη μέρα νέα έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Παρά το γεγονός ότι η ουρά ήταν τεράστια και η εταιρεία είχε «μπροστά» της περισσότερες από 150 υποψήφιες. σε λιγότερο από 30 ημέρες, στα τέλη Μαρτίου εγκρίθηκε η εισαγωγή της στο Χ.Α. Με ταχύτητα που θα ζήλευε ο Τζαμαϊκανός δρομέας Usain Bolt, τον Ιούνιο του 2000 η εταιρεία μπήκε στο Χ.Α. αντλώντας 16 δισ. δραχμές. Η συνολική της αποτίμηση μάλιστα εκτινάχθηκε στα 64 δισ. δραχμές, όταν, λίγους μήνες νωρίτερα, το 50% των μετοχών είχε αλλάξει χέρια για μόλις 500 εκατ. δραχμές. Οχι άσχημα για τους χαλεπούς καιρούς που βίωνε το ελληνικό χρηματιστήριο.
Κωδικός: «Λαμόγιο 1 και Λαμόγιο 2»
Ο εκρηκτικός συνδυασμός Αθανασούλη – Κουρή δεν άργησε να εμφανίσει τις πρώτες παρενέργειες. Το 2003 η «πλευρά “Altec”» ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Γιώργου Κουρή, κατηγορώντας τον για εκβιασμό. Και τότε «άρχισαν τα όργανα». Ο εκδότης απάντησε με μηνύσεις αλλά και με μια από τις πλέον ιστορικές στιγμές στον ελληνικό Τύπο. Η εφημερίδα του, η «Αυριανή», κυκλοφορούσε επί μήνες έχοντας στο πρωτοσέλιδο τις φωτογραφίες του Αθανασούλη και του Βαλσαμίδη με λεζάντες «Λαμόγιο Νο1» και «Λαμόγιο Νο 2» αντίστοιχα.
Ηταν η εποχή που «έσπασε» ο Γιώργος Βαλσαμίδης ταλαιπωρημένος από μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις καθημερινά στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας τη φωτογραφία σου με τη λεζάντα «λαμόγιο». Μερικούς μήνες αργότερα πούλησε τη συμμετοχή του και παραιτήθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών στις οποίες συμμετείχε. Ο Αθανασούλης έμεινε μόνος αλλά δεν το έβαλε κάτω.
Τα συστήματα ασφαλείας του «2004» και το σκάνδαλο με τη βίλα
Τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» δεν σταματούσαν εκεί. Η εφημερίδα έφερε στο φως την υπόθεση «παραχώρησης» μιας βίλας ιδιοκτησίας Αθανασούλη στον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Ευάγγελο Μαλέσιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι διέπραξε μεν σφάλμα, αλλά όχι αδίκημα, ότι εν ολίγοις έπεσε θύμα της αφέλειάς του να δεχτεί την πρόταση ενός φίλου που θέλησε να τον διευκολύνει παραχωρώντας του μία προσωρινή κατοικία. Η «προσωρινή κατοικία» βεβαίως ήταν μια τεράστια βίλα και ο «σπιτονοικοκύρης» Αθανασούλης συμμετείχε στην κοινοπραξία SAIC που διεκδικούσε το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αθανασούλης πάντως δήλωνε τότε ότι επρόκειτο για «μια απλή, φιλική και ανθρώπινη χειρονομία που κατέληξε να εμφανίζεται σαν μέγα σκάνδαλο» .  Το πολιτικό σκηνικό είχε ήδη πάρει φωτιά. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μία ημέρα μετά ρίχνει μια πραγματική βόμβα δηλώνοντας ότι η υπόθεση Μαλέσιου «ήταν μόνο η αρχή». Ο πρώην υπουργός στράφηκε κατά του Μιχάλη Νεονάκη αφήνοντας αιχμές εναντίον του για τη δράση του στο Χρηματιστήριο. Η ανάμιξη Νεονάκη καθώς και του υπουργού Επικρατείας Στέφανου Μανίκα έγιναν επίσης πρωτοσέλιδο στην «Αυριανή», η οποία υποστήριξε ότι οι δύο πολιτικοί έκαναν πράξεις με τη μετοχή της «Altec» κατόπιν εσωτερική πληροφόρησης – και φυσικά εκείνοι δεν είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.
