Όπως φυσικά και το Bestprice.gr…. Το Best Price που έχει αλλοιθωρίσει σε όλα τα φαινόμενα διπλών τιμών και αλλαγών στα στοιχεία των καταστημάτων του. Το Bestprice μάλιστα ακόμη να ανακοινώσει κάτι επίσημα για το φαινόμενο.

Αναπαράγουμε την ανάρτηση του φίλου mrminaras που γνωρίσαμε μέσα από την πορεία μας στο ιστολόγιό μας. Το θέμα της ανάρτησης του, είναι συνέχεια παλαιότερης ανάρτησής μας που είχαμε κάνει για τις διπλές τιμές στα Ηλεκτρονικά καταστήματα & eshops που εκδίδουν ακριβότερο Τιμολόγιο λόγω της ΠΟΛ.1150/17 και το περίφημο άριρο 39α  . Πέρυσι είχαμε υποσχεθεί ότι θα την επαναλάβουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για να δούμε την εξέλιξη όλων αυτών των καταστημάτων που εφαρμόσανε περίεργες τακτικές στις πωλήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης με τιμολόγιο, δυστυχώς δεν την έχουμε ολοκληρώσει ακόμη. Η αρχική αυτή έρευνα μαζί με άλλα άρθρα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οδήγησαν την κυριότερη μηχανή αναζήτησης, το Skroutz να αλλάξει τους όρους χρήσης της και να μην δέχεται καταστήματα με διπλές τιμές τον Ιούνιο του 2018 κάτι που αποτυπώθηκε και στην εξέλιξη των τιμών αυτών των συσκευών εκείνη την εποχή (SmartPhones , Tablet , Φορητά)

Η άρνηση έκδοσης τιμολογίων και η ταλαιπωρία των πελατών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως θα διαβάσετε παρακάτω συνεχίζεται κανονικά εδώ και ένα χρόνο, ενώ οι πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο λογικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα μαζεμένα παράπονα από σχόλια των πελατών είναι ταξινομημένα κατά ηλεκτρονικό κατάστημα, απολαύστε υπεύθυνα:


Όταν το Σκρουτζ κάνει τα στραβά μάτια…

Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη με ένα αρχείο όπου είχε μαζεμένες όλες τις αρνητικές αξιολογήσεις από τα Σκρουτζομάγαζα που εμπορεύονται κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα τις αρνητικές που αναφέρονται στην άρνηση έκδοσης τιμολογίων. Απολαύστε.

AlphaGadgets

07/02/2019
Προσπάθησα να αγοράσω ένα ipad με τις νέες διατάξεις του ΦΠΑ. Μου ζήτησαν ένα κάρο έγγραφα να ανεβάσω στο σίτε τους και είχαν όριο upload τα 100kb. Όλες οι εκτυπώσεις σε pdf ήταν τουλάχιστον 150kb. Του ζήτησα να τους τα στείλω με email δεν το δέχτηκαν. Τα μικραίνω σαν εκτυπώσεις και μου ακυρώνουν την παραγγελία γιατί δεν φαίνεται η ημερομηνία. Και όλα αυτά μετά από 2 ημέρες που έκαναν να ελέγξουν 4 έγγραφα. Τι να το κάνω αν είναι οι πιο οικονομικοί αν για μια παραγγελία για να την επεξεργαστούν κάνουν τόσο χρόνο και τόσο ταλαιπωρία;

Σε ταλαιπωρούν πολύ απλά για να βαρεθείς και να ακυρώσεις 😉

VivaCom

06/02/2019
Η εμπειρία μου ήταν γενικά καλη για το συγκεκριμένο κατάστημα. Το παράπονο μου όμως είναι το εξής. Αρχικά ηθελα τιμολόγιο αλλά στο κατάστημα μου είπαν ότι θέλουν 10 μέρες περίπου για να εξετάσουν τα στοιχεία μου και στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν δικαιουμε την έκδοση τιμολογίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ζητήσω απλή απόδειξη για να μην καθυστερήσει το κινητό και έτσι πληρώσα ολόκληρο το ΦΠΑ παρόλο που υπαγομαι στο νόμο 39 Α.

10 μέρες ε; Υπόθεση το πολύ 10 λεπτών…

Gxstore

12/08/2018
Έκανα μια παραγγελία για ένα κινητό από τις 6 Αυγούστου. Την ίδια κιόλας μέρα έστειλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το τιμολόγιο και 2 mail τις επόμενες μέρες για πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση. Μια εβδομάδα μετά και δεν μου έχουν απαντήσει ποτέ.
Πρώτη φόρα τέτοια αντιμετώπιση από ένα μαγαζί..

Διάβασε και για τους υπόλοιπους… δεν είσαι μόνος

WorldMobile

15/02/2019
Καλησπέρα. Δυστυχώς η εμπειρία μου ήταν αρνητική. Μετά από πολλές προσπάθειες και πολλα τηλεφωνήματα ήταν απίστευτα δύσκολο να εκδωθεί τιμολόγιο στο όνομα μου. Για να είμαι ειλικρινής τις τελευταίες φορές τα άτομα με τα οποία επικοινώνησα ήταν ευγενικά αλλά η διαδικασία κατέληξε να είναι απίστευτα χρονοβόρα και να στέλνω αντίγραφα του TAXIS. Τελικά απέσυρα την παραγγελία μου, την οποία έκανα σε άλλο κατάστημα, φυσικά χωρίς καμία από τις παραπάνω διαδικασίες. Πιθανότατα το πρόβλημα να έκγειται στο λογιστήριο της εταιρείας.

Όχι, πιθανότατα να κάνανε τα πάντα για να σου κάνουν την ζωή δύσκολη και να μη εκδώσουν τιμολόγιο στην τελική. Πολύ πιθανόν από τον επόμενο που το πήρες θα το πήρες ακριβότερα.

28/01/2019
Παραγγελία 12/1. Ζήτησα τιμολόγιο με αποφορολόγηση. Πιθανόν αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχώρησε η παραγγελία. Να σημειώσω ότι από πλευράς μου έκανα ότι μου ζητήθηκε και τους έχω δώσει όλα τα προσωπικά φορολογικά δεδομένα. Μάλιστα κάποια από αυτά που ζητάν στο site τους, όπως : «επίσημο έγγραφο σφραγισμένο από την τράπεζα!!! με τον λογαριασμό» τους είπα ότι είναι αδιανόητο να τα ζητά ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην Πειραιώς γελούσαν και είπαν ότι δεν το έχουν ξανακούσει. Τους έστειλα την απεικόνιση επαγγελματικού λογαριασμού από το TAXIS. Με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσουν εντός 10ημέρου. Εκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το Skroutz πρέπει να δει το θέμα με την αποφορολόγηση πριν το θέμα φτάσει παρακάτω.

Πολύ σωστά κατάλαβες. Αυτός ήταν αποκλειστικά ο λόγος που δεν προχώρησε η παραγγελία σου.

Justech

05/06/2018
Αφενός ενώ υπάρχει tracking number, δεν ενημερώνεται ο πελάτης γι αυτόν.
Εφετέρου, δεν υπάρχει καμία πρόθεση εξυπηρέτησης του πελάτη.
Συγκεκριμένα, ζήτησα την αλλαγή του παραστατικού σε τιμολόγιο, και μου απάντησαν
«Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής με τιμολόγιο ούτε δυνατότητα αλλαγής του παραστατικού. «

Ο λόγος; Δεν μας τα λέει καλά.

Netmobile (bestprice)

03/10/2018
Παρήγγειλα ένα κινητό , Sony Xperia xz1 compact ασήμι. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο, έφτιαξα λογαριασμό στο κατάστημα έστειλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση τιμολογίου Επικοινώνησα μαζί τους τηλεφωνικά σχετικά με την παραγγελία μου και για να ακυρώσω μία άλλη παραγγελία του ίδιου κινητού. Μετά την παραγγελία ενημερώθηκα ότι η παραγγελία έχει επιβεβαιωθεί και προχωρά κανονικά και ότι το προϊόν θα παραδοθεί σε 4-6 εργάσιμες ημέρες. Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι ο συγκεκριμένος κωδικός προϊόντος δεν υπήρχε και ότι δεν υπάρχει πολύ καιρό και ότι θα ακύρωναν την παραγγελία μου και θα μου έκαναν επιστροφή χρημάτων. Kαι ότι το προϊόν βρισκόταν στο site από λάθος και κάποιες πειραματισμούς που έκαναν, πράγμα το οποίο ομολογώ δεν κατάλαβα. Κλείνοντας το τηλέφωνο από περιέργεια έλεγξε το website τους και είδα ότι είχαν ακριβώς το ίδιο προϊόν και το ίδιο χρώμα με αλλαγμένο κωδικό προϊόντος. Νιώθω και ότι σπατάλησα το χρόνο μου και ότι δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου.

Και στο Bestprice τα ίδια. Μην νιώθεις χάλια, επίτηδες το κάνουν.

Kinitinet (bestprice)

14/05/2018
Για την εξυπηρέτηση δεν έχω να πω κάτι αρνητικό καθώς και ήταν γρήγορη η επικοινωνία και σωστή. Τα δύο αστεράκια όμως για το ότι το site σου δίνει μία τιμή για την online αγορά, και όταν τους ενημερώνεις ότι θες τιμολόγιο, η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται μόνο με παραλαβή από το κατάστημα και με εντελώς διαφορετική τιμή (+250 ευρώ περίπου στο iPhone).

Στο BestPrice ξέρουμε πως δεν έχει αλλάξει κάτι με τις διπλές τιμές.

09/03/2018
1ον προσοχή σε όσους θέλετε να αγοράσετε με τιμολόγιο η τιμή είναι άλλη. Διαβάστε προσεκτικά.

2ον πληρωμή με Κάρτα ποσό στα 500 ευρώ θα περιμένα καλύτερη εξυπηρέτηση παραγγελία 28/2 παραλαβή 6/3

3ον τηλεφωνικό κέντρο άθλιο στο να βγάλεις γραμμή..προσπαθείς πάνω από 30 φορές να βγάλεις γραμμή …γενικό συμπέρασμα με την συσκευή όλα καλά, … Αλλωστε η εταιρία της συσκευής δίνει την εγγύηση με το κατάστημα όμως δεν έχω καλή εντύπωση ειδικά όταν ψωνίζεις και πληρώνεις κατευθείαν με Κάρτα να τραβάς όλη αυτή την αναμονή!

δεν θα ξανά αγόραζα από το κατάστημα ..συμβουλή βάλτε ένα τηλεφωνικό κέντρο..κρίμα είμαστε στο 2018 να καλούμε 30+ φορές δλδ 30λεπτά προσπάθεια για να βγάλουμε γραμμή.

