Πως ο σέρφερ Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, που δημιούργησε την Globo, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα IT κόλπα γκρόσο…

globo_papadimitrakopoulosΗ τεχνολογία δεν ήταν ποτέ ισχυρό χαρτί των Ελλήνων, πόσο περισσότερο να έχει και διεθνή παρουσία. Στις ημέρες μας όμως που μία έξυπνη ιδέα, μία εφαρμογή που βρίσκει γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί μπορεί να απογειώσουν την επιχείρηση. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος που ξεκίνησε από την Σπάρτη και την οικογενειακή επιχείρηση που εμπορεύονταν φρούτα, Sparti Hellas S.A., βρίσκονταν πάντα στον αφρό.

Αρχικά στον αφρό της θάλασσας, καθώς ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους σέρφερς, και στην συνέχεια της επιχειρηματικότητας, καθώς η Globo, η εταιρεία που δημιούργησε όπως αναφέρει ο ίδιος στο γκαράζ του σπιτιού του –σ.σ. τι πρωτότυπο– με δανεικά από την μητέρα του, βρέθηκε στην κορυφή της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Με γεωμετρική άνοδο κάθε χρόνο αύξανε τζίρους και κέρδη, εισήγαγε τις μετοχές του στο χρηματιστήριο AIM του Λονδίνου και έκανε εξαγορές σε ΗΠΑ.

Από την οδό Αγαθίου

Η ιστορία της Globo ξεκινά το 1997 από ένα υπόγειο της οδού Αγαθίου 24, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν ο 29χρονος τότε απόφοιτος του ΕΜΠ δημιούργησε την εταιρεία.

Δύο χρόνια αργότερα βρήκε έναν πανίσχυρο τότε σύμμαχο και συνεταίρο, τον  επιχειρημαία Θανάση Πουλιάδη (1940-2011), ο οποίος διατέλεσε στη συνέχεια πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (ΣΕΠΕ) και ήταν πρόεδρος της άλλοτε κραταιής ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Το 2002 η Globo λάνσαρε το ελληνικό Internet yellowpages.gr.
Ένα προϊόν All in the Box που όπως αναφέρει το σχετικό Δ.Τ.:
Τη δυνατότητα κατοχύρωσης ονόματος στο Διαδίκτυο, κατασκευής, διαχείρισης, φιλοξενίας και pouliadis_thanasisπροβολής ιστοσελίδας, προσωπικό e-mail, CD-ROM για αναζητήσεις offline και προβολή ενός συγκεκριμένου site στον μεγαλύτερο κατάλογο του Internet yellowpages.gr, παρέχει -μεταξύ άλλων- το πακέτο υπηρεσιών Yellow Pages Start που ανέπτυξε η Globo Technologies. H Globo, το 40% των μετοχών της οποίας ελέγχεται από τον κ. Αθανάσιο Πουλιάδη, βασικό μέτοχο της Πουλιάδης & Συνεργάτες, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών για το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η παρουσίαση του προϊόντος έγινε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας GLOBO Technologies A.E., κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλο και τον κ. Αθανάσιο Πουλιάδη.

Σημείωση: Ήταν η εποχή που όλοι φαντάζονταν ότι με την δημιουργία εταιρικών website ήταν ένα γρήγορος δρόμος για εύκολο πλουτισμό… Η εταιρία Πουλιάδης ΑΒΕΕ προωθούσε εκείνη την εποχή σε όλους τους dealers-συνεργάτες το προϊόν της Globo ως μια μεγάλη ευκαιρία στα πλαίσια της ελληνικής dotcom φούσκας. Το προϊόν δεν είχε καμία τύχη, ούτε επιτυχία.

Στο γραφείο της Αγαθίου 24 συστάθηκε από την Globo ή Greek Internet Yellow Pages ΕΠΕ, οι μετοχές της οποίας μεταβιβάστηκαν στη συνέχεια στη σύζυγο του κ. Παπαδημητρακόπουλου κυρία Νίκη Καλούδη. Στην ίδια διεύθυνση η σύζυγός του δημιούργησε την Docunet ΕΠΕ.

Στα γραφεία της Αγαθίου 24 δημιουργήθηκε και η Docusystems, στους εταίρους της οποίας συγκαταλεγόταν και η σύζυγος του κ. Παπαδημητρακόπουλου, η οποία αποχώρησε από την εταιρεία το 2005.

gerasimos_mponanos

Το 2011, όταν μετετράπη σε ΑΕ, στο Δ.Σ. εισήλθε μεταξύ άλλων ο κ. Γεράσιμος Μπονάνος, ο οποίος συμμετέχει παράλληλα στο Δ.Σ. της Globo Technologies και παύθηκε Νοε 2015 από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή Λειτουργιών της Globo PLC μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στο Λονδίνο.

(αντιγράφουμε από το εταιρικό website της GLOBO PLC)
Globo (LSE-AIM: GBO, OTCQX: GOBPY) was founded in 1997, and has been an early pioneer in enterprise mobility management and application development. As companies adopt a mobile first strategy Globo helps them transform into Mobility leaders.
As part of their transformation to the “Mobile Enterprise”, we help businesses enable their employees to work and collaborate from anywhere, anytime and extend their engagement with customers and partners. Our comprehensive enterprise mobility offering enables organizations to define and deploy a mobility strategy driven by security, usability and extensibility on any mobile device. Our solutions can be implemented by enterprises in any vertical industry and can be applied for a variety of audiences i.e. consumers, employees, or other businesses.

Globo has achieved significant recognition by top analyst firms for both its Enterprise Mobility Management (EMM) and Mobile Application Development Platform (MADP) product suites. Our unique, comprehensive offering makes us the partner of choice for an enterprise to reinvent their business in the “Mobile First” era and implement the much needed mobility strategy towards this milestone.
One of our key differentiators is our ability to support our customers throughout their journey towards becoming a truly Mobile Enterprise, no matter their level of maturity, solution complexity or depth of their mobility needs.

Globo has reinforced its market position through the acquisitions of Notify and Sourcebits that allowed us to further expand our offering in mobile device management and in design-led native application development respectively. Globo Group also owns PROFiTEL, a telecom and SaaS company that offers WiFi and telecom solutions, as well as messaging services.

The Group operates internationally in the U.S., Europe, Middle East, and Southeast Asia with approximately 470 employees across these locations.

Επίσης από το αντίστοιχο Web Site της Globo Technologies :
Η GLOBO Technologies ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, έχοντας ως αντικείμενο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, την παροχή υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας σε τέσσερις κύριους τομείς: ανάπτυξη e-Business εφαρμογών, enterprise mobility, ψηφιοποίηση εγγράφων και System Integration. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 120 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από το Χαλάνδρι, στη Θεσσαλονίκη και την Άρτα. 

Πώς όμως ανδρώθηκε η Globo; Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξη του:
– «Ισως κι εγώ να κρύβω έναν μικρό Λεωνίδα μέσα μου. Κι αυτό επειδή δεν το βάζω κάτω εύκολα»
– «Η εταιρεία φτιάχτηκε από το μεράκι μου. Για να τη στήσω, δε, χρειάστηκε να πάρω μέχρι και δανεικά. Ποιος θα το φανταζόταν πως 10 μόλις χρόνια μετά, αυτή η προσωπική προσπάθεια θα κατέληγε με την εισαγωγή των μετοχών μας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου!»
Δημιουργούν το buy.gr (δεν υφίσταται, ούτε είχε οποιαδήποτε επιτυχία), το προϊόν SMS Carta (δεν το έχουμε ακούσει),  το CITRON Business Operating System (2004). Η Globo στα επόμενα χρόνια συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στον χώρο του e-business. Το πρώτο εξάμηνο του 2008, ιδρύθηκαν θυγατρικές εταιρείες της «Globo» στη Ρουμανία. Ακολούθησαν η Σερβία, η Βουλγαρία και η Κύπρος.
– «Η συγκεκριμένη μας εφαρμογή δεν έχει ταβάνι. Μετατρέπουμε κάθε κινητό σε ένα προηγμένο εργαλείο, σε μια υπηρεσία που πλέον έχει ξεκινήσει δυναμικά στο εξωτερικό. Η πλατφόρμα μας κοινώς μετατρέπει κάθε “χαζό” κινητό σε smart phone. Με το προϊόν αυτό απευθυνόμαστε σε 4,5 δισ. καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου ακόμα δεν έχουν μεγάλες πωλήσεις σε blackberries. Ήδη έχουμε συμβόλαιο με έναν εκ των κορυφαίων παρόχων κινητής τηλεφωνίας της Ινδονησίας, με περίπου 88 εκατ. συνδρομητές«.
Απαλλαγμένη στη συνέχεια από την παρουσία του κ. Πουλιάδη, ο οποίος πτώχευσε (2004) αφήνοντας τα συντρίμμια του ομίλου του, η «Globo Technologies» συνέχισε αυτόνομα την πορεία της, με βασικό μέτοχο τον κ. Παπαδημητρακόπουλο και νέους επενδυτές (…).
«Το 2007 ήταν έτος καθοριστικής σημασίας για εμάς. Κατά τη διάρκειά του τέθηκαν τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξάπλωση των δραστηριοτήτων μας. Τότε αναλάβαμε την υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων ιδιαίτερης σημασίας σε φορείς του δημόσιου, αλλά και στον χώρο του ιδιωτικού τομέα”. (Πρώτο Θέμα 23-5-2010)

Ειδικότερα κατά το διάστημα αυτό η εταιρεία ανέλαβε σειρά έργων που αφορούν την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων σε Υπουργεία και διαδικτυακών πυλών για την εξυπηρέτηση του πολίτη σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ψηφιοποίηση πολιτιστικών συλλόγων και τεκμηρίων, καθώς και την ανάπτυξη ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης στο ίντερνετ (μέσω Profitel).