Στη συνέχεια, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι επιχειρηματίες Αθανασούλης και Βαλσαμίδης βρίσκονται πίσω από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ενώ παράλληλα είναι και προμηθευτές του Δημοσίου. Τελικά, το Μέγαρο Μαξίμου παρενέβη, σε μια προσπάθεια να περισώσει ό,τι ήταν δυνατόν, καθώς οι συνεχείς αποκαλύψεις είχαν πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία της τότε κυβέρνησης.
Κι έτσι η «βόλτα» στον χώρο των media είχε άδοξο τέλος…
Ο Κουρής είχε κερδίσει και ο Αθανασούλης ολοκλήρωνε άδοξα τη «βόλτα» του στον σκληρό χώρο των media. Έκτοτε πέρασε μια περίοδο εσωστρέφειας. Προχώρησε σε αναδιοργάνωση του ομίλου και έστρεψε την προσοχή του στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία του ομίλου, την ACN. Τοποθέτησε επικεφαλής τον στενό και πιστό συνεργάτη του Κωνσταντίνο Τσικουρά και προσπάθησε να βρει τη θέση του στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη.
Αλλωστε ο καλός πελάτης του, το Ελληνικό Δημόσιο, είχε πλέον σταματήσει να «αγοράζει» με τους ίδιους ρυθμούς. Οι δημοπρατήσεις έργων είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο και ιδίως μετά τις εκλογές του 2004 και το πέρας των Αγώνων της Αθήνας, ουσιαστικά κάθε έργο πληροφορικής «πάγωσε».
Ο ίδιος επιμένει με τις τηλεπικοινωνίες αλλάζοντας και το όνομα της εταιρείας σε «Altec telecoms» σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθεί ό,τι μπορούσε από το άλλοτε «κραταιό» brand name της εταιρείας του. Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών όμως αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι».
Το mandate, η μεταγραφή της κυρίας Εβανς και η ρεβάνς του ΟΤΕ
Ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου με την υποστήριξη ισχυρών ομίλων και μετόχων δεν έχουν καταφέρει να βρουν διέξοδο. Έτσι, στις αρχές του χρόνου (2008) αποφασίζει να αναζητήσει αγοραστή. Το mandate (η εντολή, όπως λέγεται στη γλώσσα των αγορών) για την πώληση δίνεται τουλάχιστον τρεις φορές και σύμφωνα με το περιβάλλον του τις δύο απ’ αυτές ήταν αρκετά κοντά στη μεταβίβαση. Τελικά όμως το σχέδιο πώλησης δεν έχει ευτυχή κατάληξη και ο Αθανασούλης αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση. Προσλαμβάνει την κυρία Σούλα Εβανς, την πρώην γενική διευθύντρια του ΟΤΕ, η οποία τα πρώτα χρόνια της τηλεπικοινωνιακής απελευθέρωσης είχε εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο κατά των εναλλακτικών παρόχων. Πριν καλά καλά «καθήσει στον πάγκο» η κυρία Εβανς, ο ΟΤΕ απαιτεί τα χρωστούμενα. Μια κίνηση που ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν από την «παράδοση» του οργανισμού στους Γερμανούς.  Η «Altec» δηλώνει ότι αδυνατεί να βρει τα χρήματα εν μέσω θέρους και ο ΟΤΕ προχωρά σε διακοπή κυκλωμάτων. Το δικαστήριο απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας και χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΕΤΤ για να βρεθεί μια λύση υπέρ της «Altec». Το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε και έτσι η «Altec Telecommunications» τράβηξε ρολά τέλη του 2008 με το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομητών της να επιστρέφουν με διάφορες πρακτικές πίσω στον ΟΤΕ. Παρά την τελευταία προσπάθεια του Ομίλου να πουλήσει τις δραστηριότητές του στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους, η πρόταση δεν ήταν δελεαστική…
(του Σταμάτη Ζαχαρού – Πρώτο ΘΕΜΑ)