Οκ… άλλη τιμή

Kinito365 (bestprice)

10/01/2019 Αν μπορούσα δε θα έβαζα ούτε ένα αστέρι. Παρήγγειλα ένα iPhone XS max στις 23/11/18. Η κοροϊδία πήγε σύννεφο καθώς είμαι επαγγελματίας και αγοράζω χωρίς ΦΠΑ. Κανένας μα κανένας δε μου έδωσε απόλυτως καμία σημασία και Μέτα από αμέτρητα τηλεφωνήματα και mail που έστειλα μου απάντησαν ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας. Οτι κάλεσα ας πούμε την general motors και δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν. Παρακολουθούσα μέρες την τιμή και όταν έπεσε «το χτύπησα». Αλλα επειδή μάλλον οι «κύριοι» δεν ήθελαν να πουλήσουν σε αυτήν την τιμή, δε μου έδωσαν καμία σημασία όπως είπα πιο πριν. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το μαγαζί άλλα όπως βλέπω δεν είμαι ο μονός. Μια συμβουλή λοιπόν στους ιδιόκτητες: συνετίστειτε η κλείστε το. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείτε τον κόσμο.

Ζήτησες τιμολόγιο, αυτό ήταν το πρόβλημα και σε αγνόησαν

10/01/2019 Παράγγειλα το Iphone XR 128 στις 28/12. Στις σημειώσεις έγγραψα ρητώς ότι θέλω τιμολόγιο και περιμένω ενημέρωση για το ποσό κατάθεσης και το εμαιλ αποστολής των σχετικών εγγράφων. Στις 2/1 δέχθηκα τηλέφωνο, όπου με ρώτησαν για την παραγγελία. Ανταποκρίθηκα και έστειλα άμεσα φορολογική απεικόνιση, ταυτότητα και ΙΒΑΝ. Έκ τότε δεν έχω λάβει καμιά ενημέρωση. Μάλιστα έστειλα ένα εμαιλ υπενθύμισης στις 8/1.

«Δεν υπάρχει καμιά παραγγελία στο σύστημα μας από εσάς, ούτε έγινε κάποια κατάθεση σε λογαριασμό της εταιρείας.» Στο τηλέφωνο μου είπατε ότι ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ επειδή ζήτησα τιμολόγιο. Επίσης περιμένω εντός 30 ημερών από την 17/1 που ήταν η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος από την εταιρεία να μην θέλει να σας εξυπηρετήσει και να σας πουλήσει το κινητό που θέλετε.»

Τότε γιατί ακόμη, 20 μέρες μετά ΔΕΝ έχω λαβει από εσάς email με το ποσό κατάθεσης και το λογαριασμό για να αγοράσω το προιόν που σας ζήτησα. Αν όντως δεν έχετε κανένα λόγο να μη πουλήσετε, τότε θα επρόκειτο για ανικανότητα. Μήπως όμως προσπαθείτε να αποφύγετε τις πωλήσεις με αποφορολόγηση? Σε κάποιον τρίτο αυτή η εντύπωση δημιουργείται.

Περιμένω λοιπόν, να μου στείλει το λογιστήριο σας, εντός 30 ημερών!!! όπως μου είπατε, το ποσό κατάθεσης και το λογαριασμό.

Προφανώς και προσπαθούν να σε αποφύγουν.

10/01/2019
Εχω κάνει τρεις παραγγελίες από το Νοέμβρη 2018 με απόφορολογηση (39α) και με κοροϊδεύουν ασύστολα. Τη μια μου λένε κανε παραγγελία και στείλε Μελ, την άλλη μου λένε στείλε πρώρα Μελ και Μέτα κανε παραγγελία και άλλες τέτοιες ιστορίες. Εννοείται ότι το λογιστήριο (εάν φυσικά υπάρχει τέτοιο πράγμα) δεν επικοινώνησε πότε μαζί μου. Γενικά είναι η χειρότερη κοροϊδία που έχω φάει από ηλεκτρονικό κατάστημα.

09/01/2019
Πολυ κακή εξυπηρέτηση. Από τις 05/12/2018 που έστειλα τα στοιχεία που μου ζήτησαν για να κάνουν ταυτοποίηση λόγω του ότι αγοράζω χωρίς ΦΠΑ , έως και σήμερα 09/01/2019 ουδέποτε κανείς έχει επικοινωνήσει μαζί μου παρά τα άπειρα τηλεφωνήματα που έχω κάνει και έχω αφήσει τα στοιχεία μου. Να ξέρετε ότι πιο πιθανό να σας απαντήσουν στα τηλεφωνήματα είναι νωρίς το πρωί στις 09.00, μετά όσο και να προσπαθείτε δεν πρόκειται να σας απαντήσουν. Η χειρότερη εμπειρία που είχα ποτέ από εταιρία είστε εσείς!!!! Τελικά θα τα αγοράσω από την εταιρία D-KLIK όπου απάντησαν απευθείας την ίδια ημέρα στο αίτημα μου και την επεξεργασία των στοιχείων μου.

Και νομίζεις από εκεί θα λάβεις τιμολόγιο… 😉

Trackstore

12/02/2019
πρόθεση αγοράς κινητού με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ, παραγγελία στις 15/1/19 (με αποστολή των δικαιολογητικών που ζητήθηκαν), επεξεργασία από το λογιστήριο μέχρι τις 23/1/19 και καταχώρηση της παραγγελίας (μετά από υποτιθέμενη έγκρισή της). Αναμονή μέχρι 12/2/19 και ενημέρωση για απόρριψη της έκδοσης τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ ως μη δικαιούχος, και ανάγκης πληρωμής του ΦΠΑ
Μετά από αναμονή σχεδόν ενός μήνα (λόγω κωλυσιεργίας του καταστήματος) μου ζητήθηκε να εξοφλήσω με την τιμή του κινητού την ημέρα της παραγγελίας που εν τω μεταξύ στην δική τους ιστοσελίδα ήταν ήδη 60 ευρώ φθηνότερο! παρότι απολογήθηκαν επανειλημμένα για το λάθος τους στον έλεγχο του λογιστηρίου. Κωλυσιεργούν επίτηδες για να κερδίζουν από τη διαφορά της τιμής?
Εννοείται η παραγγελία ακυρώθηκε τα χρήματα μου επιστράφηκαν και παράγγελλα το κινητό σε άλλο κατάστημα με κέρδος περίπου 60 ευρώ. Απαράδεκτο

Ποια διαφορά τιμής; Απλά ζήτησες τιμολόγιο και δεν θέλουν, γιατί μπαίνουν μέσα όταν πουλάνε με τιμολόγιο.

12/01/2019
Απο την αρχη της επικοινωνιας μας μηδενικη ενημερωση . Το καταστημα εχει » τσακωθει» με το τηλεφωνο εδω και 20 (!) μερες που εχω κανει την παραγγελια δεν εχουν ενδιαφερθει ουτε στο ελαχιστο. Σημερα λοιπον (20 μερες μετα την παραγγελια) εχω στειλε τα χαρτια και τα χρηματα (καταθεση) και το κινητο ουτε που εχει γινει η παραγγελια του απο τον προμηθευτη! απαγορευτικη η συνεργασια για οποιον επιθυμει τιμολογιο !

Μια από τα ίδια…

02/01/2019
απαραδεκτο…παρηγγειλα απο 22/12/18 κινητο τους εστειλα ολα τα στοιχεια, επειτα απο μερικες μερες επικοινωνισα μαζι τους και μου ειπαν οτι ολα τα εγγραφα ειναι οκ και 02/01/2019 μου ηρθε μηνυμα οτι δεν εχουν τα εγγραφα. αφου ξαναεπικοινωνησα μαζι τους μου ειπαν ξανακαντε την παραγγελεια γιατι χαθηκαν τελικα τα στοιχεια με το mail που τους ειχα στειλει. απορω πως κρατανε μαγαζι, ειναι απαραδεκτο τζαμπα 10 μερες!

Και καλά «χάσαμε τα έγγραφα»

29/12/2018
Η χειρότερη εξυπηρέτηση και αντιμετώπιση που είχα ποτέ απο κατάστημα. Μια βδομαδα να ελέγξουν το χαρτί για να κοπεί το τιμολόγιο εν τέλη ούτε κόπηκε ούτε με ενημέρωσαν και κόντεψε να βγει το έτος που διανύουμε και το πρώτο πραμα που τόνισα πριν τ παραγγελία ήταν ότι αν δε κοπεί το τιμολόγιο σε αυτό το ετος δεν το χρειαζομαι.
Ευτυχώς που υπαρχουν αλλά σοβαρά διαδικτυακά καταστήματα και με εξυπηρέτησαν σε 2 ήμερες

Και εσύ τι τους είπες ότι αν βγει το έτος δεν το θες βρε παλικάρι (ή κοπέλα) μου;

01/10/2018 (επιβεβαιώνεται από την απάντηση του καταστήματος πως πρόκειται για τιμολόγιο)
Παρήγγειλα ένα κινητό στις 17/09, και αφού έκανα την κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό μου ήρθε ενα email στις 24/09 που έλεγε τα εξής:

«Να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε έλλειψη και δυστυχώς θα υπάρχει καθυστέρηση από τον προμηθευτή μας.
Προσπαθήσαμε να βρούμε το κινητό σας και από τους άλλους προμηθευτές μας, αλλά δυστυχώς καθίσταται αδύνατον.
Αν επιθυμείτε μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, διότι δεν γνωρίζουμε την ακριβές ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμο στους προμηθευτές μας.»

Όταν έκανα την παραγγελία έλεγε 1-3 ημέρες παράδοση.

Είχα διαβάσει τα άσχημα σχόλια που έγραφαν, αλλά δυστυχώς δεν έδωσα τη σημασία που έπρεπε…

Αφού το διάβασες…

Locoss

01/01/2019
Πρώτη εμπειρία με το κατάστημα και αρνητική με τα όλα της. Στις 30/12/2018 αγόρα ένα κινητό με εκπτωτική τιμή στα €470,60 και ζήτησα τιμολόγιο βάσει άρθρου 39Α, που όπως είδα στη σελίδα του καταστήματος δέχεται παραγγελίες με τιμολόγιο σε αντίθεση με άλλα καταστήματα. Στις 31/12/2018 με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως τιμολόγιο θα μπορεί να εκδοθεί μόνο από 07/01/2019 οπότε τετελεσμένα η παραγγελία θα ακυρωθεί, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι 07/01/2019 να εκδοθεί το τιμολόγιο εφόσον εγώ δεν είχα πρόβλημα. Σήμερα η τιμή έχει πάει στα €674,60. Οπότε θεωρώ καταλαβαίνει κάποιος πολύ εύκολα για πιο λόγο δεν γινόταν να εκδοθεί τιμολόγιο βάσει άρθρου 39Α (χωρίς ΦΠΑ δηλαδή για τους μη γνώστες)

Γιατί μόνο από 07/01/2019;;

28/12/2018
Αρνηση εκδοσης τιμολογιου

Με τρεις λέξεις τα είπε όλα

Flexy

20/12/2018
Αναξιόπιστο κατάστημα,καμία ενημέρωση,μεγάλη ταλαιπωρία για τιμολόγιο,.Ακομη περιμένω να μάθω τι έγινε η παραγγελία μου αφού θελω τελικά απλή απόδειξη και όχι τιμολόγιο

Μια από τα ίδια.