Ήταν η χρονιά που η εταιρεία εισήγαγε τις μετοχές της και στο βρετανικό χρηματιστήριο.  Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), ενός φορέα που δηλώνει εκπρόσωπος της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Παράλληλα τα πολυτελή κτίρια της Globo στην Αθήνα και οι διαρκείς προσλήψεις προσωπικού είχαν αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού αλλά και θαυμασμού στην αγορά.

Όπως προκύπτει και από την Διαύγεια  (δες και εδώ όλη την δραστηριότητα με δημόσιο μετά το 2009) η εταιρεία είναι ενεργή στην χώρα μας, με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας να πιστοποιεί εντός του 2015, τις δαπάνες της για επιστημονική και τεχνολογική έρευνα όπου σχεδόν 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν αμοιβές Συμβούλων και Υπεργολαβίες.

Η Globo παρουσιάζεται παντού ως ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» του κόσμου στον χώρο ανάπτυξης των ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και του Software as a Service (SaaS). Αναφέρει ότι έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές και ότι απασχολεί 320 εργαζόμενους στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία. Ως βασικό αντικείμενο της Globo παρουσιάζεται το πολύ καινοτόμο ως φράση «mobile working» και «η χρήση της mobile τεχνολογίας σε επίπεδο καταναλωτών και εργαζομένων«. Μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου είχε χαρακτηριστεί ελληνική «εταιρεία-θαύμα» με το 90% των εσόδων της να προέρχονται από το εξωτερικό. Το ερώτημα βέβαια είναι ποιον εσόδων;

Η Globo Technologies

Η Globo Technologies, δημιουργήθηκε ως εταιρεία πληροφορικής τύπου Integrator (σημ. στην Ελλάδα σημαίνει τα κάνω όλα), στην οποία η Globo plc ελέγχει το 49%. Σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση της Globo PLC, προχώρησε σε αποεπένδυση από την Globo Technologies, μεταβιβάζοντας ποσοστό 51% του μετοχικού της κεφαλαίου. Αναζητούμε σχετική τεκμηρίωση, αρχές του 2016 εμφανίστηκε και αγοραστής για την εταιρία.

H Globo Technologies συνέχιζε να λειτουργεί μετά το ξέσπασμα της απάτης και προσπαθούσε να πουληθεί, όπως θα αναφέρουμε παρακάτω, σε κάποιον από τους υπόλοιπους γνωστούς ομίλους της εγχώριας αγοράς. Δραστηριοποιούνταν στο χώρο των έργων πληροφορικής (system integration) και ήταν από τις εταιρείες που είχε αναλάβει την υλοποίηση πολλών έργων στο ελληνικό Δημόσιο, με πιο πρόσφατα παραδείγματα το «Ψηφιακό Σχολείο» και την ψηφιοποίηση των ληξιαρχείων. Το τελευταίο, μάλιστα, είχε φτάσει σχεδόν στο όριο της ολοκλήρωσης με την Globo Technologies να διεκδικεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σοβαρό ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το «Ψηφιακό Σχολείο» ήταν ένα έργο που «πάγωσε» όμως, ενώ γενικότερα αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει τελικά το ελληνικό Δημόσιο απέναντι στην Globo Technologies με όλα τα ημιτελή έργα που ανέλαβε.

Όπως διαβάσαμε στα τέλη Οκτωβρίου 2015, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) υπέγραψε σύμβαση με μια άλλη εταιρεία, την ανταγωνιστή Cosmos Business Systems για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση-αναβάθμιση κεντρικών πληροφοριακών υποδομών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)» για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Υποθέτουμε ότι το έργο προφανώς άλλαξε χέρια; Παράλληλα πιστεύουμε ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και η αλλαγή κυβέρνησης, οι εκλογές και η γενικότερη ρευστή πολιτική κατάσταση που συνήθως σταματούν και αλλάζουν τέτοιου είδους έργα.

Όπως διαβάζουμε από άλλο Δελτίο Τύπου διαβάζουμε ότι εκτός από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το 2014 δίνει όλο το πληροφοριακό σύστημα της Τροχαίας και των Ραντάρ στην Globo αξίας 7,5 εκατ. ευρώ :

Στη Globo Technologies έργο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης
Σύμφωνα με πηγές, το έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα συλλογής και διαχείρισης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων και επιβολής ποινών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας μέσω φορητών συσκευών και φωτογραφικών ραντάρ» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη ανατέθηκε στην «Γκλόμπο Τεχνολογική – Πληροφορική Ανώνυμη Εταιρεία, Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας».
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση Λογισμικού ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος συλλογής και διαχείρισης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων και επιβολής ποινών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας μέσω φορητών συσκευών καθώς και ηλεκτρονικών ραντάρ καταγραφής υπερβάσεων ορίων ταχύτητας οχημάτων.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί η παραμετροποίηση των παρακάτω υποσυστημάτων:
1) Υποσύστημα συλλογής, διαχείρισης και αξιοποίησης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με χρήση φορητών συσκευών,
2) Υποσύστημα συλλογής, διαχείρισης και αξιοποίησης δεδομένων τροχαίων παραβάσεων και επιβολής ποινών σε θέματα οδικής κυκλοφορίας με χρήση φορητών συσκευών και υπηρεσίες ενημέρωσης του πολίτη,
3) Υποσύστημα Στατιστικής Επεξεργασίας Δεδομένων και Παραγωγής Αναφορών,
4) Υποσύστημα ενημέρωσης του πολίτη με δεδομένα των παραπάνω υποσυστημάτων,
5) Υποσύστημα Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών στο οποίο θα αναπαρίστανται όλες οι παραπάνω πληροφορίες με δυνατότητα έκδοσης στατιστικών στοιχείων.

H αξία του έργου ανέρχεται στα 7.468,087 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

24/9/2014  BitDayly.gr

Στο συγκεκριμένο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ληξιαρχείο ή στο Ψηφιακό Σχολείο, απασχολήθηκαν παράλληλα δεκάδες μικρές εταιρίες ή επαγγελματίες πληροφορικής στην περιφέρεια ως συνεργάτες. Όλοι αυτοί οι συνεργάτες έχουν μείνει απλήρωτοι ενώ απέδωσαν ΦΠΑ και φόρους. Σήμερα, ψάχνουν να βρουν άκρη για να πληρωθούν! Χωρίς φυσικά να μπορεί οποιοσδήποτε να τους δώσει οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία.

Σε παρόμοια κατάσταση αδυναμίας πληρωμής βρέθηκαν και πολλοί προμηθευτές Hardware. Κανόνι σε αρκετές εταιρίες που δώσανε πλαφόν και δεν άκουσαν τις ασφαλιστικές εταιρίες… Τα δημόσια έργα ως γνωστόν δεν είναι μόνο υπηρεσίες και λογισμικό, έχουν και πολλά «σίδερα». Όπως διαβάζουμε σε άλλο δελτίο τύπου για παράδειγμα: η Professional Services ως επίσημος αντιπρόσωπος του οίκου Planet στην Ελλάδα, προμήθευσε τη GLOBO Technologies με περισσότερα από 1000 τεμάχια switches και 197 τεμάχια access points τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τοπικού δικτύου στις σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα (σημαντική δουλειά σε hardware και ευχόμαστε να πληρώθηκε…).