 

Altec Telecoms: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν
Το 2000 είναι έτος που ξεκινά την εμπλοκή του Ομίλου με τις τηλεπικοινωνίες, η Altec Telecoms προσπάθησε με χαμηλές τιμές, χωρίς υποδομές να πάρει μερίδια αγοράς στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Broadband με το ADSL που ξεκινούσε την περίοδο 2002-2003 χωρίς βέβαια καμία επιτυχία για να καταλήξει στην αγκαλιά του ΟΤΕ με κατεβασμένους διακόπτες το 2008.

 

Η περίπτωση της Unisoft και της Altec Software
unisoftΜοναδικός σχετικά υγιή κλάδο αποτελούσε το λογισμικό κυρίως η συγχώνευση της εταιρίας Unisoft (2001) που είχε αναπτύξει το πολύ πετυχημένο με χιλιάδες εγκαταστάσεις πρόγραμμα μηχανογράφησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΚΕΦΑΛΑΙΟ και το ERP Atlantis. Η Unisoft ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση που όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει το απαραίτητο συστατικό για να πετύχει η συνταγή της Altec. Η πορεία της Unisoft επηρεάστηκε σοβαρά από την προβληματική πορεία της Altec, δεν εξελίχθηκε, δεν ανέπτυξε νέα καινοτόμα προϊόντα με αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε σχέση με νέες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην αγορά μετά το 2005 (π.χ. SAAS, Cloud, νέες πλατφόρμες, Mobile κ.ο.κ.) παρέμεινε ουσιαστικά στα ίδια προϊόντα χωρίς να μπορεί να διατηρήσει την εγκατεστημένη της βάση (καλύτερα από την Singular, αλλά πάλι μιλάμε για σταδιακή μείωση).
Όπως ανέφερε το 2002 το site της εταιρίας, το Software Business Unit της ALTEC είχε πελατολόγιο 40.000 επιχειρήσεων – πελατών στην Ελλάδα & το εξωτερικό (υποκαταστήματα σε Βουλγαρία και Ρουμανία). Σταδιακά τα επόμενα χρόνια άρχισε η συρρίκνωση, για να φτάσουμε τέλος του 2016 στην επιστροφή στις ρίζες με την παρακάτω ανακοίνωση:

Altec Software: Μετονομάστηκε σε Unisoft
Την αλλαγή επωνυμίας της κατά 100% θυγατρική της Altec Software σε Unisoft ανακοίνωσε η Altec Συμμετοχών. Η εταιρία Altec Συμμετοχών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την από 13/10/2016 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 100% θυγατρικής της Altec Software, άλλαξε η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος της ανωτέρω θυγατρικής ως ακολούθως:
Η επωνυμία άλλαξε από «ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σε «UNISOFT ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ» και ο διακριτικός τίτλος άλλαξε από «ALTEC SOFTWARE A.E.» σε «UNISOFT A.E.».
Η απόφαση καταχωρήθηκε στο ΓΕ.ΜΗ την 17/10/2016 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 802220, της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΕΒΕΑ. Με την ίδια απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης τροποποιήθηκε αντιστοίχως και το άρθρο 1 του Καταστατικού της ανωτέρω θυγατρικής.

Αποτελεί την ύστατη προσπάθεια να παραμείνει ζωντανό και υγιές το τμήμα του Software με τις χιλιάδες εγκαταστάσεις που πάντα ήταν κερδοφόρο αλλά παράλληλα χωρίς μέλλον μέσα σε ένα πολύ αμαρτωλό περιβάλλον; το μέλλον θα δείξει ας ελπίσουμε θετικά για τους εργαζόμενους…

Πόσα χρωστάει η ALTEC;
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινωμένες οικονομικές καταστάσεις χρωστάει πάνω από 128.046.659 €!  Σύμφωνα με τους Ορκωτούς λογιστές «Οι ετήσιες εταιρικές και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις έχουν καταρτιστεί στη βάση της δυνατότητας οµαλής συνέχισης της δραστηριότητας του Οµίλου και της Εταιρείας. Την 31η ∆εκεµβρίου 2015 ο Όµιλος και η Εταιρεία εµφάνισαν αρνητικά συνολικά Ίδια Κεφάλαια µε αποτέλεσµα για την Εταιρεία να συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρµογής των διατάξεων του άρθρου 48 του Κ.Ν. 2190/1920. Επίσης η Εταιρεία και οι θυγατρικές της Altec Software Α.Ε. και Altec Integration A.E. εξακολουθούν να βρίσκονται σε µη συµµόρφωση µε τους οικονοµικούς όρους (financial covenants) των δανειακών τους συµβάσεων και σε αδυναµία αποπληρωµής των ληξιπρόθεσµων δόσεων των δανείων. …. Κατά τη γνώµη µας, εξαιτίας της σηµαντικότητας του θέµατος που µνηµονεύεται στην παράγραφο ‘Βάση για Αρνητική Γνώµη’, οι συνηµµένες εταιρικές και ενοποιηµένες χρηµατοοικονοµικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονοµική θέση της Εταιρείας, και των θυγατρικών αυτής κατά την 31η ∆εκεµβρίου 2015, τη χρηµατοοικονοµική τους επίδοση και τις ταµειακές τους ροές για τη χρήση που έληξε την ηµεροµηνία αυτή σύµφωνα µε τα ∆ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. »