I-want

07/01/2019
Στις 7.1.2019 προχώρησα σε παραγγελία ενός κινητού Xiaomi Redmi 5 Dual LTE 16GB 2GB RAM Black (Global Version)
μέσω του site της i-want και ζήτησα έκδοση τιμολογίου (αντί για απόδειξη) στην επιλογή που υπήρχε. Κατόπιν έστειλα μια εκτύπωση από taxis που έδειχνε τα στοιχεία της επιχείρησής μου μέσω email.

Μία ώρα αργότερα με παίρνει τηλέφωνο τηλεφωνικός εκπρόσωπος και μου λέει με απαράδεκτο ύφος: «Μα καλά δε διαβάσατε τους όρους που έχουμε για τιμολόγιο?». Ζήτησα να με ενημερώσει σχετικά και μου λέει ότι είναι πολλά, να τα διαβάσω από το site, και θα προχωρήσει σε ακύρωση της παραγγελίας. Κυρίως λόγω της αγενούς συμπεριφοράς συμφώνησα να ακυρωθεί η παραγγελία. Μετά από μια ώρα μου έρχεται email με αριθμό αποστολής του τηλεφώνου. Πήρα την i-want και μου είπαν ότι η παραγγελία έχει ακυρωθεί και δεν θα σταλθεί το τηλέφωνο – το μήνυμα ενδεχομένως να ήταν από λάθος.

Σήμερα (10.1.2019) ήρθε ταχυδρόμος courier με το τηλέφωνο από την i-want…

(θα θέλαμε να μας πει γιατί του ακύρωσαν) https://i-want.gr/iriu0xrisis/

24/12/2018
Απαράδεκτη εταιρία, απαράδεκτη εξυπηρέτηση… αφού πρώτα επικοινώνησα μαζί τους για την αγορά προϊόντος με τιμολόγιο χωρίς χρέωση ΦΠΑ, με παρέπεμψαν στους τρόπους πληρωμής του site για να δω τα δικαιολογητικά (τρία τον αριθμό με βάση το δικό τους site!) που χρειαζόταν να προσκομίσω για να προχωρήσουμε στην παραγγελία. Τους τα έστειλα και αφού πέρασαν 10 ημέρες χωρίς καμία απάντηση επικοινώνησα μαζί τους για την παραγγελία και με ενημέρωσαν ότι τα έγγραφα που έχω στείλει είναι ελλειπή, ότι η παραγγελία μου έχει ακυρωθεί και ότι έπρεπε να στείλω και άλλα δικαιολογητικά. Όταν βέβαια τους ρώτησα σε έντονο ύφος γιατί αυτά τα δικαιολογητικά δεν τα ζητάτε εξαρχής ή δεν ενημερώνουν εγκαίρως τον πελάτη για την έλλειψή τους, η απάντηση της υπαλλήλου ήταν ότι δεν της αρέσει ο τόνος μου και ότι θα ενημερώσει το τεχνικό τμήμα για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα στο ενημερωτικό των τρόπων πληρωμής (για συγγνώμη ούτε λόγος)! Αφού, λοιπόν, έστειλα και τα επιπλέον δικαιολογητικά, ζήτησα αυτά να προωθηθούν γρηγορότερα διότι δεν έφερα ευθύνη για την ως εκείνη τη στιγμή καθυστέρηση. Όντως μετά από λίγο χρόνο με πήραν από το λογιστήριο της εταιρίας και μου ζήτησαν ένα επιπλέον δικαιολογητικό, συγκεκριμένα μια υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής ότι τα δικαιολογητικά που έστειλα είναι έγκυρα. Το έκανα κι αυτό! Και αφού λοιπόν περιμένω άλλες δύο ημέρες για να μου απαντήσουν, αποφασίζω να πάρω ξανά τηλέφωνο για να δω τι ακριβώς συμβαίνει… Η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση διότι το γνήσιο της υπογραφής ήταν από ΚΕΠ και όχι από την αστυνομία… Και απ’ όλο αυτό το αλαλούμ (για να μην πω κάτι πιο χοντρό) την υπάλληλο την πείραξε ο τόνος της φωνής μου… απαράδεκτο από την αρχή μέχρι το τέλος… !

Οκ….

CitisShop

10/09/2017
Παρασκευή 1/9 γυρω στις 21.00 παραγγέλνω το s8 από το εν λόγο καταστημα με τιμολόγιο για την επιχείρηση μου. Σαββατο πρωι κατα τις 10.30 ενημερώνομαι ότι μπορώ να περάσω απ το κατάστημα να παραλαβω. Κατα τις 12.00 κι ενώ είμαι καθ οδον η ίδια κοπέλα που με πήρε και νωρίτερα με ξανακάλει και μου λέει πως επειδή άλλαξε ο νόμος πρέπει να τους προσκόμισω έναρξη επιτηδευματος και βεβαίωση Γεμη. Όταν ρώτησα αν μπορώ να τους τα στείλω τη Δευτέρα γιατί ειμουν μακριά από το γραφειο μου ειπε πως θα κοπει αποδειξη κι οταν τους τα στειλω θα εκδοθει το τιμολογιο. Να μην πολυλογω τελικα περασα απο το γραφειο μου και τα πηρα. Οταν εφτασα στο καταστημα και η πωλητρια ακουσε οτι θελω τιμολογιο μου ειπε οτι δεν μπορει να μου παραδωσει το τηλεφωνο. Οταν της ανεφερα οτι εχω φερει οτι μου ζητηθηκε μου απαντησε οτι το τηλεφωνικο κεντρο εχει κανει λαθος και οτι μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο δεν δινουν με τιμολογιο. Οσο κι αν της ελεγα οτι με στειλανε πισω στο γραφειο ενω σχεδον ειχα φτασει σε αυτους για να φερω αυτα που ζητουσαν κι οτι εχω μεινει χωρις συσκευη κι ας κοψουμε αποδειξη και μετα την ακυρωνουμε και κοβουμε τιμολογιο , οταν μαθουν τι ακριβως θα ισχυει, αυτη ηταν ανενδοτη!
Εφυγα εκνευρισμενος απο την ταλαιπωρια και το κερασακι στην τουρτα ηταν οτι ακυρωσαν την παραγγελια εκεινη τη στιγμη χωρις να το εχω ζητησει ή να εχει παρελθει το τριημερο οριο.

Από τις αρχές όταν άλλαξε ο νόμος, υπάρχει δικαιολογία.

11/11/2017
Σε συνέχεια παραγγελίας μου έλαβα ενημέρωση πως δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου και μου πρότειναν να παραγγείλω από άλλο κατάστημα καθώς σε 3 ημέρες η παραγγελία θα πρέπει να ακυρωθεί και δεν θα έχουν προλάβει να αναβαθμίσουν το σύστημα τους για έκδοση τιμολογίου.

Από τις αρχές, οι κλασικές δικαιολογίες

06/12/2017
Κατάστημα Τεχνολογίας και Δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο Και γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να μου παραδώσουν την παραγγελία.

Θέλει ιδιαίτερες γνώσεις

D-Klik

30/01/2019
Παράγγειλα ένα iPhone 8 Plus έστειλα όλα τα δικαιολογητικά επιβεβαίωσαν την παραγγελία, το πλήρωσα και 21 μέρες μετά αφού είχα καλέσει γύρω στις 6 φορές για ενημέρωση μου είπαν ότι το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο. Μου επέστρεψαν τα χρήματα αλλά όχι την ταλαιπωρία και τον χαμένο χρόνο. Απαράδεκτο να αποδέχεσαι μια πληρωμή και μετά να βλεπεις πως δεν έχεις το προϊόν.

Μάλλον επειδή ζήτησες τιμολόγιο…

14/12/2018
Έχουμε κάνει δύο παραγγελίες, την πρώτη με τον παραπάνω κωδικό στις 30/11/18 και την δεύτερη με κωδικό 89866 στις 06/11/18. Για τις δύο αυτές παραγγελίες θα κοπεί τιμολόγιο και γι’ αυτό το λόγο στείλαμε από την πρώτη κιόλας μέρα όλα τα δικαιολογητικά που μας ζητήθηκαν. Ωστόσο, μετά από 14 μέρες αφότου έγινε η πρώτη παραγγελία και μία εβδομάδα αφότου έγινε η δεύτερη, δεν έχουμε ακόμα καμία πληροφόρηση για την κατάσταση τους και για τον λόγο της τόσο μεγάλης καθυστέρησης τους. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με το κατάστημα, αλλά δυστυχώς η απάντηση τους ήταν ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν πότε θα τα παραλάβουν για να τα στείλουν.

Ακόμα θα περιμένουν.

21/09/2017
Αρνηση εκδοσης τιμολογιου

Μπορώ να έχω τιμολόγιο; ΌΧΙ!

EXEElectronics

11/01/2019
Απαράδεκτο κατάστημα!!!!!
Η παραγγελία είναι με τιμολόγιο και όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο ότι προσπαθούν να αποφύγουν να εφαρμόσουν τον νόμο του μηδενικού ΦΠΑ. Το αναφέρω αυτό για να γνωρίζει το skroutz την συμπεριφορά των διαφημιζόμενων σε αυτό.
το κατάστημα μετά από την δικιά μου επικοινωνία και τα έντονα παράπονά μου λέει ότι θέλει μέχρι 30 ημέρες μόνο για να δει τα στοιχεία μου και να μου απαντήσει! Είναι λογικό αυτό η μηπως μέθοδος αποφυγής εκτέλεσης της παραγγελίας!!!
Υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση των όρων που αναφέρουν στο site «παράδοση σε 4-10 εργάσιμες». έχουν παρέλθει ήδη 14 μέρες.

Το γνωρίζει το Σκρουτζ. Το γνωρίζει πολύ καλά. Καθόλου λογικό, να απαντήσω και την απορία σου, 5-10 λεπτά υπόθεση είναι η επιβεβαίωση.

31/12/2018
Με κριτήριο την τιμή και την διαθεσιμότητα τοποθέτησα παραγγελία στο site του καταστήματος για SAMSUNG GALAXY NOTE 9. Επειδή έχω την δυνατότητα ζήτησα την έκδοση τιμολογίου στα στοιχεία της επιχείρησης μου στέλνοντας ταυτόχρονα και όλα τα δικαιολογητικά με e-mail. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το τμήμα πωλήσεων η διαθεσιμότητα απο 4-10 ημέρες εκτοξεύτηκε χωρίς προφανή λόγο στις 30 ημέρες! λόγω φόρτου εργασίας. Επειδή διαχειρίζομαι και ηλεκτρονικό κατάστημα προσωπικά και έχω και γνώσεις λογιστικής γνωρίζω οτι η διαδικασία για την έκπτωση του ΦΠΑ δεν απαιτεί χρόνο και είτε προσπάθησαν τεχνηέντως να με αποτρέψουν απο την αγορά είτε απο την έκδοση τιμολογίου. όταν στην συνέχεια ζήτησα τον λόγο για την μεγάλη καθυστέρηση επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας. Απαράδεκτο.