Η Globo Technologies είχε συμβάσεις εκατομμυρίων με δημόσιους φορείς και πολλές ευρωπαϊκές ή εθνικές επιδοτήσεις σε εξέλιξη. Τουλάχιστον οκτώ μεγάλες συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου, αθροιστικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Επίσης είχε υπαχθεί στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ICT4Growth με επιχειρηματικό σχέδιο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ και με δημόσια δαπάνη 43%, ενώ είχε άλλη μία υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο για την ανάπτυξη τεχνολογίας NFC στην Άρτα προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και επιδότηση 32%.

Παράλληλα και η Profitel εισήλθε στον αναπτυξιακό νόμwww-profitel-gr-logoο για επένδυση στην Άρτα, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, με 50% κρατική επιδότηση για τη δημιουργία δύο θέσεων εργασίας.

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί στην Άρτα; δεν έχουμε ακόμη απάντηση εκτός από το ότι υπάρχει διεύθυνση της GLOBO TECHNOLOGIES ΑΕ στην Δράκου Πούλιου & Καζαντζή, Άρτα, 47132 με τηλ. 2681027272

Τόσο η Globo Technologies όσο και η Globo Mobile είχαν υπαχθεί σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά ο παραλληλισμός της Globo με τη Velti δεν έρχεται τυχαία καθώς και οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε απόσχιση των ελληνικών «ναυαρχίδων» ταυτόχρονα ενώ  συναλλάσσονταν μεταξύ τους. Η Velti είχε προχωρήσει σε υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο για επιχειρηματικό σχέδιο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, με δημόσια επιδότηση 9 εκατ. ευρώ. Στην ανάλυση των δαπανών η Globo έλαβε 4,2 εκατ. ευρώ από τη Velti για διάφορες υπηρεσίες. Θυμίζουμε ότι η Velti είχε παρόμοια κατάρρευση μετά την προσπάθεια επέκτασής της στο εξωτερικό (θα υπάρξει στο μέλλον αντίστοιχο post, κάτι επίσης αξιοσημείωτο Globo , Velti και Internet Q είχαν τον ίδιο σύμβουλο (nomad) την RBC Europe Ltd).

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση για την πληρωμή της εταιρείας, για έργα που ολοκλήρωσε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από τις 23 Οκτωβρίου 2015 και μετά που προέκυψε το θέμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, μεταξύ των συμβάσεων που έχει συνάψει η εταιρεία με το δημόσιο εντάσσονται τα έργα του «ψηφιακού σχολείου» και της «ψηφιοποίησης των ληξιαρχείων«.

Ποιοι έχουν αναλάβει τώρα την εταιρία; Όπως θα δείτε παρακάτω από το screenshot του 2017 από το επίσημο Website το Δ.Σ. της εταιρίας που συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και έχει νέα ως τον Νοέμβριο 2015 :
globo_site_ds
Στο Δ.Σ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Ανδρέας Μπέκιος andreasbekios

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Επιστήμης & Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 ως Υπεύθυνος Διαφήμισης στην εταιρεία Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ. Το 1998 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διαφήμισης της εταιρείας Imako Media Group ΑΕ έως το 2001. Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης και Σκανδιναβίας του Ομίλου Γερμανός. Κατά τα επόμενα έτη υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΕΚ* (2005-2008) και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (2008-2010), ενώ στη συνέχεια υπήρξε Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Nova Sports (2010-2012), Διευθυντής Επικοινωνίας στη Forthnet (2010-2012) και στη συνέχεια στον Όμιλο RESTIS (2012-2013). To 2012 διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες MTV & Nikelodeon Ελλάδας. Το 2015 εξελέγη μέλος του ΔΣ της GLOBO Technologies.
Όπως αναφέρει στο δημόσιο βιογραφικό του στο Linkedin σήμερα (2017) έχει αναλάβει παράλληλα και πρόεδρος & CEO στο Athens Beverly Hills Medical Group S.A.

* Από εκεί να φανταστούμε και οι χορηγίες με φτερά προς την ΑΕΚ ;

globo-aek

Εδώ η αρχική σελίδα της GloboGR.com που λειτουργεί κανονικά:

globo_site_firstpage

Το Φεβρουάριο 2017 επικοινωνήσαμε με το λογιστήριο της εταιριας για να αναζητήσουμε υπευθύνους εδώ: GLOBO Technologies Α.Ε. Ψαρρών 37Α & Αριστοτέλους 78 Χαλάνδρι 15232
Τηλ: +30 212121 7700  Fax: +30 210 646 61 65 και email: info@globogr.com 

panagiota_athanasoulaΣε τηλεφωνίκη μας κλήση προς το λογιστήριο απάντησε μια γραμματέας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε κατά πόσο είναι η ίδια ή κα. Αθανάσουλα ή όχι. Αλλά στην πράξη μας ενημέρωσε ότι για λογιστικά θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο με την κα. Παναγιώτα Αθανάσουλα ή να στείλουμε ένα email με τις απαιτήσεις μας. Βέβαια όσες φορές και να καλέσει κανείς την ίδια απάντηση παίρνει…
Η κα. Παναγιώτα Αθανάσουλα είναι μέλος Δ.Σ. σπούδασε Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και ξεκίνησε την καριέρα της το 1995, αρχικά ως Βοηθός Λογιστή και στη συνέχεια ως Υπεύθυνη Λογιστηρίου.  Εντάχθηκε στο δυναμικό της GLOBO Technologies το 1999, αρχικά ως Διευθύντρια Λογιστηρίου, ενώ από το 2007 ως το 2012 ανέλαβε Treasury & Credit Control Manager για τον όμιλο GLOBO συνολικά.  Από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας στην GLOBO Technologies.

Όλες οι φωτογραφίες των πρώην ή νυν στελεχών της Globo έχουν αφαιρεθεί από τα προσωπικά προφίλ τους στο Linkedin μετά το ξέσπασμα της απάτης, ακόμη και στο εξωτερικό πρώην στελέχη προσπαθούν όπως είναι φυσικό με κάθε τρόπο να απεμπλέξουν το όνομά τους με το σκάνδαλο.

Εδώ υπάρχουν και όλες οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις – ισολογισμοί της GLOBO TECHNOLOGIES για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014  και δημόσια στο εθνικό τυπογραφείο ο Ισολογισμός χρήσης 2013  που βγήκε το 2016! μετά το 2013 δεν υπάρχει τίποτα…

globo_technologies1_iso
Από το εταιρικό Site  η τελευταία ανακοίνωση 12/10/2015 αναφέρει την πιστοποίηση κατά ISO

Γυρνάμε πίσω, γιατί έγινε μεγάλη η GLOBO;

Ποιες ήταν οι λογιστικές αλχημείες και πως έγινε η παραποίηση οικονομικών δεδομένων;

Ποιο ήταν το δυνατό χαρτί της Globo στην παγκόσμια αγορά; Αναφέρεται ότι ήταν το software Go!Enterprise που είχε σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για επιχειρησιακά δεδομένα σε smart phones. Ανάμεσα στους πελάτες της Globo εμφανίζονταν και η Lehman Brother η οποία κατέρρευσε το 2008 αλλά και δεκάδες άλλες μεγάλες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο. Αν όμως ψάξει κανείς στο Play Store δεν βρίσκει κάτι εντυπωσιακό ούτε από downloads (50-100Κ), ούτε από αριθμό σχολίων χρηστών. Για παράδειγμα το Go!Enterprise Partner έχει μόλις 50-100 downloads.

globo_google_play_store_apps

Μετά από την πραγματικά αναλυτική έκθεση του QMC hegde fund  που εντόπιζε προβλήματα στα οικονομικά στοιχεία της Globo οι Financial Times θέλησαν να ερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την εταιρεία που ξεκίνησε από την Ελλάδα. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι είχε μία δαιδαλώδη εταιρική δομή και μία σειρά από συνεργάτες που στην ουσία δεν υπήρχαν.

giamas_thanos

Όταν οι δημοσιογράφοι των FT ζήτησαν από τον κ. Παπαδημητρακόπουλο να τους προτείνει ένα συνεργάτη για να αποκτήσουν το Go!Enterprise αυτός τους πρότεινε την Metis μια εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ. Συνεχίζοντας την έρευνα είδαν ότι η Metis έχει διεύθυνση πολύ κοντά στα γραφεία της Globo στο Μαρούσι ενώ η κλήση στο γραφείο της εταιρείας στο Βέλγιο – καθώς παρουσιάζεται να έχει γραφεία σε 7 χώρες – έβγαζε στο κινητό του CEO και ιδρυτή της Θάνου Γιαμά. Στους δημοσιογράφους τους φάνηκε λίγο παράξενο μία εταιρεία που φέρεται να απασχολεί 140 ανθρώπου να μην υπάρχει μία γραμματεία για να δέχεται τις κλήσεις και αυτές να κατευθύνονται απευθείας στο κινητό του προέδρου….metis_logo

Σε ερώτηση προς τον κ. Γιαμά για το που βρίσκονται τα γραφεία της Μetis στην Βαρκελώνη – σ.σ. Γιατί εμφανίζεται να έχει και εκεί – η απάντηση ήταν γενικόλογη: “στο κέντρο” ενώ για την Ιταλία ότι “δεν είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή”.

vasileios_palliosΗ METIS ιδρύθηκε ως e-ray το 2000 επίσης στην οδό Αγαθίου 24, με εταίρους μεταξύ άλλων τον κ. Παπαδημητρακόπουλο και τον σημερινό διευθυντή της κ. Θανάση Γιαμά. Ο πρώτος μεταβίβασε αργότερα το μερίδιό του στη σύζυγό του, η οποία αποχώρησε το 2005. Το 2010, όταν μετατράπηκε σε Α.Ε., στο ΔΣ εισήλθε ο κ. Βασίλειος Πάλλιος  (δες εδώ και Video), ο οποίος συμμετέχει παράλληλα στο ΔΣ της Globo Technologies και μάλιστα ως διευθύνων σύμβουλός της το 2013. Το πλέγμα του «οικοσυστήματος Globo» ολοκληρώνεται με την ίδρυση της Profitel από τον κ. Παπαδημητρακόπουλο.