Η Altec έχοντας 101,6 εκατ. ευρώ αρνητικά ίδια κεφάλαια, δυσβάστακτο δανεισμό και μόνιμα ζημιές τα τελευταία χρόνια, μπαίνει σε καθεστώς εν λειτουργία εκκαθάρισης, καθώς χρειάζεται νέα αύξηση κεφαλαίου και οι τράπεζες που έχουν το πρόσταγμα αρνούνται να βάλουν νέα κεφάλαια.

Η μετοχή της Altec βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. από την 1η Δεκεμβρίου του 2015 μετά από απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Και όλα αυτά, παρ’ ότι εξακολουθεί να έχει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ακόμη project σε εξέλιξη, απασχολεί περί τους 350 εργαζομένους, ενώ το 2015 έκανε ένα κύκλο εργασιών 26,5 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του 2015
Παρά την κρίση των τελευταίων πολλών ετών, η εταιρεία Altec εξακολουθεί να έχει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ακόμη σημαντικά projects σε εξέλιξη, ενώ στο τέλος του 2015 απασχολούσε – στον όμιλο – 347 εργαζόμενους έναντι 393 στα τέλη του 2014. Το 2015 ο όμιλος παρουσίασε κύκλο εργασιών 26,5 εκατ. ευρώ, έναντι 22,6 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ είχε ζημιές 12,15 εκατ. ευρώ, έναντι ζηµιών 3,56 εκατ. ευρώ το 2014.
Τα αποτελέσµατα προ φόρων, χρηµατοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσµάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όµιλο ήταν ζημιές 3,90 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι κερδών 1,1 εκατ. του 2014.

Ποιοι ελέγχουν πλέον τον όμιλο Altec (Οκτ 2016)
Φυσικά οι Τράπεζες που όμως δεν ξέρουν με ποιον τρόπο θα ανακτήσουν τα χαμένα 100+ εκατ.€ Ποσοστό 41,7% ελέγχουν οι τράπεζες, 31,94% είναι free float, ενώ 18,17% ελέγχει ο κ. Αθανάσιος Αθανασούλης. Πιο αναλυτικά, η Eurobank ελέγχει 13,22% των μετοχών, η Πειραιώς 14,88%, η Εθνική 12,44% και η Alpha Bank 6,59%.

Σε ειδική εκκαθάριση η Αltec  (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/8/2016)
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Altec Συμμετοχών, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά ζητήματα και προβλήματα ρευστότητας. Κατά την β’ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα έκαναν αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από την Eurobank περί υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106ια του 3588/2007, διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία. Ο ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Θανάσης Αθανασούλης (εκπροσωπούσε το 18,168% του μετοχικού κεφαλαίου) ψήφισε λευκό «καθότι δεν διευκρινίστηκε, αν η ως άνω πρόταση των Μετόχων – Τραπεζών, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο», ενώ δήλωσε απερίφραστα την πρόθεσή του να συναινέσει μόνο σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου το οποίο θα διασφαλίζει: την συνέχιση των λειτουργιών που έχουν αποδειχθεί βιώσιμες και με θετικά αποτελέσματα, την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο, την πλήρη και ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου που έχει αναλάβει και εκτελεί η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ALTEC INTEGRATION A.E και τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Ανακοίνωση – Στο άρθρο 106ια εισέρχεται η Altec με «λευκό» από Αθανασούλη (Αυγ 2016)
Κατά την Β’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας μας ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί με την από 28/7/2016 πρόσκληση του Δ.Σ.
Η συνέλευση, αποφάσισε παμψηφεί επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
– Ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1/1/2015 – 31/12/2015, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή. Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για την χρήση 2015.
– Απήλλαξε τα μέλη Δ.Σ. και τον Ορκωτό Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα και τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2015.
– Εξέλεξε για την χρήση 2016 τα μέλη της ελεγκτικής εταιρίας µε την επωνυμία BAKER TILLY GREECE Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε. με διακριτικό τίτλο BAKER TILLY GREECE με ΑΜ ΣΟΕΛ 176 με τακτικό ελεγκτή τον Γκρούιτς Σπυρίδωνα με ΑΜ ΣΟΕΛ 27931 και τον Σεφέρη Χριστόδουλο με ΑΜ ΣΟΕΛ 23431 ως αναπληρωματικό.
– Ενέκρινε την αμοιβή των μελών Δ.Σ. για την χρήση 2015 και προέκρινε για την αμοιβή τους για τη χρήση του έτους 2016.
– Παρείχε την άδειά της και την έγκρισή της για την συνέχιση και την σύναψη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ή εντολής μεταξύ της εταιρείας και των θυγατρικών της και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καθορίζοντας το ανώτατο όριο των αμοιβών τους.