Γραφειοκρατία… ούτε στο δημόσιο έτσι

17/12/2018
Στις 2/12/2018 εστειλα email με τα δικαιολογιτηκα για μηδενικό ΦΠΑ , ειπαν οτι κανουν 4 με 10 μερες να τα εγκρίνουν, του καλούσα μια δυο μερες αν τουλάχιστον έλαβαν το mail και μου έλεγαν οτι θα με καλέσουν οι ίδιοι ,κανεις τελικα δεν ασχολήθηκε να με καλέσει ,να μου πει αν έλαβαν το email με τα δικαιολογητικά ή αν θα αργήσει ή ετσι ώστε να παω σε αλλο καταστημα .
Την 10η ημέρα τους κάλεσα με φασαρία βέβαια να μαθω τη θα γινει με τα χαρτια αν τα εχουν παρει έγκριση,με κάλεσε η κοπελα και μου ειπε οτι η συσκευή δεν υπαρχει πια και δεν ξερει ποτε θα την εχουν,Οσο καιρο περειμενα κανένας δεν με ενημέρωνε σε τιποτα , στο τελος μολις ειπα οτι θα κανω αρνητικά σχόλια για το καταστημα τους με κάλεσε ο υπεύθυνος ώστε να μου βρει λύσει το πολυ σε δυο μερες , ώστε να εξυπηρετηθώ , πέρασαν 4 ημέρες τους κάλεσα εγω ο ίδιος και η λύση που βρηκε ειναι απο αλλο καταστημα σε πολυ ποιο ακριβή τιμη .δε θα συνιστούσα το καταστημα για καμια αγορα.

Δεν ήταν πιο ακριβή η τιμή, ήταν φυσιολογική τιμή. Αυτοί δεν είχα φυσιολογική τιμή και δεν θέλανε να εκδώσουν τιμολόγιο.

06/12/2018
Έκανα κανονικά την παραγγελία για το κινητό Xiaomi Mi mix 2s και την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι πρέπει να μου την ακυρώσουν, παρόλο που τους είχα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση τιμολογίου. Επίσης με ενημέρωσαν οτι η τιμη της πρώτης παραγγελίας δεν θα ισχύει, και οτι θα τιμολογηθώ με την τιμή που θα ισχυει οταν παραλαβουν τη συσκευή, τιμή την οποια δεν γνωριζουν.. Το προιον που παρηγγειλα ειναι πλεον 70 ευρω πιο ακριβο. Επισης με ενημερωσαν οτι οι παραγγελιες που αφορουν τιμολογια παραλαμβανονται μονο απο το καταστημα, κατι που δεν μου εχει ξανασυμβει..

Ε, ναι. Ελλάδα, πρωτοπόρα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Δηλαδή το εμπόριο εξ αποστάσεως.

Phonegallery Store

12/01/2019
χρειαζονται 10 μερες για να στείλουν αμεσα διαθεσιμο προιον στην περιπτωση που ζητησεις τιμολογιο.

Και αν θα σου το στείλουν…

3/11/2018
Τοποθέτησα παραγγελία για ένα iPhone XR 128gb BLACK, το οποίο φαινόταν άμεσα διαθέσιμο και με άμεση παράδοση, την 11/11/2018 και ώρα 13.31.
Επέλεξα παραλαβή από το κατάστημα και έκδοση τιμολογιο (άρθ. 39Α κώδικα ΦΠΑ)
Απέστειλα αυθημερόν το έντυπο της προσωπ. πληροφόρησης με ημερομηνία 11/11/18 (δηλαδή αυτή της παραγγελίας) μέσω mail.
Συγκεκριμένα, το mail που εστάλη από την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου στην διεύθυνσηinfo@phonegallerystore.gr στις 11/11/2018 και ώρα 13.36 έχει επί λέξει
«Σε συνέχεια της παραγγελίας μου με αριθμό 37203 που αφορά iPhone XR 128 black , σας αποστέλλω συνημμένη την εκτύπωση από την ενότητα προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxisnet.
Είμαι πελάτης σας κατ επανάληψη όποτε έχετε τα στοιχεία μου ούτως ή άλλως
Έχουν εκδοθεί παραστατικά – τιμολόγια βάσει άρθρου 39α και άλλες φορές εντός του έτους 2018 αλλά και παλιότερα.»

Το κατάστημα αντί αυτού απάντησε στις 12/11/2018 αποστέλλοντας μου μήνυμα με το εξής περιεχόμενο
» Καλημέρα σας, θα χρειαστούμε το παραπάνω έγγραφο με σημερινή ημερομηνία εκτύπωσης καθώς επίσης και το εξής έγγραφο Επικυρωμένο έγγραφο τραπέζης που αποδεικνύει ότι ο λογαριασμός είναι εταιρικός και ανήκει στο ίδιο ΑΦΜ
επιπλέον θέλει 1-10 εργάσιμες για να ελεγχθούν τα έγγραφα σας από το αρμόδιο τμήμα «

Όπως καταλαβαίνετε έγγραφο τέτοιο και δη Επικυρωμένο έγγραφο τραπέζης που αποδεικνύει ότι ο λογαριασμός είναι εταιρικός και ανήκει στο ίδιο ΑΦΜ ΔΕΝ υπάρχει και δεν εκδίδεται από καμία τράπεζα.

Ούτε το άρθρο 39Α κωδικα ΦΠΑ και η ΠΟΛ 1150/2017 φυσικά αναφέρονται σε κάτι τέτοιο.

Το έγγραφο αυτό είναι απλά δημιούργημα του phonegallery προκειμένου να μην εκδίδουν τιμολογια σε πλήρη αντίθεση με το Νόμο αλλά και με τους ορους χρησης και την πολιτικη που εσείς ως skroutz.gr έχετε θεσπίσει.

Δέον να αναφέρω ότι το εν λόγω κατάστημα είχε ήδη καταχωρημένα τα πλήρη στοιχεία μου ως επιτηδευματια , υπαγομένου στο άρθρο 39Α, καθόσον ήδη όπως τους ανέφερα και όπως αναγράφω και ανωτέρω, δύο (2) φορές εντός του τρέχοντος έτους 2018, έκανα αγορές ως επιτηδευματιας με Τιμολόγιο από το κατάστημα τους.

Η συμπεριφορά του καταστήματος είναι και η εμπορική αυτή πρακτική που ακολουθεί συνιστά ουσιαστικά άρνηση έκδοσης νόμιμου φορολογικού παραστατικού (τιμολόγιο πώλησης) και είναι σε αντίθεση με τους όρους χρήσης και την πολιτική του skroutz.gr
Ειδικά σε υφιστάμενο πελάτη είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματική και επιεικώς απαράδεκτη η συμπεριφορά αυτή.
Μετά από αυτά τους ενημέρωσα με μεηλ την 12/11/2018 και ώρα 14.51 και αυτονόητο είναι ότι προέβην σε ακύρωση της κράτησης – παραγγελίας μου και επιφυλάχθηκα για τα νόμιμα.

Τέλος, σας αναφέρω ότι εχθές 12/11/18 έθεσα νέα παραγγελία για το ίδιο προιόν iPhone XR 128gb BLACK με παραστατικό τιμολογιο σε άλλο κατάστημα που εμφανίζεται στην σελίδα σας και αυτή προχώρησε αυθημερόν κανονικά.

Ευχαριστώ και ευελπιστώ στην ανταπόκριση σας και στην ανάρτηση της αξιολόγησης μου με σκοπό την προστασία των καταναλωτών και την διασφάλιση της αξιοπιστίας του site σας.

Και τελικά, ακόμα λειτουργεί κανονικά το κατάστημα μέσα στη πλατφόρμα και έχασες τον χρόνο σου γράφοντας την αρνητική σου εμπειρία (όχι πως και η δική μου ανάρτηση θα έχει αποτέλεσμα…)

14/10/2017
Μου την ακύρωσαν γιατι λεει δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο

Τελείωσε το χαρτί…

Webtelecom

17/01/2019
Παρήγγειλα το Xiaomi A2 ζητώντας την έκδοση τιμολογίου βάση ΠΟΛ 1150, Άρθρο 39Α, στις 2/1/2019 και ενώ ήδη με βίαζε η απόκτηση της συσκευής λόγο καταστροφής της προηγούμενης. Έστειλα email για ενημέρωση στις 11/1 & στις 15/1 χωρίς καμία απάντηση. Σήμερα επικοινώνησα με το τηλεφωνικό κέντρο, με εξυπηρετήσανε άμεσα ενημερώνοντάς με ότι η παραγγελία είναι ακόμη υπό επεξεργασία στο λογιστήριο. Για μένα γεγονός απαράδεκτο μετά από 12 εργάσιμες ημέρες! Ακύρωσα την παραγγελία.

Συνήθως χρειάζεται νομικό τμήμα 27 ατόμων για να εξετάσουν τα έγγραφα.

14/01/2019
Έχω κάνει μια παραγγελία από τις 4/1/2019 και έχω επιλέξει να γίνει η χρέωση μέσω τιμολογίου βάση ΠΟΛ 1150, Άρθρο 39Α
Σύμφωνα με τους όρους του Site θέλει να γίνει αξιολόγηση των εγγράφων για την υπαγωγή μου στο άρθρο, 10 ημέρες (πράγμα αδιανόητο διότι είναι στην ουσία 2 λεπτά δουλειά , το ξέρω βάση εμπειρίας μου).
Τα έγγραφα μου εγώ τα ανέβασα σύμφωνα με τις οδηγίες του site απο την πρώτη στιγμή ώστε να μην καθυστερήσει η παραγγελία μου.
Έχω στείλει αρκετά e-mail στα οποία δεν πήρα ποτε απάντηση και εχω πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο ζητώντας να μιλήσω με το λογιστήριο και οι απαντήσεις που παίρνω ειναι ότι ουτε αυτοι μπορούν να μιλήσουν με το λογιστήριο τους.Πράγμα που είναι αδιανόητο. Περιμένω ένα e-mail τους απο το ανύπαρκτο λογιστήριό για το ποσό που θέλουν να καταθέσω.Παιδιά αν δεν έχετε τις υποδομές και την όρεξη για να αφήνετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους τότε δυστυχώς δεν κάνετε γιαυτο. Το να παρακαλάει ο πελάτης να πληρώσει για να προχωρήσει μια παραγγελία του και να την παραλάβει αντι για 2-3 εργάσιμες ημέρες σε 2 εβδομάδες και αν, είναι τραγικο!

Δεν κατάλαβε πως δεν θέλουν να εκδώσουν τιμολόγιο.

08/01/2019
Απαραδεκτο μαγαζι , εκανα την ογδοη παραγγελια σαυτο το μαγαζι – κινητο με τιμολογιο δηλ με απαλλαγη
φπα – και με ειπανε – εφοσον επικοινωνησα εγω μετα απο μια εβδομαδα χωρις ενημερωση απαυτους –
οτι δεν μπορουν να με την στειλουνε διοτι εχω παραγγειλει πολλες φορες κα να βρω αλλον προμηθευτη !
Οταν ειπα στην τηλεφωνητρια οτι θα τους αναφερω στο Skroutz με απαντησε με
πολυ ωραιο τροπο καντε οτι επιθυμειτε!