Στο ΔΣ της Profitel εμφανίζεται επίσης ο οικονομικός διευθυντής της Globo PLC κ. Γρυπάρης, ο οποίος συμμετέχει παράλληλα στα ΔΣ τόσο της Globo Technologies όσο και της Globo Mobile. Επίσης στο ΔΣ συμμετέχει και ο παυθείς διευθυντής της Globo PLC κ.Μπονάνος, ο οποίος παράλληλα ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Docusystems.

(Σημείωση από αρχές 2016 το επίσημο site profitel.gr δεν λειτουργεί πλέον)

profitel_web_site

Το 2013 η Globo Plc εξαγόρασε την αμερικανική Notify Technologies Inc, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις ασύρματες λύσεις και υπηρεσίες Enterprise Mobility, έναντι τιμήματος 5 εκατ. δολαρίων, με καταβολή μετρητών. Μέσω της εξαγοράς, η εταιρεία απέκτησε γραφεία στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται και όλο το προσωπικό πωλήσεων, μάρκετινγκ, καθώς και η οικονομική διεύθυνσή της, όσο και στο Canfield του Οχάιο, όπου βρίσκεται η ανάπτυξη των προϊόντων της Notify, καθώς και το κέντρο τεχνικής υποστήριξης.

Την ίδια χρονιά η Globo PLC προχώρησε στην πώληση του 51% της Globo Technologies, που αποτελεί την «ναυαρχίδα» του ομίλου στην Ελλάδα, στην κυπριακή αγνώστου μετοχολογίου GMBO Holdings LTD, ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στην κυπριακή Globo EMEA Holdings LTD, θυγατρική του εισηγμένου ομίλου. Η συναλλαγή, αξίας 12 εκατ. ευρώ, προβλέπει τμηματική καταβολή μετρητών ως το 2016 και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σημειωτέον ότι η Globo διαθέτει πλήθος θυγατρικών σε πολλές δικαιοδοσίες.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της Globo

Με την δημοσιοποίηση αναφοράς από το hedge fund Quintessential Capital Management (QCM), η οποία έκανε λόγο για «αδιάσειστα στοιχεία συστηματικής παραποίησης οικονομικών στοιχείων» και χαρακτήριζε την GLOBO ως μια ελληνική Parmalat (τεράστιο Ιταλικό σκάνδαλο το 2003). Η Globo PLC συγκάλεσε στις 24 Οκτωβρίου 2015 έκτακτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου, με σκοπό να διερευνήσει τους ισχυρισμούς της QCM και να εκκινήσει ανεξάρτητη έρευνα από ορκωτούς ελεγκτές και παράλληλα παραιτούνται οι κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλος (Ιδρυτής και CEO) και ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης (CFO του ομίλου). Σε «δυσχερέστατη οικονομική θέση» ήταν τα λόγια του κ. Παπαδημητρακόπουλου για να περιγράψει την κατάσταση  απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας. Υπέβαλε στο Δ.Σ. στοιχεία σχετικά με την παραποίηση δεδομένων και την απορρέουσα από αυτά λανθασμένη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

 

dimitrios_gryparis

Το Δ.Σ. έκανε δεκτές, με άμεση ισχύ, τις παραιτήσεις των CEO και CFO, ενώ σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε και ο COO Γεράσιμος (Μάκης) Μπονάνος, ο οποίος τελικά παραιτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2015. Οι μετοχές της εταιρείας ήταν ήδη σε αναστολή διαπραγμάτευσης στην εναλλακτική αγορά AIM του Λονδίνου, όπως είχε αποφασιστεί πριν την αποκάλυψη των γεγονότων και μετά από αίτημα της ίδιας της εταιρείας.

Ακολούθησε στις 10 Νοεμβρίου 2015 η απόφαση για αφαίρεση των μετοχών της Globo από το «ταμπλό» της εναλλακτικής αγοράς AIM, με ισχύ από το πρωί της  1ης Δεκεμβρίου 2015.

Η απόφαση πάρθηκε από τους διαχειριστές της εταιρείας, τα στελέχη της FTI Consulting (διάβασε εδώ & εδώ τις αναφορές), στων οποίων τα χέρια έχει περάσει η διοίκηση της Globo. Οι νέοι διαχειριστές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει αποζημίωση για τους μετόχους, και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμη η ακύρωση των χρεογράφων.

Ενώ η διοίκηση της Globo ζητούσε να σταματήσει η διαπραγμάτευση για την προστασία των μετόχων της, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος φρόντιζε να πουλήσει τις περισσότερες μετοχές που κατείχε (πούλησε 42 εκατ. μετοχές και άφησε 27,7 εκατ. μετοχές) .  Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος εκτός από την πώληση μετοχών, ενεχυρίασε 10 εκατ. μετοχές της Globo για τις ανάγκες προσωπικού του δανείου με τη Lantau Holdings Limited*, το οποίο αναμενόταν να οδηγηθεί σε καθεστώς «default» λόγω της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

* Lantau Holding Ltd ποια είναι αυτή; θα μου πείτε; Χμμ το ψάχνουμε… Τώρα αν εσείς ψάχνετε δάνειο από 1 έως 150 εκατ. $ να τους προτιμήσετε… από πληροφορίες πίσω υπάρχουν κάποιοι,  Αμερικάνοι «επενδυτές» ονόματι Robert Paul Marino (29 χρονος) και Todd Schaeffer (49 χρονος που πλέον έχει παραιτηθεί). Εδώ βρήκαμε την δημιουργία της με 100 λίρες εταιρικό κεφάλαιο τον Σεπτέμβριο του 2015 αν καταλάβαμε καλά. Αρχές του 2017 αναλαμβάνει και ο Βρετανός Mr Andreas Mitas (31χρονος, πάλι Έλληνας;;). Σύμφωνα με το Bloomberg τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, ούτε κάποιοι υπεύθυνοι της εταιρίας: «Lantau Holdings Ltd. offers stock loans utilizing a borrower’s common stock as collateral. It caters to shareholders, officers, hedge fund managers, and private equity funds. The company is based in the United States.» . Λίγο σκοτεινά μας φαίνονται όλα αυτά. Εδώ μια αναφορά δικαστική με μετοχές μιας άλλης εταιρίας με μια εταιρία Lantau. Άλλη μια αναφορά  πριν το σκάνδαλο της Globo, για 10.000.000 μετοχές (είναι ταρίφα άραγε;) σε μια άλλη εταιρία στην Ασία. Μπορεί βέβαια να πρόκειται για απλές συνωνυμίες στην εταιρική επωνυμία.

Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει βέβαια νωρίτερα, όταν τον Ιούνιο του 2015 η Globo διεκδίκησε να «σηκώσει» 180 εκατ. δολάρια μέσω ομολογιακού δανείου, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των επενδυτών καθώς αυτή η πρακτική σήμαινε πολύ ακριβό δανεισμό (8+%). Τελικά η εταιρεία μείωσε τις προσδοκίες της σε 120 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια αποσύρθηκε εντελώς καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Στις 23 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν οι ραγδαίες εξελίξεις που οφείλονται και στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Financial Times, το οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εδώ και καιρό οι επενδυτές έπαιρναν short θέση απέναντι στην Globo, ενώ την προσοχή των αναλυτών είχε τραβήξει το γεγονός ότι η εταιρεία κατέγραφε κέρδη που δεν ήταν συμβατά με τις ταμειακές ροές της.