Ως προς τα θέματα σχετικά με τα άρθρα 47 και 48 του ν. 2190/1920, οι μέτοχοι Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, έκαναν αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias AE περί υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106ια του 3588/2007. Η πρόταση έγινε δεκτή από την πλευρά των Μετόχων- Τραπεζών με ποσοστό 40,552%.
Ο μέτοχος κ. Νικήτας Κατσαράς που εκπροσωπούσε το 0,023% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας απείχε από την ψηφοφορία του παρόντος θέματος.
Λευκό ψήφισε ο κ. Αθανάσιος Αθανασούλης που εκπροσωπούσε το 18,168% του μετοχικού κεφαλαίου, καθότι δεν διευκρινίστηκε, αν η ως άνω πρόταση των Μετόχων- Τραπεζών, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο, το οποίο ικανοποιεί καίρια θέματα, που αφορούν στην συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας, στα θέματα των εργαζομένων καθώς στην εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο, ή αν αποτελεί μία μη συστηματικά μελετημένη ενέργεια, που θα απαξιώσει περαιτέρω τις βασικές αξίες του Ομίλου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ο μέτοχος και Πρόεδρος του Ομίλου ALTEC κ. Αθανάσιος Αθανασούλης δήλωσε απερίφραστα την πρόθεση του να συμπράξει και να συναινέσει μόνο σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου το οποίο κατά σαφή και συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλίζει:
– την συνέχιση των λειτουργιών που έχουν αποδειχθεί βιώσιμες και με θετικά αποτελέσματα,
-την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο
-την πλήρη και ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου που έχει αναλάβει και εκτελεί η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ALTEC INTEGRATION A.E και τέλος
-τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θυμήθηκε ο πρόεδρος του ομίλου τους εργαζομένους (εδώ γελάμε)

Σε δήλωσή του, ο κ. Αθανασούλης τόνισε ότι θα συμπράξει και θα συναινέσει μόνο σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου το οποίο κατά σαφή και συγκεκριμένο τρόπο θα διασφαλίζει: – την συνέχιση των λειτουργιών που έχουν αποδειχθεί βιώσιμες και με θετικά αποτελέσματα, -την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς το Δημόσιο -την πλήρη και ομαλή ολοκλήρωση των έργων του Δημοσίου που έχει αναλάβει και εκτελεί η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Altec Interration A.E. και τέλος -τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όμως, πλέον, δεν αποφασίζει ο κ. Αθανασούλης για τις εξελίξεις στην εταιρεία…

Οριστικά σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία οδεύει ο ιστορικός όμιλος πληροφορικής Altec Συμμετοχών. (Πηγή Capital.gr )
Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην προ μηνός, επεισοδιακή γενική συνέλευση των μετόχων, από την πλευρά του ιδρυτή και εξ των μετόχων του ομίλου, Θανάση Αθανασούλη, η απόφαση των πιστωτριών τραπεζών και βασικών μετόχων (ελέγχουν 40,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Altec) είναι τελεσίδικη. Αυτό αποκαλύπτεται στην έκθεση του δ.σ. της εταιρείας που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2016, όπου αναφέρεται πως η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας του απαιτούμενου σχεδίου την υπαγωγή της μητρικής εταιρείας σε ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Νόμου 3588/2007.