Τους έχεις βάλει μέσα

03/01/2019
Σέβομαι την πολιτική του καταστήματος να επιφυλάσσεται στην έκδοση τιμολογίου με απαλλαγή ΦΠΑ, αλλά αρνούμαι να αποδεχτώ την καθυστέρηση των 10 ημερών για την επικαιροποίηση των στοιχείων.
Είμαι λογιστής και θα στηρίξω κάθε συνάδελφο που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αλλά αυτό είναι υπόθεση 1’/ΑΦΜ, άντε να πω 10’/ΑΦΜ, άντε να πω και 1ημέρα/ΑΦΜ ! όχι 10 ημέρες.
Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκές άτομα στην εξυπηρέτηση πελατών! Αναμονή ωρών! Απίστευτα δύσκολη η επικοινωνία!
(Η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν αποσκοπεί στον επηρεασμό των αγοραστών, αλλά στην βελτίωση της επιχείρησης στο τομέα διαχείρισης αυξημένου φόρτου εργασίας. Αυτό γίνεται μόνο με προσληψεις προσωπικου)

Ναι, θα χρειαστούν και αυτοί νομικό τμήμα 27 ατόμων για την επαλήθευση στοιχείων

28/12/2018
Η παραγγελια εγινε στις 14/12/2018 με τιμολογιο για την αγορα δυο συσκευων χωρις φπα!
Επικοινωνησα στις 19/12/2018 γα να μαθω την εξελιξη της και ενημερωσαν οτι ειναι ακομα τα απαραιτητα δικαιολογητικα που εχω στειλει σε ελεγχο και οτι η διαδικασια διαρκει 10 εργασιμες μερες-ολα αυτα με εντονο υφος απο την υπαλληλο)-
Μς ενημερωσε επισης οπως αναφερουν και στο site οτι θα λαβω email με το τελικο ποσο πληρωμης.
Στις 28/12/2018 βλεπω οτι η παραγγελια μ ειχε ακυρωθει με την δικαιολογια

«Δεν έγινε η καταβολή του χρηματικού ποσού που είχαμε ενημερώσει ύστερα από την ορθή χρήση των δικαιολογητικών που απαιτούνται βάσει ΠΟΛ 1150 για την έκδοση τιμολογίου. Αν επιθυμείτε μπορείτε να προβείτε σε παραγγελία εκ νέου ακολουθώντας την διαδικασία. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας καλέσετε.»

E-mail δεν ελαβα ποτε και υστερα απο επικοινωνια με ενημερωσαν οτι μ εχουν στειλει e-mail και μ το διαβασαν λεγοντας μ οτι εσεις δεν εχετε δει το e-mail ή οτι το διεγραψα κτλ
Το θεμα της ιστοριας ειναι οτι το e-mail μ ειπαν οτι το εστειλαν στις 18/12/2018.
και στις 19/12/2018 και ωρα 15.37(η οποια κληση υπαρχει) που εποικοινωνισα μ ειπαν οτι ακομα επεξεργαζονται τα χαρτια ενω ειχαν ελεγχθει.
Καμια κατανοηση και το φταιξιμο πανω σε μενα

Εσύ φταις που ζήτησες τιμολόγιο! Άκου εκεί…

19/12/2018
Λοιπόν καλημέρα και από εμένα και καλές Γιορτες σε ολους.Για το εν λόγο κατάστημα μπήκα στην διαδικασία πρώτη φορά να ψωνίσω.Κάνω την παραγγελία για δύο κινητά στις 13/12/2018 στέλνωντας τα δικαιολογιτικά για έκδοση τιμολογίου κάτι που έχω κάνει και στο παρελθόν σε άλλα καταστήματα και μου έρχεται αυτομάτος το email της παραγγελίας και περιμένω επιβεβαίωση των δικαιολογιτικών.Επειδή το ένα κινητό θα ήθελα να το κάνω δώρο κάπου το οποίο θέλω να το δώσο μέχρι το Σάββατο 22/12 μπήκα στην διαδικασία ευγενικά να στείλω ένα email στις 17/12 ρωτόντας αν υπάρχει η δυνατότητα να το παραλάβω μέχρι τότε.Απάντηση δεν πήρα ποτε. Στις 18/12 παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω τι γίνεται αφού δεν έχω πάρει απάντηση στο email,και μου λέει η κοπέλα ότι στα επόμενα τέσσερα λεπτά μου είχαν απαντήση στο email κάτι που δεν έλαβα ποτε!Της ρωτάω τι γίνεται και μου λέει ότι κάποιο χαρτί λείπει και με παραπέμψανε στους όρους χρήσης. Της λέω της κοπέλας ότι είμαι Ατομικη επιχειρηση και ότι χρειάζεται δύο χαρτιά μονο τα οποία τα έχω στείλει που είναι το πρόβλημα?Τους ξανά στέλνω δεύτερο email 18/12 ρωτόντας τους τι πρόβλημα υπάρχει απάντηση δεν πήρα ποτε!! Τους καλώ εκ νέου σήμερα 19/12 να δω τι γίνεται και μου λέει η κοπέλα ότι τα στοιχεία μου τα επεξεργάζονται εκ νέου και θα πάρει 10 εργάσιμες…..της λέω θέλω να ακυρώσω την παραγγελία πως θα το κάνουμε,μου λέει μπορούμε μαζί επί τόπου,κάνουμε ακυρωση και μέχρι να κλείσουμε το τηλέφωνο μου έρχεται email της Ακυρωσης….. (σε αυτο παιδια μπορω να πω οτι ειστε πολυ γρηγοροι!!!!)μου ήρθε κατευθείαν το email.Οποτε για μένα προσωπικά Ειστε απαραδεκτοι και δεν θα σας ξανά προτημούσα.
Ευχαριστώ και Καλές Γιορτές

Έχουν ειδικό κουμπί ακύρωσης παραγγελιών που αιτούνται τιμολογίων.

12/12/2018
Έθεσα την παραγγελία για κινητό Samsung Note 9 (με άμεση διαθεσιμότητα). Ζήτησα τιμολόγηση βάσει ΠΟΛ1150, ανεβάζοντας ταυτόχρονα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και επικοινώνησα με το κατάστημα γιθα επιβεβαίωση του αποφορολογημένου ποσού κατάθεσης. Στάθηκε αδύνατο να μου δώσουν το ποσό (ούτε στο περίπου!) και μου ζήτησαν να περιμένω …10 μέρες μέχρι να ελέγξουν τα στοιχεία. Επιεικώς απαράδεκτο. Ίσως και ύποπτο, μια που έχω εντοπίσει αρκετά eShops που δίνουν στην ίδια τιμή είτε με ΦΠΑ είτε χωρίς…

Sherlock

07/12/2018
Έχω δώσει μια παραγγελία για κινητό, με τιμολόγιο. Προσπαθώ εδώ και 2 εβδομάδες να μάθω για το πότε θα παραλάβω. Μου λένε ότι επεξεργάζονταν τα στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου.

Πρώτα θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης

19/11/2018
Προσπαθώ εδώ και 2 εβδομάδες να αγοράσω το προϊόν με τιμολόγιο και μου στέλνουν ότι δεν έχω ακολουθήσει σωστά τη διαδικασία που απαιτείται, χωρίς περαιτέρω εξήγηση. Επικοινώνησα 2 φορές με την εταιρία (με χρήστη 22) και μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στο λογιστήριο πλην όμως δεν μπορώ να μιλήσω απευθείας πάρα μόνο με mail. Στέλνω mail στο λογιστήριο για το τι έχω κάνει λάθος και δεν μου απάντησε ποτέ. Ξαναστέλνω τα έγγραφα από την αρχή και πάλι τα ίδια. Αντε και εγώ δεν τα στέλνω σωστά, δεν γίνεται όμως να μην έχω μια ενημέρωση για το τι κάνω λάθος…. Απογοητευτική εξυπηρέτηση.

Το λάθος που έκανες είναι ότι ζήτησες τιμολόγιο.

16/10/2018
Ανενημέρωτοι τελείως!
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι χρειάζεται για να κάνω μια παραγγελία με τιμολόγιο βάση άρθρου 39Α. Μου είπαν να μπω να διαβάσω στους όρους χρήσης, όπως και έκανα… κάνω την διαδικασία, ανεβάζω τα αρχεία που μου ζητήθηκαν, καταχωρώ την παραγγελία και αφού περίμενα 5 μέρες για να μου πουν το τελικό ποσό που θα έπρεπε να καταθέσω, μου ακύρωσαν την παραγγελία! Μπαίνω στο site τους να δω μήπως έκανα κάποιο αρχείο λάθος και ήταν όλα σωστά… Τους πήρα τηλέφωνο να τους ενημερώσω ότι όλα είναι όπως τα γράφει στους όρους χρήσης και μου λέει μια κυρία ότι δεν μπορεί να δει αυτά που ανέβασα στο site τους (!) και ότι πρέπει να μιλήσω με το λογιστήριο τους… ζήτησα να με συνδέσουν με το λογιστήριο και μου είπαν ότι δεν γίνεται και ότι πρέπει να τους στείλω email…και θα περίμενα πάλι 5 ημέρες για την απάντηση με το τελικό ποσό…
Απαράδεκτο σε όλα! Εννοείται ότι πήρα το ίδιο προϊόν από άλλο κατάστημα και με λιγότερα δικαιολογητικά και αρκετά πιο άμεσα!

Και εσύ το μόνο λάθος που έκανες ήταν να ζητήσεις τιμολόγιο.

22/08/2018
Τέτοια αναστάτωση πρώτη φορά μου έτυχε.
Παραγγελία 2 xiaomi note 5 στις 17/8/2018 ημέρα Παρασκευή. Παράλληλα ανεβάζω τα δικαιολογητικά που ζητούσαν για έκδοση τιμολογίου με απαλλαγή ΦΠΑ στο site και περιμένω να μου πουν το ακριβές ποσό για να κάνω κατάθεση.
Δευτέρα 20/08/2018 μετά από δικό μου τηλέφωνο ενημερώνομαι οτι θέλουν 3-4 εργάσιμες ημέρες να ελέγξουν τα δικαιολογητικά και παράλληλα στέλνω και με email τα δικαιολογητικά γιατί δεν μπορούσα να συνδεθώ στον λογαριασμό που άνοιξα την Παρασκευή (δεν έβρισκε το mail που κατά τα άλλα επικοινωνούσα με το κατάστημα….
Τετάρτη 22/8/2018 μήνυμα ότι ακυρώνεται η παραγγελία γιατί δεν πήραν τα δικαιολογητικά!!!!
Τι να πω…. ποτε ξανα!!!

OnlineMobile

10/08/2018
Παρήγγειλα μια συσκευή με τιμολόγιο. Μου την χρέωσαν κανονικά αντί να την πάρω χωρίς το ΦΠΑ. Η δικαιολογία τους ότι με τιμολόγιο δεν είναι σε προσφορά η συσκευή. Βέβαια αυτό δεν το έγραφαν πουθενά στο site … Απαράδεκτο!