Κάνοντας έρευνα ανάμεσα στους συνεργάτες της, το αποτέλεσμα ήταν ότι κάποιες εταιρείες είχαν διακόψει συνεργασία, ενώ άλλες δεν προωθούσαν τα προϊόντα της παρόλο που εμφανίζονταν κανονικά στο χαρτοφυλάκιό τους. Στο δημοσίευμα σημειώνεται δε ότι το Φεβρουάριο του 2014, η ελεγκτική εταιρεία BDO διέκοψε τη συνεργασία της με την Globo, λόγω «διαφωνιών στην προσέγγιση των ελέγχων», και αντικαταστάθηκε από τη Grant Thornton UK LLP (δες και παρακάτω παράγραφο). Ο Κ. Παπαδημητρακόπουλος τόνισε τότε ότι η αλλαγή της ελεγκτικής εταιρείας έγινε για οικονομικούς λόγους.

Η εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management ήταν αυτή που προχώρησε σε εξονυχιστική έρευνα για την Globo Plc και αποκάλυψε τα αποτελέσματά της σχετικά με τις δραστηριότητες και συνεργασίες της εταιρείας, ενώ κάνει μια προσπάθεια να τεκμηριώσει ισχυρισμούς για λογιστική απάτη και άλλες ύποπτες δραστηριότητες. Το report της QCM συμπεραίνει ότι η Globo Plc έχει διογκώσει μαζικά τα έσοδα και τα κέρδη της, εμφανίζοντας τιμολόγια εικονικών πωλήσεων από συνεργάτιδες εταιρείες-κελύφη (shell companies) που ελέγχονται από την ίδια την Globo. Έτσι, η Globo παρουσίαζε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της. Από την άλλη, για να μειώσει μια αντίστοιχη τεράστια αύξηση της κερδοφορίας, υπήρχαν άλλες εταιρείες-κελύφη που εμφανίζονταν ως προμηθευτές και τιμολογούσαν την Globo Plc για δήθεν υπηρεσίες που της προσέφεραν.

globo_shell_companies

Αυτό βέβαια δημιουργούσε μια μεγάλη απόκλιση στις πραγματικές ταμειακές ροές (cash flow) της εταιρείας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητά συνεχώς νέα χρηματοδότηση για να τις στηρίξει. Βασιζόμενη στις «κατασκευασμένες» οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία εξέδιδε μετοχές και εξασφάλιζε πίστωση για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών της και τη χρηματοδότηση της εξαγοράς νόμιμων εταιρειών, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να δημιουργήσει πραγματική αύξηση πωλήσεων τέτοιου μεγέθους. Μέχρι τότε, ισχυρίζεται η QCM, οι εξαγορές «θόλωναν το τοπίο» των μη νόμιμων δραστηριοτήτων της. Η QCM κάνει και μια εκτίμηση ότι το 60% των αναφερόμενων πωλήσεων της Globo λάμβαναν χώρα μέσω εικονικών τιμολογίων ενώ το 40% αφορούσε πραγματικές πωλήσεις. Απώτερος στόχος της, σύμφωνα με την ανάλυση, ήταν να εισέλθει στην αγορά NASDAQ.

tsipras_papadimitrakopoulos

Ανάπτυξη(;) μέσω συνεργατών(;)

Μεγάλο τμήμα της έρευνας της QCM αναλώθηκε στις συνεργάτιδες εταιρείες της Globo, όπου συμπεραίνει ότι πολλές από αυτές ενδέχεται να είναι εικονικές εταιρείες με έδρα σε διάφορες χώρες (πχ. σε Παναμά, Κύπρο, Ελλάδα). Η QCM αναφέρει ότι έχει εντοπίσει περισσότερες από 20 τέτοιες εταιρείες σε 8 διαφορετικές χώρες. Δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ούτε έναν νόμιμο συνεργάτη καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι αναφερόμενοι συνεργάτες είτε δεν μπορούν να εντοπιστούν, είτε οι εταιρείες δεν υπάρχουν καθόλου (ή δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους), είτε δεν μεταπωλούν τα προϊόντα της Globo, είτε φαίνεται να μεταπωλούν τα προϊόντα της αλλά διακόπτουν κάθε επικοινωνία όταν αναφέρεται η Globo. Σε μια περίπτωση αναφέρεται ως συνεργάτης και μια εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Δημήτρης Γαλακτόπουλος, ο οποίος είχε απασχολήσει την ελληνική ειδησεογραφία (και δικαιοσύνη ) στο παρελθόν λόγω της καταγγελίας που έχει κάνει προς την ΚτΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα στην ΚτΠ Α.Ε. να γίνονται σήμερα έλεγχοι από Αγγλικές Ελεγκτικές Αρχές.

Μία ακόμη από τις εταιρείες που αναφέρονται ως συνεργάτες/μεταπωλητές της Globo και εγείρει ερωτήματα είναι η Mezza Group στην Αγγλία, τα τηλέφωνα της οποίας απαντώνται, σύμφωνα με την έρευνα της QCM, από φαξ, ενώ στο site της εταιρείας τα στοιχεία επικοινωνίας αντιστοιχούν σε κατοικία στο Λονδίνο, όπου είναι καταγεγραμμένες άλλες 50 εταιρείες σχεδόν όλες με Έλληνες Διευθυντές! Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Federal Infosystems Inc., η οποία αναφέρεται από την Globo ως μεταπωλητής στην Ασία και συγκεκριμένα του προϊόντος Go!Enterprise Box. Ωστόσο, η εταιρεία μέσω του site της εμφανίζεται ως επισκευαστής laptop, ενώ σε επικοινωνία της QCM με την εταιρεία στην Ινδία, αντιπρόσωπος δήλωσε ότι ασχολούνται μόνο με επισκευές και δεν συνεργάζονται με την Globo.

Άλλοι «δηλωμένοι» συνεργάτες είτε φαίνεται να εδρεύουν σε οικιακές διευθύνσεις, όπως η Mobile Services International με επικεφαλής τον Jhamil Abdala στην Φλόριντα των Η.Π.Α. – ο οποίος «δυσκολεύτηκε» να αναγνωρίσει το όνομα της Globo και τελικά δήλωσε ότι παλαιότερα είχε συνεργασία, η οποία πλέον δεν υφίσταται. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της QCM, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπαδημητρακόπουλο, αναφορικά με τις συνεργασίες αυτές, ο ίδιος πρότεινε τις Ingram Micro στις Η.Π.Α. και την Metis, μακροχρόνιο συνεργάτη. Ωστόσο, δεν παρείχε στοιχεία επικοινωνίας για την Ingram Micro, αλλά μόνο ένα συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών από το 2013. Η Metis, της οποίας η έδρα βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία της Globo στο Χαλάνδρι, φαίνεται να διαθέτει γραφεία σε επτά χώρες, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας αναφέρουν διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό στο Βέλγιο.

Ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός, σύμφωνα με την QCM, ανήκει στον CEO και ιδρυτή της εταιρείας Θάνο Γιαμά, ο οποίος δήλωσε ότι συνεργάζεται αρκετό καιρό με την Globo, ενώ πρόσφατα είχε πουλήσει 100 άδειες χρήσεις του Go!Enterprise στο Υπουργείο Οικονομικών της Λιθουανίας. Το παράξενο όμως στην περίπτωση της Metis είναι ότι όταν ο κ. Γιαμάς ρωτήθηκε για τα γραφεία της Metis στη Βαρκελώνη απάντησε αόριστα λέγοντας ότι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ενώ τα γραφεία στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε campus πανεπιστημίου!