Ήδη η διοίκηση προέβη σε αλλαγή της βάσης παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων από την «Αρχή της επιχειρηματικής συνέχειας των δραστηριοτήτων» (going concern), σε αυτή των «ρευστοποιήσιμων αξιών» (liquidation basis), με ισχύ από την 30η Ιουνίου 2016, προβαίνοντας σε κατάλληλες απομειώσεις και προβλέψεις, σε αξίες οι οποίες προσεγγίζουν τις ρευστοποιήσιμες και αναταξινόμησε τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού σε βραχυπρόθεσμα.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς, αλλά ατελέσφορης όπως φαίνεται, προσπάθειας να επιβιώσει ο ιστορικός όμιλος που προ ετών κατείχε ηγετική θέση στην αγορά πληροφορικής, κερδίζοντας μεγάλα συμβόλαια. Τα προβλήματα για την Altec ξεκίνησαν ήδη από τη διετία 2007-2008. Τα ανοίγματα ετών και ο υψηλός δανεισμός οδήγησαν στη μετοχοποίηση των υποχρεώσεων της, με τις τράπεζες να αποκτούν προ ετών το 42% της Altec. Παρά τη στήριξη που παρείχαν και τη σταδιακή βελτίωση της εικόνας του ομίλου, τα προβλήματα παρέμεναν σοβαρά, με τους ορκωτούς ελεγκτές να προειδοποιούν για τη βιωσιμότητα της Altec η οποία βασίζονταν αποκλειστικά σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Η διοίκηση προέβη σε αναθεωρηµένη πρόταση επιχειρηµατικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης στις αρχές του 2016, με τον ορκωτό ελεγκτή που υπέγραψε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2015 να αναφέρει πως «λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποδοχής και οριστικοποίησης της πρότασης αναδιάρθρωσης του Οµίλου και της Εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες (οµολογιούχους), δεν υπάρχει εύλογη διασφάλιση ότι η Εταιρεία και ο Όµιλος θα διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για την χρηµατοδότηση των χρηµατοοικονοµικών αναγκών τους έως την 31η ∆εκεµβρίου 2016”.

Ακολούθησαν διαρκείς αναβολές των γενικών συνελεύσεων της εταιρείας, η παραίτηση του νο.2 της εταιρείας Σπ. Παμπουκίδη, έως ότου έγινε γνωστό πως οι πιστώτριες τράπεζες θα ζητήσουν την υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα για να τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία (άρθρο 106ια του 3588/2007).

Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου (2016) η Altec, που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται μόνο στο software, εμφάνισε σε επίπεδο ομίλου έσοδα 7 εκατ.ευρω, ζημιές 3,1 εκατ.ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 105 εκατ.ευρώ, σύνολο υποχρεώσεων 122 εκατ.ευρώ από τις οποίες 87 εκατ.ευρώ τραπεζικά δάνεια.

 

Το σήριαλ δεν έχει τελειώσει ακόμη, θα το συμπληρώνουμε σε αυτό το post

Τώρα, το τελευταίο ίσως επεισόδιο θα διαδραματιστεί στα δικαστήρια, όπου αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση υπαγωγή στο καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης που αποφασίστηκε από τις τράπεζες να υποβληθεί. Εάν εγκριθεί, θα εγκατασταθεί στη διοίκηση της επιχείρησης εκκαθαριστής προκειμένου να εκποιήσει μέσω διαγωνισμού όσες δραστηριότητες του ομίλου βρουν αγοραστή.

Θα νόμιζε κανείς ότι ο όμιλος που έχει φύγει από το κεντρικό μάτι του κυκλώνα και της επικαιρότητας έχει σταματήσει να αλληλεπιδρά με το δημόσιο, ίσα ίσα όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις της Altec Integration έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις που κανείς βέβαια δεν γνωρίζει την εξέλιξη ή ολοκλήρωσή τους :

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΥΛΗ, e -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ»