Δεν πειράζει…

Eurotelshop

14/01/2019
Απλώς αρνούνται να κόψουν πιστωτικό απαλλαγής ΦΠΑ άρθρου39Α και ενώ τους έχω στείλει πάνω από δύο μήνες ΟΛΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παίζει να τους έχω καλέσει πάνω από 50 φορές και συνέχεια βρίσκουν μια δικαιολογία για να με αποφύγουν. Μακριά!

Και 100 φορές να πάρεις 100 δικαιολογίες θα βρουν

31/12/2018
Ακομα αναμενω μετα απο 20 ημερες να με ενημερωσουν αν μπορω να παρω το xiaomi redmi 6 με τιμολογιο. Δεν εχω ακυρωσει την παραγγελια για να δω ποτε θα το κανουν. Βεβαια το κινητό το πηρα ηδη απο αλλου. Δεν θα ξανασυνεργαστω μαζι τους λογω ελλειψης επαγγελματισμού.

Όταν το πάρεις, στείλε μου να ξέρω μην με φάει η αγονία

22/12/2018
κακώς πριν αγοράσω δεν διάβασα τα σχόλια των υπολοίπων…. δεν εκδίδουν τιμολόγια…(39α κλπ.) με τηλεφωνική κράτηση μου είπαν ότι η τιμή είναι 507… πηγαίνοντας στο μαγαζί ( μετά από 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες οπού δεν έγινε καμία αναφορά από μέρος τους ) μου λέει η κυρία ότι αντί για 507 είναι 523 όταν την ρώτησα γιατί μου είπε ότι είναι τιμές μετρητοίς μόνο από το ιντερνέτ (λες και θα τα έβαζα στην οθόνη τα λεφτά). Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει ότι υπάρχουν νομοί… πάνω από 500 κάρτα η κυρία μου είπε ότι θα με διευκολύνει να μου κόψει χειρόγραφες αποδείξεις των 250 ευρώ και καλά ότι είχα αφήσει προκαταβολή. Πρέπει να διαβάζουμε τις κριτικές γιατί εγώ έκανα το λάθος και κοίταξα μόνο τα αστεράκια για το μαγαζί και δεν με βοήθησαν να αποφύγω την παράνομη απαίτηση της ιδιοκτήτριας. Για την οποια ειχαν ενημερωσει και αλλοι….

Βαρέθηκα πραγματικά να σχολιάζω… είπα θα γράψω για όλους κάτι αλλά δεν πάει άλλο..

24/12/2018
Έκανα μια παραγγελία στις 11/11/18 ενός Samsung s9, το οποίο φαινόταν διαθέσιμο και στο skroutz και στο site του Eurotelshop, τους έστειλα και τα δικαιολογητικά για την έκδοση τιμολογίου σύμφωνα με τη πολ 1150 και την επόμενη μέρα, προφανώς μόλις τα είδαν, με πήραν τηλέφωνο και ακύρωσαν τη παραγγελία,χωρίς να μου δώσουν και καμία άλλη επιλογή, λόγω «μη διαθεσιμότητας» και μου είπαν να ξαναδώσω τη παραγγελία από την αρχή αλλά δεν ξέρουν πότε θα παραλάβουν. Σημειωτέον στο ίδιο site και στη σελίδα του Skroutz το ίδιο προϊόν εμφανιζόταν για τουλάχιστον μία εβδομάδα διαθέσιμο. Η επαγγελματικότητα στα καλύτερά της!

29/10/2018
Ήθελα το κινητό Huwaei P20, στην παραγγελία στο site τους ενώ έχει παραλαβή από το κατάστημα, μετά σου ζητάει τρόπο πληρωμής και στοιχεία αποστολής. Κάλεσα και με ενημέρωσαν ότι βάζω παραλαβή από κατάστημα και θα δουν την παραγγελία και ας βάλω μετά ότι θέλω (π.χ. αντικαταβολή).
Για έκδοση τιμολογίου, είναι αφου περάσει έγκριση από το λογιστήριο τους, το οποίο με ενημέρωσαν ότι μπορεί να πάρει μέρες, και τα στοιχεία πρέπει να μπουν στο σημείο παρατηρήσεων (το οποίο το έμαθα αφού ξανακάλεσα).
Επίσης οι τιμές που αναφέρονται είναι μονο μετρητα από το κατάστημα.
Οπότε ή θα πληρώσεις έξοδα αποστολής ή θα κάνεις πληρώσεις με μετρητά στο κατάστημα.
Φυσικά ακύρωσα την παραγγελία, γιατί επικοινώνησα και με άλλα καταστήματα και δεν υπήρχε καμια ασαφεια στο ποσό που πληρώνεις και καμία διαδικασία για έκδοση τιμολογίου.
Πρέπει να διορθωθούν
-τα πεδία που ζητούνται όταν κάνεις παραγγελία ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη.
-Να υπάρχει πεδίο τιμολόγιο ή απόδειξη.
-να ειναι ξεκάθαρη η πληρωμή με μετρητά για την τιμή που αναφέρουν στα προϊόντα.

25/10/2018
Εκανα παραγγελία για μια συσκευη εφοσον επιβεβαιωσα και τηλεφωνικα την αμεση διαθεσιμοτητα της. Η παραγγελια ηταν για αγορα μεσω τιμολογιου ανευ φπα. μιλησα με κάποια υπάλληλο που με ρωτούσε αν θελω τιμολόγιο ΜΕ ΦΠΑ (πραγμα που δε γίνεται βαση νομου) και αν το ηθελα χωρις ΦΠΑ θα με καλουσαν να τους δωσω τα στοιχεια που χρειαζονται για να προχωρησουν (εκτυπωση του TaxisNET κτλ). Εδω και 3 ημερες τους καλω και μου λενε οτι θα σας παρουμε σε 10 λεπτα να σας ενημερωσουμε και δε καλεσαν ποτε πισω. Επισης τηλεφωνικα με ενημερωσαν οτι θα καθυστερησει καποιες μερες η αγορα μεσω τιμολογιου για να γινει διαδικασια αποφοροληγισης, πραγμα που δεν ισχυει, μιας και τελικα εκανα την παραγγελια απο αλλο καταστημα και η διαδικασια εγινε την ιδια κιολας μερα.

24/10/2018
Αρνούνται να εκδώσουν τιμολόγιο!!!
Με καλέσανε, γιατί είχα σταματήσει την επιβεβαίωση παραγγελίας, αφού δεν μπορούσα να βάλω στοιχεία τιμολογίου, υποψιασμένος από προηγούμενο αρνητικό σχόλιο για το 39α. Όταν τους είπα ότι θέλουμε τιμολόγιο, μας είπαν ότι δεν εκδίδουν τιμολόγια…

08/08/2018
Στις 25/7 πήγε η συνεργάτης μας κα Αφροδίτη Ευαγγελινού πήγε να παραλάβει το κινητό Galaxy A5 (2017) που παραγγείλαμε τηλεφωνικά από το κατάστημα EUROTEL στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 14 Αθήνα. Όταν ζήτησε την έκδοση τιμολογίου η υπάλληλος της είπε οτι δεν εκδίδουν τιμολόγια και ότι αν ήθελε τιμολόγιο θα έπρεπε να έχει κάνει την παραγγελία ηλεκρονικά. Όταν επέμεινε για την έκδοση τιμολογίου η ίδια υπάλληλος την πρότρεψε να πάει να βρει έναν υπολογιστή για να κάνει ηλεκτρονικά την παραγγελία (!) και τότε θα έκοβαν τιμολόγιο! Τους ζητήθηκε να υποδείξουν που αναφέρεται αυτός ο όρος στο site τους και η υπάλληλος της απάντησε ότι δεν αναφέρεται και ότι ενημερώνουν τους πελάτες μόνο από κοντά!!! Το παραπάνω περιστατικό καθώς και ο τόπος αντιμετώπισης του παρουσιάζει το service (!) που παρέχει αυτό το κατάστημα στους πελάτες του. Ελπίζω να μη χρειασθεί να υποστούμε ανάλογο service για υποστήριξη της συσκευής που αγοράσαμε αναγκαστικά με απόδειξη λιανικής!

CitisMarket

08/12/2018
Το eshop μου επέτρεψε κανονικά να παραγγείλω το redmi note 6 pro, έστειλα στοιχεία taxisnet για να κοπεί τιμολόγιο. Μετά από μια ημέρα με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο. Τα χρήματα θα μου επιστραφούν μετά από 3 μέρες και βλέπω τώρα στο skroutz ότι πωλείται κανονικά με άμεση παραλαβή, ενώ τους ενημέρωσα ότι εφόσον δεν το έχουνε, οφείλουν να αλλάξουν τη διαθεσιμότητα του και δε θα πρέπει να επιτρέπουν να γίνονται παραγγελίες εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.

06/07/2018
Κάναμε την παραγγελία πριν μια ώρα περίπου με στοιχεία τιμολογίου στείλαμε με email τα απαραίτητα έγγραφα,….δεν πέρασαν ομως 5 λεπτά και μας ενημέρωσαν τηλ/κα ότι δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και να μας στείλουν την παραγγελία. Η δικαιολογία ότι είμαστε κατάστημα μεταπώλησης.

02/06/2018
Αγόρασα το Samsung S8.
1) Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι έφτασε στα χέρια μου μετά από μόλις μία μέρα.
2) Ωστόσο διαφωνώ ως προς την τιμολογιακή πολιτική. Είχε σαν αρχική τιμή 551€ και τιμή προσφοράς 471€. Ζήτησα τιμολόγιο καθώς έχω ατομική επιχείρηση και μου χρεώσατε 441€ (με το καθεστώς 39Α). Δηλαδή στην λιανική πώληση το ίδιο κινητό κοστίζει 380€ (καθαρή αξία)+ 91€ (φπα) ενώ στην περίπτωση του 39Α κοστίζει 441€(καθαρή αξία) + 0€ (φπα). Είναι σαν να μου χρεώσατε παραπάνω 60€.

MxStore

(έκλεισε προσωρινά λόγω μετακόμισης 14012019 και μέχρι 30/1, νέα ημερομηνία 04/02 Γλυφάδα)
(Ανοιξε – Δεν εμφανίζεται ακόμα στο Σκρουτζ)
(Άνοικε και στο Σκρουτζ, 08022019)

02/06/2018
Το συστημα τους δεν εχει ενα ευκρινη τροπο για να αγορασεις με τιμολογιο. Στη παραγγελία ζήτησα να με ενημερώσουν για τη δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου πριν καταθέσω χρήματα. Ποτέ δεν απάντησαν κ συνεπώς δε κατέθεσα τα χρήματα. Θα ψάξω για άλλο eshop.

Phonegallery

19/12/2018
Ήθελα τιμολόγιο έστειλα τα έγγραφα με e mail περίπου σε 10μερες μου απάντησαν ότι ήθελαν νέο έγγραφο του ταχις, γιατί ήταν παλιό το προηγούμενο ενώ ήταν της προηγούμενης μέρας, το έστειλα άμεσα μετά από 10 περίπου μέρες μου ζητάνε πάλι τον επαγγελματικό λογαριασμό, τον έστειλα, και μετά από 10 περίπου μέρες μου ακυρώνουν την παραγγελία γιατί πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα…
Έχασα ένα μήνα περιμένοντας Οι άνθρωποι δε παίζονται.. μακριά και αγαπημένοι..