Η εμπλοκή της ελεγκτικής Grant Thornton

Στην υπόθεση της GLOBO εξετάζεται η σχέση και με την ελληνική ελεγκτική Grant Thornton UK LLP η οποία επί χρόνια έλεγχε στην Ελλάδα τις εταιρίες συμφερόντων του ομίλου Globo ή των βασικών μετόχων. Παρενέργειες στην Ελλάδα είχε η έφοδος του FRC (Financial reporting Council) στην Grant Thornton UK LLP, προκειμένου να διερευνήσει το ρόλο της στη σύνταξη εικονικών οικονομικών καταστάσεων στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (ΑΙΜ) Globo η οποία έριξε κανόνι στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης δόθηκε εντολή να διερευνηθούν έργα που είχαν αναλάβει εταιρίες του ομίλου Globo ή συνδεδεμένες με αυτές αλλά πλέον οι ευθύνες περνούν στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης η οποία πάντως σε πλήθος περιπτώσεων στο παρελθόν όπως στον όμιλο Ασπίς Πρόνοια λειτούργησε ανεπαρκώς και με τη λογική της παραπομπής των όποιων ευρημάτων στη λήθη του χρόνου. Η ουσία είναι πως όλα αυτά αποδείχτηκαν αληθινά με αποτέλεσμα η Grant Thornton να βρεθεί στο στόχαστρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος ελεγκτής της Globo, η BDO, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, για να αντικατασταθεί από την Grant Thornton.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η BDO έκανε λίγο  «αδυναμία να συμφωνήσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή σκοπιά ελέγχου σε σχέση με την συμμετοχή μας στην δουλειά ανταγωνιστικών ελεγκτών που ήταν αναγκαία για να αποκτηθούν απαραίτητα στοιχεία στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί η εκτίμηση για τις οικονομικές ανακοινώσεις του ομίλου».  Ουσιαστικά εμμέσως οι ελεγκτές της BDO έβαλαν θέμα αξιοπιστίας κάτι φαίνεται δεν απασχόλησε την Grant Thornton ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε πως η διαφωνία αφορούσε το προτεινόμενο κόστος της δουλειάς της BDO!
Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα τα μέλη του ομίλου Globo, οι Globo Mobile και Profitel κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης από τα τέλη Νοεμβρίου 2015 (Σημείωση: η αίτηση πτώχευσης απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Μάρτιο 2016, δες παρακάτω).  Βέβαια την ίδια πορεία πήρε και η Globo Technologies που προς το παρόν δεν έχει υποβάλει κάποια είδους πτώχευση, αλλά αναφέρεται ότι άλλαξε επωνυμία και πρόσθεσε δραστηριότητες.

Εδώ έχουμε ένα από τα λίγα διαγράμματα όλου του οικοσυστήματος της GLOBO όπως το ανέλυσε η FTI 

Globo Group Diagram of Companies

Οι παραιτήσεις…AdTech Ad

Το Δ.Σ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. Στη συνεδρίαση ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου υπέβαλλε την παραίτησή του, όπως έκανε και ο Δημήτρης Γρυπάρης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου.

Μετά τα γεγονότα φυσικά και η Moody’s απέσυρε την αξιολόγηση της Globo, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Ο οίκος αξιολόγησης (…τεράστια αξιοπιστία…) μόλις τον περασμένο Ιούνιο 2015 είχε αποδώσει στην Globo αξιολόγηση «B2», ενόψει της έκδοσης του υψηλής απόδοσης και ύψους ομολογιακού δανείου 180 εκατ. δολαρίων. Το ομολογιακό δάνειο που τελικά δεν εκδόθηκε ποτέ αποτέλεσε την απαρχή του τέλους της Globo.  Επίσης η εταιρεία RBC Europe Limited παραιτήθηκε από σύμβουλος και διαπραγματευτής της μετοχής της Globo, ενώ από τις τάξεις της εταιρείας παραιτήθηκαν άλλα δύο στελέχη της  (το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Globo Plc Γκάβιν Μπέρνελ και η γραμματέα της επιχείρησης Λόρεν Γιανγκ).

papadimitrakopoulos_surfingΜετά τη συνάντηση και τη λήψη νομικών συμβουλών, συστάθηκε επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου από μη εκτελεστικά μέλη. Η Επιτροπή έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των Κωστή Παπαδημητρακόπουλου και Δημήτρη Γρυπάρη με άμεση ισχύ. Επίσης πάφθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του ο Γεράσιμος Μπονάνος (Μakis Bonanos) Chief Operational Officer εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Τις πρώτες ημέρες η εταιρεία φυσικά διαψεύδει όλες τις κατηγορίες παραποίησης των οικονομικών της. Οι εργαζόμενοι και οι ομάδες ανάπτυξης και διαχείρισης προϊόντων της  Globo Mobile  ανακοινώνουν ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αντιδράσουν στην πρόσφατη αβάσιμη κριτική για την ποιότητα, ακόμη και την ύπαρξη, των βασικών προϊόντων της εταιρείας GO!Enterprise και GO!AppZone. Όπως υπογραμμίζουν, εξεπλάγησαν αρνητικά από την αναστολή διαπραγμάτευσης της GLOBO μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης ενός αμερικανικού hedge fund . «Περιμέναμε την επίσημη αντίδραση της εταιρείας στις 26 Οκτωβρίου, για να πληροφορηθούμε τελικά για τις παραιτήσεις και τις απολύσεις στελεχών της διοίκησης», επισημαίνουν. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της Globo και θα περιμένουν τα ευρήματα των λογιστών. Ωστόσο, τονίζουν, στα δημοσιεύματα που έχουν ακολουθήσει αλλά και στην έκθεση του hedge fund υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία και αναφορές για τα προϊόντα της εταιρείας. Τονίζουν ότι εργάζονται στα εν λόγω προϊόντα για περισσότερα από 4 χρόνια, υπογραμμίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα εύσημα που έχουν πάρει από διεθνείς οργανισμούς, ενώ επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή η Globo Mobile απασχολεί 91 εργαζόμενους.

Τα προϊόντα μπορεί να υπήρχαν, το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν είχαν πελάτες ή πωλήσεις… όπως αναφέρει η έκθεση του QCM Hedge Fund “μετά από μήνες βαθιάς και δέουσας επιμέλειας και συγκέντρωσης πληροφοριών σχετικά με τη δραστηριότητα, έχουμε συλλέξει συντριπτικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτό που φαίνεται σε μας είναι μια μεγάλης κλίμακας συνωμοσία για να παραπλανήσουν τους επενδυτές και τους πιστωτές μέσω συστηματικής χειραγώγησης των λογιστικών”, και ότι τελικώς η Globo Plc υπερεκτίμησε έσοδα και κέρδη μέσω δημιουργίας εικονικών τιμολογίων πώλησης από εταιρείες-πυραμίδες που έχουν δημιουργηθεί και ελέγχονται από την Globo. Επίσης στην έκθεση αναφέρεται ότι για να δικαιολογήσει η Globo το αντίστοιχο έλλειμμα σε μετρητά, χρησιμοποιεί εικονικές εταιρείες ως προμηθευτές που δημιουργούν πλασματικές δαπάνες, μέρος των οποίων στη συνέχεια κεφαλαιοποιούνται.

Η Globo αντέδρασε και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία “διαψεύδει πλήρως όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην παρούσα έκθεση”, ενώ ζήτησε την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχή της, ώστε να μπορεί να παρέχει μια πιο λεπτομερή απάντηση…. (Σημείωση: ήταν οι πρώτες αντιδράσεις; ή μήπως τακτική για να κερδηθεί χρόνος;;;)globo-ktiria

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. Παπαδημητρακόπουλος πούλησε 42 εκατ. μετοχές και πλέον κατέχει 27,7 εκατ. μετοχές (ήτοι το 7,42% από 18,67% προηγουμένως), ενώ η Canaccord Genuity Ltd. σταμάτησε με άμεση εφαρμογή να λειτουργεί ως ειδικός διαπραγματευτής της μετοχής. Επίσης, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος δέσμευσε 10.000.000 μετοχές της Globo Plc υπό τους όρους ενός προσωπικού δανείου με την Lantau Holdings Ltd, η οποία θα χρεοκοπήσει έπειτα από τις δύο μέρες αναστολής διαπραγμάτευσης των εταιρικών μετοχών.

Το τελικό συμπέρασμα της Quintessential Capital Management είναι ότι η Globo στηρίζεται σε πλαστές οικονομικές καταστάσεις για να εκδίδει μετοχές, να εξασφαλίζει δάνεια και να χρηματοδοτεί την εξαγορά νόμιμων επιχειρήσεων, με στόχο να συσκοτίσει το «δόλιο» τμήμα των εργασιών της και να βάλει τις μετοχές της στο ταμπλό του Nasdaq.

Το QCM hedge fund συμπεραίνει ότι «ενώ ένα μικρό τμήμα των εργασιών είναι αυθεντικό, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον το 60% του κύκλου εργασιών της Globo είναι κατασκευασμένο». Ακόμη και την εφαρμογή Go!Enterprise την χαρακτήριζε εντελώς αποτυχημένη με τα σχόλια να έχουν γραφεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Μάλιστα, σημειώνει ότι, κατά την άποψή του, οι δραστηριότητες της εταιρείας ενδέχεται να αποτελούν δυνάμει εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσουν τη διάλυσή της εφόσον αποκαλυφθούν.

Στις 1 Νοεμβρίου 2015 όμως με τις αποκαλύψεις για το μαγείρεμα των οικονομικών υπήρξε παρέμβαση των βρετανικών αρχών.  Αμέσως ξέσπασε σκάνδαλο στο Λονδίνο που καλύπτεται σε καθημερινή βάση με ρεπορτάζ από τους «Financial Times», με την εφημερίδα να θέτει πια ζήτημα ευθυνών για τις χρηματιστηριακές αρχές του Σίτι. Παράλληλα παρενέβη  η Αρχή Οικονομικής Συμμόρφωσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα η Globo εκείνη την εποχή ζήτησε την παρέμβαση τόσο των κυπριακών όσο και των ελληνικών αρχών.