 Υπεγράφη την 23η Ιανουαρίου 2015 (* Λίγες μέρες πριν αλλάξει η κυβέρνηση), μετά από επιτυχή διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, σύμβαση μεταξύ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ALTEC Integration Α.Ε., για την υλοποίηση του έργου “ Ψηφιακή Πύλη, e-Δημοκρατία και Ηλεκτρονική Μάθηση ”.
Το έργο έχει στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων και υποδομών της ΓΣΕΕ και την παρουσίαση υπαρχουσών και νέων , κρίσιμων, υπηρεσιών στους πολίτες.
Περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών, προϊόντων και λειτουργιών στο χώρο των ΤΠΕ, που έχει ως κύριο στόχο τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων και ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης των εργαζομένων πολιτών.
Το έργο περιλαμβάνει:
 • Την ανάπτυξη υποσυστήματος Ψηφιακής πύλης εργαζομένων.
 • Τη δημιουργία Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN).
 • Την ανάπτυξη υποσυστήματος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για την Ενημέρωση, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Δημοκρατία.
 • Την ανάπτυξη Ολοκληρωμένης πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Μάθησης.
 • Την παροχή υπηρεσιών δράσεων δημοσιότητας και προβολής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΣΕΕ.
 Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 2,995,716.05€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 Υπεγράφη την 27η Μαΐου 2015, μετά από επιτυχή διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, σύμβαση μεταξύ της ΚτΠ Α.Ε. και της ένωσης των εταιρειών ALTEC Integration Α.Ε. – OTS Α.Ε. – Quality & Reliability Α.Ε., για την υλοποίηση του έργου “Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πολιτών” του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Αντικείμενο του έργου είναι:
 • Η προμήθεια, ανάπτυξη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Κεντρικής Υποδομής Εθνικού Ληξιαρχείου, στην οποία θα τηρούνται, παρακολουθούνται και διαχειρίζονται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο οι Ληξιαρχικές Πράξεις που δηλώνονται στα κατά τόπους Ληξιαρχεία της Χώρας, καθώς και
 • Η δημιουργία Μητρώου Πολιτών που θα προκύψει από την ενοποίηση των ληξιαρχικών στοιχείων και των στοιχείων δημοτικής κατάστασης των Πολιτών, των βάσεων δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου και Εθνικού Δημοτολογίου.
Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 2,705,483.35€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»

 Υπεγράφη την 30η Ιουλίου 2015, μετά από επιτυχή διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, σύμβαση μεταξύ της ΜΟΔ Α.Ε. και της ένωσης των εταιρειών ALTEC Integration Α.Ε. – Globo Technologies Α.Ε. (* Εδώ βάζουμε αστερίσκο γιατί θα υπάρξει ξεχωριστό post), για την υλοποίηση του έργου “ Αναβάθμιση Υποδομών Πληροφορικής ”.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των υποδομών πληροφορικής της ΜΟΔ Α.Ε. και των υποστηριζόμενων από αυτή Υπηρεσιών (Ειδικές Υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες εμπλεκόμενες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ). Οι υπηρεσίες αυτές έχουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, με ταχύτητα και αξιοπιστία. Το παρόν έργο θα εκσυγχρονίσει τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις των Ε.Υ., έτσι ώστε να αυξηθεί η λειτουργικότητά τους και να παραμείνουν πλήρως λειτουργικές. Στο συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα:
 • Προμήθεια με εγκατάσταση νέων και αντικατάσταση παλαιών πληροφοριακών συστημάτων (Η/Υ, servers, περιφερειακών και δικτυακών στοιχείων) και αναβάθμιση άλλων, έτσι ώστε να έλθουν όλες οι Δ.Α σε ενιαίο και σύγχρονο λειτουργικό περιβάλλον.
 • Επέκταση και αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Υπολογιστικού Κέντρου (Data Center) της ΜΟΔ, ούτως ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες στις υποστηριζόμενες Ε.Υ. του ΕΣΠΑ και τις λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 2,803,249.95€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Καθόλου άσχημα μέσα σε ένα δύσκολο χρόνο όπως το 2015 μια πλήρως χρεοκοπημένη εταιρία να αναλαμβάνει έργα ύψους  8,5 εκατομμυρίων €, να φανταστώ ότι υπήρξε τραπεζική βοήθεια; Πως θα ολοκληρωθεί το σύνολο αυτών των έργων μετά τις τελευταίες εξελίξεις;

Οι Dealer συνεργάτες της Altec Software τον Οκτώβριο του 2016 ξαφνικά πήραν το παρακάτω email :

unisoftgr

Η δύναμη στο software επιστρέφει…

 • Με νέα διοίκηση
 • Έχοντας την πλήρη υποστήριξη των μετόχων της
 • Με εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο
 • Έχοντας στην κατοχή της τις κορυφαίες εφαρμογές λογισμικού ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P., ATLANTIS E.R.P. και ATLANTIS Entry E.R.P.

…και ξεκινά μια νέα πορεία στην αγορά πληροφορικής της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από σήμερα, όλα τα δικαιώματα των πελατών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P., ATLANTIS E.R.P. και ATLANTIS Entry E.R.P. και έχουν ενεργή Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης μεταφέρονται στην UNISOFT A.E.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις σχετικά με τις υφιστάμενες & τις νέες εφαρμογές μας αλλά και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Σας καλωσορίζουμε στη UNISOFT και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unisoft.gr

Με εκτίμηση,

Η διοίκηση της UNISOFT Α.Ε.