04/12/2018
Κάναμε μία ολόκληρη διαδικασία με αποστολή εγγράφων αποδεικτικών φορολογικών και άλλων δικαιολογητικών και αφού βρήκαν ότι ένα από τα χαρτιά δεν ήταν σωστό αντί να μας ζητήσουν το συγκεκριμένο χαρτί ακύρωσαν την παραγγελία. Επειδή ζητήθηκε έκδοση τιμολογίου η όλη διαδικασία κόλλησε για αυτό το λόγο.Το να ζητάς όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνει σωστά μία διαδικασία δεν είναι κακό το να ακυρώνεις την διαδικασία και να μη θέλεις να ολοκληρωθεί η πώληση εγείρει κάποια άλλα ερωτήματα. Το γεγονός ότι κι άλλο μέλος παραπονιέται ακριβώς για τα ίδια πράγματα επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου.

10/12/2018
παρηγειλα ενα τηλ απο εσάς με έκδοση τιμολογίου για αγορά χωρίς ΦΠΑ , αφου μου ζητήσατε κάποια δικαιολογητικά τα τακτοποίησα ακριβώς όπως τα ζητήσατεκαι οτι μου ζητήσατε σε μια μερα !!!και σας τα εστειλα ακριβώς την ίδια μερα .περιμενωντας έως και 10 !!!!!!! Μερες οπως μου είπατε για να έλεγξετε τα χαρτια μου (απορώ γιατι τόσος χρόνος για 3 χαρτια με τα στοιχεία μου ) τελικά μου στέλνετε ενα μυνημα μετα απο 8-9 μερες λέγοντας μου οτι η παραγγελια ακυρώνετε λόγο ελλιπής στοιχείων !!!! Για ποιον λογο εγω να περιμενω 9 μερες για το αν θα παρω η δεν παρω την συσκευή !!! βλέπω στα σχόλια οτι εχετε συγκεκριμένο πρόβλημα με την έκδοση τιμολογίου και δεν περνάτε της αιτήσεις χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα ,

28/11/2018
Είχα την χειρότερη εμπειρία για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου για έκδοση τιμολογίου βάση ΠΟΛ 1150, άρθρο 39α.
Εκτός του ότι περίμενα 10 εργάσιμες μέρες για τον έλεγχο, με ενημέρωσαν ότι το έγγραφο τις τράπεζας δεν ήταν αυτό που ήθελαν και ακύρωσαν την παραγγελία ενημερώνοντας με ότι θα πρέπει να κάνω όλη την διαδικασία από την αρχή παρόλο που τους πρότεινα να μιλήσω με την Τράπεζα και να τους στείλω άμεσα το έγγραφο όπως θα το ήθελαν.

24/11/2018
Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει προφανώς κάποιο αξιοπερίεργο θέμα με την έκδοση τιμολογίων πλέον. Μετά από 20 εκτελεσμένες παραγγελίες αποφάσισαν ότι η εκτύπωση από το TAXIS δεν τους αρκεί σαν αποδεικτικό ότι το συγκεκριμένο ΑΦΜ είναι ενεργό και υποχρεούται στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ. Το επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι σαν μέσω αποτροπής του καταναλωτή για την έκδοση τιμολογιου προβάλουν μια χρονική καθυστέρηση 10 εργάσιμων ημερών για την δήθεν εκτέλεση της παραγγελίας. Φυσικά με το πέρας των 10 ημερών σε ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να σου εκδώσουν τιμολόγιο στέλνοντας σου ένα εντελώς ασαφές Mail που αναφέρει τα παρακάτω:
————————————————————————-

Καλησπέρα σας,

Δυστυχώς τα έγγραφα που μας στείλατε δεν είναι σωστά.. Θα χρειαστεί να ακυρωθεί η παραγγελία σας
————————————————————————-
Φυσικά δεν υπήρξε καμία εξήγηση ποιο ήταν το λάθος στα έγραφα που τους αποστείλαμε.
Επίσης στην περίπτωση μας όλες οι προηγούμενες παραγγελίες εκτελέστηκαν κανονικά αποστέλλοντας ακριβώς το ίδιο δικαιολογητικό και με δεδομένο ότι η παράδοση του προϊόντος θα γινόταν στην έδρα της εταιρείας μας και όχι σε κάποιο άλλο μέρος που θα μπορούσε να αφήσει την υποψία ότι η παραγγελία είχε γίνει από κάποιο τρίτο άτομο που θα ήθελε να επωφεληθεί την απαλλαγή ΦΠΑ εκδίδοντας παραστατικό στο ΑΦΜ της εταιρείας μας.

Πραγματικά αντιεπαγγελματική και αξιοπερίεργη συμπεριφορά.

22/11/2018
Έγινε μια παραγγελία κινητού από εταιρεία. Ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά για έκδοση τιμολογίου χωρίς ΦΠΑ έτσι όπως τα χρειάζεστε και σας τα στείλαμε. .
Για ποιο λόγο χρειάζεστε 10 μέρες !!!! για να κάνετε έλεγχο τα χαρτιά αυτά?

21/11/2018
Παράγγειλα ένα κινητό την Πέμπτη 15/05/2018 ένα κινητό από το phone gallery με τιμολόγιο. Περιμένοντας μέχρι την Τρίτη 20/05/2018 δεν είδα ανταπόκριση και η εξέλιξη της παραγγελίας ήταν σε κατάσταση «επεξεργάζεται».
Έτσι τηλεφώνησα. Ο υπάλληλος τότε που με εξηπηρέτησε με ενημέρωσε ότι πρέπει να στείλω δικαιολογητικά για την ΠΟΛ 1150 για να κοπεί το τιμολόγιο, ότι πρέπει να στείλω έστω και αν δεν υπάγομαι σε αυτή και ότι όλα αυτά αναγράφονται στο site . Το site βέβαια δεν αναγράφει κάτι τέτοιο. Στις οδηγίες ( http://archive.is/3BT6h)) αναφέρει ότι:
«Σε περίπτωση που η επιχείρησή σας δεν ανήκει σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τότε ο ΦΠΑ 24% θα χρεωθεί κανονικά στο τιμολόγιο.
Τα προϊόντα τα οποία δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 39α (Ν.2859/2000) θα τιμολογούνται κανονικά με ΦΠΑ 24% σε όλες τις επιχειρήσεις.»

Επιπλέον με ενημέρωσε ότι δεν γίνεται να κοπεί τιμολόγιο με αντικαταβολή, ενώ το site με άφησε να το επιλέξω ως τρόπο πληρωμής. Να πω εδώ ότι η παραγγελία μου δεν ξεπερνούσε το ποσό των 500€, ακόμη και έτσι όμως δεν θα έπρεπε να με αφήσει να ολοκληρώσω την παραγγελία με την μέθοδο της αντικαταβολής πόσο μάλλον να το μάθω χωρίς να πρέπει να πάρω τηλέφωνο

Θεωρώ ότι:
-Τα δικαιολογητικά για την ΠΟΛ 1150 πρέπει να στέλνονται άμεσα απ την πλατφόρμα με ασφαλής μεθόδους. Δεν βγήκε χθες η ΠΟΛ για να δικαιολογεί την απουσία τέτοιων πεδίων

  • Η αναφορά κατά την παραγγελία ότι πρέπει να αποσταλούν δικαιολογητικά έστω και αν δεν υπάγεται κάποιος στην 1150 και ο απαραίτητος έλεγχος πριν την ολοκλήρωση των στοιχείων όπου έχω αναγράψει στην φόρμα, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια λάθη.
    -Ο απαραίτητος έλεγχος απ το κατάστημα των στοιχείων και η άμεση ενημέρωση του πελάτη σε περίπτωση που δεν είναι ορθά

8/09/2018
Δεν κόβουν τιμολόγιο (όχι αυτό χωρίς το φπα, μιλάμε για το κανονικό με 24% φόρο) χωρις ενα υποτιθεμενο χαρτί(για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει ενα χαρτί που αμα είσαι μεταπωλητής και το δείξεις, δεν σου χρεώνουν το ΦΠΑ, σε περίπτωση όμως που δεν το έχεις απλα κόβεις ενα κανονικό τιμολόγιο όπως και έκανα κατευθείαν σε άλλο μαγαζί για το ίδιο τηλέφωνο) Πρώτη φορα στα χρονικά μου συμβαίνει αυτό και τοσα χρόνια που κόβω τιμολόγια.
Ξόδεψα μια ωρα απο τη ζωή μου προσπαθώντας να εξηγήσω τα αυτονόητα δίχως να βγάλω άκρη.

25/06/2018
Παραγγειλαμε 10 τεμαχια j5 2017 ενημερωνοντας απο την αρχη πως επιθυμουμε εκδοση τιμολογιου. Προχωρησαμε στην πληρωμη, καταθετωντας ηλεκτρονικα τα χρηματα στον τραπεζικο λογαριασμο τους και κατα την αφιξη μας στο καταστημα προκειμενου να τα παραλαβουμε, δηλωσαν αρνηση να μας κοψουν τιμολογιο της αντιστοιχης ποσοτητας τεμαχιων που ειχαμε παραγγειλει και με μηδενικο ΦΠΑ συμφωνα με τον νομο. Ο τροπος τους ηταν αγενεστατος και ηθελαν να μας επιστρεψουν τα χρηματα μας. Δεν ενημερωθηκαμε απο κανεναν οτι δεν θα μπορουμε να παραλαβουμε τα τεμαχια ποθ ηδη ειχαμε πληρωσει και ειχαμε ενημερωσει οτι επιθυμουμε να κοπει τιμολογιο. Γιατι απο την στιγμη που διαθετουν την ποσοτητα,αρνουνται την πωληση; Λογω απαλλαγης ΦΠΑ στο τιμολογιο; Δεν υπαρχει καποιος νομος που να θετει τετοιους περιορισμους!! Το καταστημα ειναι επιεικως απαραδεκτο!!

04/12/2017
Μου ακύρωσαν την παραγγελία γιατί δεν μπορούσαν να κόψουν τιμολόγιο…
Η ενημέρωση έγινε με ένα email χωρίς να προηγηθεί τουλάχιστον ένα τηλέφωνο για μια εναλλακτική λύση.
Το κατά πόσο ισχύει οτι δεν μπορεί να κοπεί τιμολόγιο σε ηλεκτρονικές παραγγελίες θα φανεί, πάντως μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα κατάστημα. Θα ενημερωθώ και θα ενημερώσω αρμοδίως..
Για τους επαγγελματίες λοιπόν δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση το κατάστημα.

29/11/2017
Απαράδεκτο! Μου ακύρωσαν την παραγγελία επειδή ζήτησα τιμολόγιο και δεν μπορούσαν να μου το στείλουν. Δεν με ειδοποίησαν και το έμαθα μετά από 5 μέρες αφού τηλεφώνησα η ίδια στο κατάστημα ενώ την προηγούμενη ημέρα είχα στείλει email και δεν είχα πάρει καμία απάντηση. Δεν θα το ξαναπροτιμήσω!