Οι Αμερικανοί της QCM  επισήμαναν ότι οι εμπορικές απαιτήσεις της εταιρείας ξεπερνούσαν το 70% του κύκλου εργασιών της και ότι οι ταμειακές ροές υπολείπονται σημαντικά του τζίρου, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για εικονικές πωλήσεις σε εταιρείες-κελύφη οι οποίες συνδέονται με τον εισηγμένο όμιλο. Ερέθισμα για το hedge fund ήταν η ανεπιτυχής προσπάθεια της Globo να αντλήσει 180 εκατ. δολάρια από τις αγορές με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο.

Η Canaccord Genuity παραιτήθηκε από broker της Globo, όπως και οι προηγούμενοι ορκωτοί ελεγκτές του ομίλου (BDO) διέκοψαν τη σύμβασή τους όταν η Globo δεν τους επέτρεψε να κάνουν οικονομικό έλεγχο στις θυγατρικές εταιρείες.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου άρχισε η κατάρρευση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η όλη διαδικασία στο ελληνικό δικαστικό σύστημα θα τραβήξει πολλά πολλά χρόνια, ευελπιστούμε τουλάχιστον κάτι θετικό για τους εργαζόμενους που βρέθηκαν εντελώς εκτεθειμένοι. keith-higgins

Ήταν μόλις χτες… Ιούλιος του 2015, όταν διάβαζε κανείς ότι η Globo διακρίθηκε ανάμεσα στις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας για το 2015, σύμφωνα με το “The Silicon Review” και δήλωνε ο Keith Higgins, Chief Marketing Officer της GLOBO : «η εταιρεία αναγνωρίζεται για την ανάπτυξη και την ηγετικής της θέση ως προτιμώμενος συνεργάτης mobility για επιχειρήσεις παγκοσμίως». Από διεθνής ηγέτης και καινοτόμος εταιρεία τεχνολογίας για λύσεις enterprise mobility σε μια  ξεκάθαρη φούσκα που έσκασε σαν πυροτέχνημα!

Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου τελευταίων μηνών

Με άμεσο αποτέλεσμα βέβαια στους εργαζόμενους…

Προβλήματα στη μισθοδοσία της Globo

Τις δραματικές επιπτώσεις της ραγδαίας κατάρρευσης βίωσαν άμεσα οι εργαζόμενοι του ομίλου Globo στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα επανεμφανίσθηκε ύστερα από πολλές ημέρες απουσίας ο επικεφαλής Κωστής Παπαδημητρακόπουλος στην ελληνική Globo. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Globo Mobile Ελλάδος δεν κατέβαλε τη μισθοδοσία ενός μήνα. Πρόκειται για τη μισθοδοσία του μηνός Οκτωβρίου 2015 που ήταν να καταβληθεί στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, η μισθοδοσία ενός μηνός παγίως καταβάλλονταν την πρώτη Παρασκευή του επόμενου μήνα. Στο μεταξύ, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή τους φαίνεται ότι απολύθηκαν οι 50 εργαζόμενοι της Globo Mobile Technology Inc. (GMTI). Η εταιρεία, με έδρα στην πόλη Κάνφιλντ του Οχάιο των ΗΠΑ, απασχολούσε κυρίως μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης συσκευών (device management software). Απολύθηκε δε το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης. Την εταιρεία είχε αποκτήσει πριν από δύο χρόνια η Globo Plc. Στο μεταξύ εντείνεται η έρευνα για την εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Investors Chronicle, εκτός από την Αρχή Οικονομικής Διαχείρισης (Financial Conduct Authority), στην έρευνα έχουν αναμειχθεί το γραφείο Μεγάλης Οικονομικής Απάτης (Serious Fraud Office) και η αστυνομία της πόλης του Λονδίνου (City of London Police).

Τέλος, σύμφωνα με εργαζόμενους της επιχείρησης στην Ελλάδα, επανεμφανίσθηκε στην Αθήνα ο ιδρυτής της και επικεφαλής του ομίλου Κωστής Παπαδημητρακόπουλος. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα με στελέχη της ελληνικής Globo, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε ότι επανήλθε για να κλείσει κάποιες εκκρεμότητες. Ο ίδιος διατύπωσε ότι η πορεία της Globo έχει εισέλθει σε μη αναστρέψιμη πορεία και ότι ο ίδιος θα επιχειρήσει να βοηθήσει στην κάλυψη μέρους των απαιτήσεων των εργαζομένων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Globo plc είπε ότι είναι ζημιωμένος από την υπόθεση αυτή και ότι δεν διαθέτει κεφάλαια. Οποιαδήποτε κεφάλαια αποκτούσε από τις πωλήσεις μετοχών της Globo τα διέθετε ως κεφάλαιο κίνησης στην εταιρεία.
Πηγή: Καθημερινή 10.11.2015  

Και στις διαδικασίες για πτώχευση μέσα στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα :

Αίτηση πτώχευσης από Globo Mobile και Profitel

Τον Νοέμβριο διαβάζουμε ότι: άδεια είναι πλέον τα γραφεία της Globo Mobile και της Profitel, δύο εκ των βασικών θυγατρικών στην Ελλάδα του ελληνικών συμφερόντων τεχνολογικού ομίλου Globo, ο οποίος έχει βρεθεί τις τελευταίες πέντε εβδομάδες στη δίνη καταγγελιών, οι οποίες βρίσκονται στη φάση διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές, για αλλοίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου.globo-periptero-ekthesi

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας κατατέθηκαν αιτήσεις πτώχευσης τόσο για την Globo Mobile όσο και για την Profitel. Και οι δύο εταιρείες ελέγχονται κατά 100% από την Globo plc, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και ήταν εισηγμένη μέχρι πρότινος στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου αλλά οι μετοχές της διεγράφησαν την 1η Δεκεμβρίου μετά το θέμα που προέκυψε με τις καταγγελίες και ουσιαστικά οδήγησε τον όμιλο να βρίσκεται πολύ κοντά στο οριστικό λουκέτο.

Στην αίτηση πτώχευσης της Globo Mobile, της βασικής θυγατρικής του ομίλου στην Ελλάδα που ήταν και αυτή που είχε αναλάβει την ανάπτυξη των πλατφορμών της Globo στο χώρο της διαχείρισης εφαρμογών για φορητές συσκευές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, αναφέρεται ότι η εταιρεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες και πάγιες υποχρεώσεις της και βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στην αίτηση αναφέρεται πως οι υποχρεώσεις της Globo Mobile ανέρχονται στα 192,116 εκατ. ευρώ! Οι μεγαλύτερες οφειλές αφορούν τους προμηθευτές εξωτερικού (64,166 εκατ. ευρώ) και η εγγύηση του δανείου από την Barclays Bank (58,2 εκατ. ευρώ). Πρακτικά, η Globo Mobile δείχνει να είναι η εταιρεία που χρησιμοποιούσε ολόκληρος ο όμιλος για τη διαχείριση των οικονομικών υποχρεώσεων του και, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, μαζί με την Profitel, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, λειτουργούσαν κατά βάση ως τα «κέντρα κόστους» όλου του σχήματος. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο όμιλος έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ στις δύο αυτές θυγατρικές που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και απασχολούσαν σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες εργαζόμενους.

Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι στην αίτηση πτώχευσης αναφέρεται ότι η Barclays έχει δεσμεύσει –λόγω ενέχυρου- τους τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως της Globo Mobile με αποτέλεσμα η αδυναμία πληρωμής να είναι μόνιμη. Σημειωτέον πως ορισμένες πηγές προσκείμενες στη Globo επισημαίνουν πως η κατάσταση θα μπορούσε να μην είχε φθάσει σε αυτό το σημείο αν οι πιστώτριες τράπεζες είχαν δεχθεί να προχωρήσουν σε αναχρηματοδότηση του ομίλου. Ακόμη, τονίζουν ότι η Globo δεν έχει καμία οφειλή προς ελληνική τράπεζα.

Την αίτηση έχει καταθέσει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Globo Mobile o Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, ο άνθρωπος που δημιούργησε την Globo, και ο οποίος στα τέλη Οκτωβρίου παραιτήθηκε από τα αντίστοιχα καθήκοντα που ασκούσε στην Globo plc, της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ήταν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και μάλιστα επισκεπτόταν τα γραφεία της Globo στο Χαλάνδρι σε μία προσπάθεια να διευθετηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν.