UNISOFT Α.Ε.
Έδρα: Πάτμου 12, 151 23 Μαρούσι, Τηλ.: 212.6877000, Fax: 212.6877001
Υποκατάστημα: Μιχαήλ Καλού 6, 546 29 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310.595600, Fax: 2310.595630
Website: www.unisoft.gr, EMail: swsales@unisoft.gr

Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχουν δύο UNISOFT, μία στην Αθήνα :

UNISOFT ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Διακριτικός Τίτλος: UNISOFT Α.Ε.   Αριθμός Μ.Α.Ε.: 07439/006/Β/86/0030

και μία στην Θεσσαλονίκη :

UNISOFT ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  Αριθμός Μ.Α.Ε.: 14515/062/Β/86/1405

Η Unisoft A.E. στις 21.9.2001 συγχωνεύτηκε με την ALTEC / SYSWARE κλπ. και διαγράφηκε από τα μητρώα, με αποτέλεσμα από τότε να μην έχει δημοσιεύσει απολύτως τίποτα. Η Βορείου Ελλάδος Unisoft είχε ήδη συγχωνευτεί από τον Σεπτέμβριο του 1998 μαζί με την ΣΑΙΤΕΚ Ολοκληρωμένες Λύσεις Α.Ε. στην Unisoft A.Ε. , αποτέλεσε ενδεχόμενα το πρώτο βήμα για την μετέπειτα απορρόφηση στην Altec. Τελευταίος ισολογισμός δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 1763 – 31.03.1999 με μικρή κερδοφορία (150Κ€) και υπογράφουν οι κ.κ. Βογλίτσης Σταύρος (Πρόεδρος & Διευθύνων και Σαμαράς Πασχάλης (Αντιπρόεδρος).

Σε ποια UNISOFT A.E. ; λοιπόν αναφέρεται το τελευταίο email της εταιρίας; όταν τα στοιχεία της εταιρίας, τα προϊόντα και οι υπεύθυνοι παραμένουν οι ίδιοι;

naftemporiki-unisoft-scrter_335-dec-30-11-37
Δημοσίευμα Ναυτεμπορική 30/12/2016

Φυσικά στο Εθνικό Τυπογραφείο δεν μπορεί να βρει κανείς παραπάνω στοιχεία, έτσι αναζητήσαμε στο ΓΕΜΗ και ανακαλύψαμε την νέα Unisoft που δημιουργήθηκε το 2012… Ουσιαστικά είναι η Altec Software Α.Ε. με τελευταίο ισολογισμό 2013 εδώ (δημοσιεύεται το 2016 και έχει σύνολο ιδίων αρνητικών κεφαλαίων -13,4 εκατ.€)  και η οποία ALTEC ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ τελικά τον Οκτώβριο 2016 μετονομάζεται σε  UNISOFT ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 008802901000 με το ίδιο ΑΦΜ 997984068

Τα νέα δεδομένα του 2017

Όπως διαβάσαμε προς το τέλος 2017 σε διαδικασίες πώλησης είναι η Unisoft και έχουν καταθέσει προσφορές τουλάχιστον 3 σοβαροί υποψήφιοι από τους πέντε ομίλους που ενδιαφέρθηκαν :

Η επενδυτική εταιρεία Southbridge Partners φέρεται να έχει υποβάλει την υψηλότερη προσφορά στη διαδικασία για πώληση της Unisoft, που προωθούν οι πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Altec.  Ο όμιλος Γερμανός σε σχήμα μαζί με την SoftOne και άλλη μια πρόταση που ακόμη δεν γνωρίζουμε. Ακούστηκε ακόμη και το όνομα του κ. Αθανασούλη (!!). Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Να θυμίσουμε ότι με την τελευταία αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, είχε τελειώσει η εποχή Aθανασούλη στην εταιρία και είχε περάσει σε ολοκληρωτικό έλεγχο από τις τράπεζες -με ποσοστό 98,1%-, περιορίζοντας μόλις στο 1,9% την παρουσία της Altec Συμμετοχών, από 67%-33% που ήταν παλιότερα. Παράλληλα, υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της εταιρίας και των πιστωτριών τραπεζών για ριζική αναδιάρθρωση (μείωση) του τραπεζικού δανεισμού στο ποσό των 7.500.000 ευρώ με 10ετή περίοδο αποπληρωμής και αποφασίστηκε να ανοίξει από τους συμβούλους της εταιρίας, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από όσους υποψήφιους επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της UNISOFT.

Advertisements