Kaizer Shop

12/11/2018
Έκανα την παραγγελία του προϊόντος στις 27/10/2018. Παρότι η παραγγελία μου καταχωρίστηκε επιτυχώς και το προϊόν ήταν σε απόθεμα, και μολονότι απέστειλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ήταν αναγκαία, μου απάντησαν με ένα τυποποιημένο email να τους προσκομίσω τα δικαιολογητικά που ήδη απέστειλα!
Τα τηλέφωνά τους δεν απαντούσαν οπότε αναγκάστηκα να πάω απο εκεί.
Συνολικά πολύ αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Kaizerstore

18/12/2017
Ζήτησα τιμολόγιο για την εταιρεία μου και τους είπα ότι ήθελα να πληρώσω με πιστωτική κάρτα.
Αρνήθηκαν λέγοντας μου ότι η πιστωτική κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα της εταιρείας !
Όταν τους επισήμανα ότι είναι αδύνατον μια πιστωτική κάρτα να εκδοθεί στο όνομα εταιρείας και ότι εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρείας αδιαφόρησαν. Αναγκάστηκα να πληρώσω με μετρητά, αρνητική εμπειρία.

E-deal

24/11/2018
Ακύρωσαν την παραγγελία μου και δεν μπορούσαν να μου απαντήσουν τον λόγο γιατί λέει πρέπει να επικοινωνήσω με το λογιστήριο. Το μόνο που ζήτησα ήταν απαλλαγή του ΦΠΑ σύμφωνα με το άθρο 39Α και φυσικά εφόσον τήρησα όλες τις διαδικασίες και τα απαραίτητα έγγραφα στάλθηκαν στο μειλ τους στο τηλέφωνο μου είπε ο Κύριος που μίλησα ότι δεν γνωρίζει τίποτε είναι στο τηλεφωνικό κέντρο μόνο και πρέπει να μιλήσω με το λογιστήριο. Επίσης μου είπε ότι πρέπει να περιμένω 10(!!) εργάσιμες μέρες για να εγγκριθεί από το λογιστήριο!

Στο τέλος μου ζήτησαν επιπλέον και κατάθεση του ποσού υποχρεωτικά σε λογαριασμό τους στην τράπεζα ενώ αυτό δεν είναι νόμιμο γιατί πρόκειται για ποσό κάτω των 500 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

15/10/2018
Αυτο ειναι το μαιλ που τους εστειλα μετα την ακυρωση.
Aπαραδεχτο.
Σας πηρα τηλεφωνο και μου λετε οτι υπαρχει ενα τελευταιο κοματι απο το κινητο S8.
Eκανα την παραγγελια αμεσως. Αν επρεπε να στειλω τα εγγραφα αμεσως ασ μου το διευκρινιζατε στην επικοινωνια μας η ας με παιρνατε ενα τηλεφωνο(πριν λιγο μιλουσαμε) για να με εξυπηρετισετε.
Εστειλαν ακυρωτικο μαιλ μετα απο 2 ωρες γιατι λεει δεν εστειλα τα εγγραφα.
Στο ακυρωτικο μειλ που στειλατε γραφει οτι εχω περιθωριο 48 ωρες για να τα στειλω.
Μου ακυρωνεται την παραγγελια μεσα σε 2 ωρες και μετα πουλατε το κινητο που ειχατε ενα τελευταιο κοματι 25€ παραπανω.
Πριν γραψω την κριτικη μου στην σελιδα του σκρουtz θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει περιπτωση να ολοκληρωθει η παραγγελια μου στελνοντας σας τα εγγραφα.
Ακομ περιμενω απαντηση.

31/08/2018
Ενώ είχα βγάλει δυο φορές παραγγελία με τιμολόγιο χωρίς φπα και η ενημέρωση για το ποσό και την διαδικασία έγινε ταχύτατα στην τελευταία παραγγελία για να μου πουν το ποσό χωρίς φπα έπρεπε να περάσουν 5- 6 εργάσιμες μέρες…

29/05/2018
Αγορά 2 συσκευών μια με τιμολόγιο και μια με απόδειξη.Στο τιμολόγιο με εταιρική κάρτα δεν το δέχτηκε η υπάλληλος επειδή δεν ήμουν ο ίδιος που έγραφε η κάρτα, μόνο μετρητά ή με εξουσιοδότηση, (εταιρική το τονίζω),(οδηγός εγώ), ενώ από τηλέφωνο μας είχανε πει ότι το δέχονται . Η υπάλληλος είπε σε έμενα ότι δεν ξέρω τι μας είπαν στο τηλέφωνο .Αγοράζω το ένα μετρητά και το άλλο με προσωπική κάρτα χρεωστική (αφού δεν μου δέχτηκαν την εταιρική κάρτα) , μου ζητιέται η ταυτότητα η οποία δεν ελέγχετε (στα στοιχειά πίσω άπλα κοιτιέται στην φωτογραφία) αν λέει τα ίδια με την χρεωστική μου κάρτα, και μου ζητείτε άπλα να γράψω Αριθμό ταυτότητας και υπογραφή . Παραλαμβάνω της συσκευές πάω στο αμάξι να φύγω και κοιτάω τα κουτιά το ένα με ζελατίνα το άλλο με ταινία ασφάλειας χωρίς ζελατίνα, γυρνάω πίσω ρωτάω γιατί είναι διαφορετικές η συσκευασίες ?*Ότι αυτή με την ταινία ασφάλειας έχει ελεγκτή από τελώνιο, (η οποία συσκευή ανοίχτηκε στην εταιρία μου και έλειπε το κλειδάκι για την κάρτα sim και θήκη που έχει δώρο και η ζελατίνα στην οθόνη ήταν μες στης δαχτυλιές. Συγνώμη δεν μου έχει τύχει πότε ξανά να πάω σε κατάστημα και να μην μου πάρουν εταιρική κάρτα η οποία είναι με PIN και στέλνεις πλέον και από το taxis για να χρεωθεί το τιμολόγιο , (τα στοιχειά του τιμολογίου.)

25/01/2018
Για έκδοση τιμολογίου απαιτήθηκε στο κατάστημα η πληρωμή μόνο με εταιρική κάρτα (ή μετρητά)! Επίσης, η τιμή του προϊόντος είναι πιο αυξημένη για έκδοση τιμολογίου σε σχέση με απόδειξη λιανικής, πράγμα που δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ.

BuyChoice

25/10/2018
Ενώ είχα κάνει την παραγγελία και ενημερώθηκα γαι την εξόφληση την οποία πραγματοποιησα την επόμενη ημέρα λίγο πριν την παραλαβή με ενημερώσανε ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Η δικαιολογία ήταν καθυστέρησα την εξόφληση.. Γιατί η παραγγελία είχε γίνει πριν 5 ημέρες και λόγο ότι ηταν με διαδικασία απαλλαγής ΦΠΑ και ενώ απο επανειλημμένα τηλεφωνήματα μου το διάστημα αυτό σε ερώτηση μου τις ημέρες αυτές με παραπεπταν ότι το θέμα μου είναι υπό επεξεργασία από το τμήμα λογιστήριου.Η πληρωμή έγινε την επομένη ημέρα της γνωστοποίησής ότι η παραγγελία μου έχει επεξεργαστεί. Μετά απο όλα αυτά… Επιεικώς απαράδεκτη η συμπεριφορά του συγκεκριμένου καταστήματος. Το μόνο θετικό ότι προσφέρθηκαν και βρήκαν ένα άλλο κινητό αλλά μετά την ακύρωση της παραγγελίας μου…

Digitech4all
(Το κατάστημα δεν εμφανίζεται προσωρινά στο Skroutz.)
Άρχισε να εμφανίζεται και πάλι
04/04/2018
Όσον αφορά την ενημέρωση για την παραγγελία δεν είχα κανένα πρόβλημα με το κατάστημα καθώς με ενημέρωσαν εκείνοι αλλά υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία καθώς αν τους χρειαστείς δεν σηκώνουν ποτέ τα τηλέφωνα. Σημειωτέον ότι έχω προσπαθήσει να μιλήσω μαζί πάνω από 5-6 φορές σε διαφορετικές ημέρες και ώρες.
Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα με το κατάστημα όταν χρειαστείς τιμολόγιο. Υπάρχει ένας νόμος που ισχύει από τον Αύγουστο του 2017 με τον οποίο υπάρχει δυνατότητα να εξαιρεθεί ένας επαγγελματίας από την πληρωμή φπα όταν αγοράζει προϊόντα τεχνολογίας. Δηλαδή αν ένα προιόν έχει 100€ συν 24% φπα σύνολο 124 ευρώ μπορείς να πληρώσεις μόνο τα 100€ αλλά πρέπει να προσκομίσεις στο κατάστημα κάποια έγγραφα. Αν όμως πληρώσεις το φπα (δηλαδή 124€) μπορείς να πάρεις τιμολόγιο και να το καταθέσεις στην εφορία χωρίς να προσκομίσεις στο κατάστημα τα έγγραφα. Τα χαρτιά χρειάζονται ΜΟΝΟ εάν θέλεις να εξαιρεθείς από το φπα την ώρα της αγοράς. Πείρα και το taxis να ρωτήσω και μου είπαν ακριβώς το ίδιο. Ότι τα χαρτιά πρέπει να τα προσκομίσεις μόνο όταν θέλεις να απαλλαγείw από την πληρωμή του φπα την ώρα της αγοράς. Το κατάστημα ζητάει τα χαρτιά σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να σε αναγκάσει τελευταία στιγμή να κόψεις απόδειξη και να χάσεις χρήματα.

Electracom

15/06/2018
Είχα ζητήσει τιμολόγιο και μου έστειλαν απόδειξη. Και κυρίως η θήκη που αγόρασα με το που έβαλα το κινητό μέσα ράγισε!!!

21/11/2017
Αγοράσαμε το κινητό με τιμολόγιο και ξέχασαν να μας ενημερώσουν πως λόγω του άρθρου 39Α που βρίσκεται σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017, δεν έπρεπε να πληρώσουμε καθόλου ΦΠΑ.

Αυτή την στιγμή δεν απαντάνε στα μαιλ και έχουμε πληρώσει 200 ευρώ ΦΠΑ που δεν θα το πάρουμε πισω ωσ εταιρεία και το εχω βάλει από την τσέπη μου.

Δεν υπήρχε ενημέρωση αλλά απόκρυψη της ισχύουσας για τον κλάδο νομοθεσίας.

Δεν έχω συναντήσει χειρότερη εξυπηρέτηση τόσα χρόνια που κάνω online αγορές. Προσοχή!

Thinkd

03/05/2018
Ενημερώθηκα τηλεφωνικά για να περάσω να παραλάβω το προϊόν. Στην ερώτηση απόδειξη η τιμολόγιο απάντησα…τιμολόγιο. Ξέρετε η τιμή ισχύει για απόδειξη όχι τιμολόγιο. Εννοείται πως ακύρωσα την παραγγελία και πως δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά μεταξύ τιμολογίου και απόδειξης!

 

Πηγή:  mrminaras.wordpress.com