Πάντως, τα γραφεία του ομίλου στο Χαλάνδρι είναι πλέον άδεια, καθώς την περασμένη Παρασκευή απολύθηκαν οι 160 εργαζόμενοι της Globo Mobile και οι 17 εργαζόμενοι της Profitel, χωρίς, μάλιστα, να εισπράξουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε αρχίσει επίσης η «εκκένωση» των γραφείων από εξοπλισμό και υποδομές, διαδικασία που ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πηγή : Εφημερίδα Ημερησία Δημήτρης Μαλλάς  30-11-2015

Το χρονικό της κατάρρευσης από τους Financial Times

Η τιμή της μετοχής της Globo κατέρρευσε από το υψηλότερο σημείο των 62 πεννών της λίρας τον Ιούνιο, στις 29 πέννες στο κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης.

Σε μια καταγραφή του χρονικού της εταιρίας από τους Financial Times, τα γεγονότα:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου:
Ο CEO κος Παπαδημητρακόπουλος αρνήθηκε κάθε κατηγορία για ψευδείς πωλήσεις και πελάτες – φαντάσματα.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, βράδυ:
Η QCM δημοσιεύει την έκθεση-κόλαφο για τα λογιστικά και τις πωλήσεις της Globo.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, πρωί:
Η διαπραγμάτευση των μετοχών αναστέλλεται μετά από αίτημα της Globo. Οι Financial Times δημοσιεύουν το άρθρο τους για την αδυναμία επιβεβαίωσης των πελατών ή/και μεταπωλητών της Globo.

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου:
Η Globo έχει επείγον διοικητικό συμβούλιο, κατά το οποίο, κατά δήλωσιν της ίδιας της εταιρίας, “Ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος έφερε υπ’ όψιν των μελών του ΔΣ ορισμένα θέματα περί ψευδών δεδομένων και παρανόησης της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας, προσφέροντας την παραίτησή του, όπως και αυτήν του οικονομικού διευθυντή της Globo, Δημήτρη Γρυπάρη”.

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου:
Ο κος Παπαδημητρακόπουλος ενημερώνει την εταιρία πως μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, είχε:
– πουλήσει πάνω από 42 εκατομμύρια μετοχές της Globo Plc και
– δεσμεύσει 10 εκατομμύρια μετοχές της Globo Plc με προσωπική σύμβαση δανείου με τη Lantau Holdings Ltd, το οποίο θα διαμαρτυρηθεί στο τέλος της ημέρας λόγω παρέλευσης δύο ημερών υπό αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας.
Ο αριθμός των μετοχών που κατέχει ο κος Παπαδημητρακόπουλος είναι [27,7 εκατομμύρια] και αντιστοιχούν στο 7,42% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. […]

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου:
Η εταιρία ενημερώνει τις αγορές για τις πωλήσεις μετοχών, το μη αποπληρωμένο δάνειο και τις παραιτήσεις. Η Canaccord Genuity, εταιρία διαχείρισης των μετοχών της Globo, παραιτείται άμεσα.

Τα επόμενα βήματα είναι η σύσταση επιτροπής πλήρους διερεύνησης των πεπραγμένων της εταιρίας, από μέλη του ΔΣ τα οποία επιλέχθηκαν ήδη από μη εκτελεστικά μέλη, η οποία έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των Παπαδημητρακόπουλου και Γρυπάρη, ενώ παύθηκε από τη θέση του Chief Operational Officer και ο Γεράσιμος (Μάκης) Μπονάνος, μέχρι το τέλος της έρευνας.

Η πρόβλεψη οικονομικού σχολιαστή του Bloomberg αναφέρει: “προβλέπω πως η μετοχή, η οποία απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα επανέλθει ξανά και η εταιρία θα υποβάλλει χρεωκοπία σύντομα, ακριβώς όπως έγινε τον Ιούλιο του 2014 σε ανάλογη περίπτωση [με Ισπανική εταιρία]”  Πηγή: Techzoom

Άμεσο αντίκτυπο είχαν και οι εταιρίες InternetQ στο Ηνωμένο Βασίλειο :

Κατακόρυφη πτώση σημειώθηκε στις μετοχές της ελληνικής εταιρείας mobile marketing and music streaming, InternetQ, εισηγμένης στην εναλλακτική αγορά AIM του Λονδίνου, μετά από δημοσιεύματα Shareprophets.com που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ομοιότητες με την Globo.
Η InternetQ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Shareprophets.com, επικαλούμενη «ανακρίβειες», ωστόσο η δηλώσή της δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές, καθώς οι μετοχές της μειώθηκαν κατά 79.5 πέννες – 59% – στις 54,25 πέννες. Επίσης, μυστήριο παραμένει η ταυτότητα των τριών πελατών της εταιρείας που απέφεραν το 60% των εσόδων της εταιρείας τον τελευταίο χρόνο και ένα σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, καθώς, όπως αναφέρει η InternetQ, με βάση τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να αποκαλύψει τις ταυτότητές τους.

Netweek Online( 7 Δεκεμβρίου 2015) 

Αρχές του 2016 εμφανίζεται ξανά η GMBO Holdings Ltd, και κάποια εταιρία αγνώστων λοιπόν στοιχείων από την Κύπρο, να θέλει να εξαγοράσει πλήρως την Globo Technologies. Μήπως γιατί ήταν ανοιχτά τα έργα του δημοσίου και υπήρχαν σοβαρά ποσά για είσπραξη από τα δημόσια έργα;

Εξελίξεις σημειώνονται αυτές τις μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Globo Technologies, καθώς φαίνεται να έχει βρεθεί εταιρεία από την Κύπρο που ετοιμάζεται να προβεί σε τελική πρόταση εξαγοράς της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται να έχει αντίκτυπο και σε senior στελέχη της GLOBO Technologies. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το 51% της GLOBO Technologies κατέχει η εταιρεία GMBO Holdings Ltd. με έδρα την Κύπρο και το 49% ήταν στα χέρια εταιρείας τoυ ομίλου GLOBO Plc η οποία κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2015.

Netweek (8 Ιανουαρίου 2016)

Το τελευταίο ΦΕΚ 335/10-2-2016που αναφέρει κάτι για την Globo Technologies, όπου αναφέρονται και τακτικοί ελεγκτές, άρα αρχίζει να ξεκαθαρίζουν παλιές χρήσεις μάλλον; είναι το παρακάτω:

Ανακοίνωση καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΚΛΟΜΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ − ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την 02/03/2015 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 553229 η από 30/06/2014 απόφαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΚΛΟΜΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ − ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» και αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. 4037101000 (πρώην Αρ.Μ.Α.Ε.: 47528/01AT/B/00/243(2007)) σύμφωνα με την οποία:
Α) Εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, η έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου των ελεγκτών για τη χρήση 01/01/2013 έως 31/12/2013 οι οποίες είχαν καταχωριστεί στο Γ.Ε.Μ.Η. την 30/03/2015 με ΚΑΚ 553203
Β) Ορίστηκαν για τον έλεγχο των Οικονομικών καταστάσεων της χρήσης από 01/01/2014 έως 31/12/2014 οι παρακάτω:
Τακτικός Ελεγκτής: ΝΤΖΑΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπυρίδων, με αριθμό μητρώου ΣΟΕΛ 11521.
Αναπληρωματικός Ελεγκτής: ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του Κωνσταντίνου, με αριθμό μητρώου ΣΟΕΛ 15281.
Σχετικό έγγραφο Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, ΠΕ Αθηνών Βόρειος Τομέας (Αρ. Πρωτ.: 6041/15− /11/06/2015).
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2016
Με εντολή Προέδρου – Ο Ειδικός Σύμβουλος   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σημείωση: Ο Ισολογισμός χρήσης 2013 δημοσιεύτηκε το 2016 στο Εθνικό Τυπογραφείο και είναι ο τελευταίος που βγήκε δημόσια, δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις της εταιρίας μετά το 2013, ούτε η μεταβίβαση μετοχών από την Globo PLC , ούτε φυσικά οι όποιες αλλαγές του ΔΣ.

Ενώ παράλληλα άλλη μια εταιρία που αναλαμβάνει μεγάλα δημόσια έργα, η Quality & Realiability (Q&R  -παλιά εταιρία του ομίλου Πουλιάδη-) προσπαθεί να απεμπλακεί από την μαύρη τρύπα της Globo:

Η Quality & Reliability επέβαλε στην Globo Technologies., η οποία κατέχει 786.200 δικαιώματα ψήφου εκδόσεως της Q&R, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2.875% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, ποινή στέρησης των δικαιωμάτων ψήφου και παραστάσεως στις Γενικές Συνέλευσης της εταιρείας, καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από την μετοχική ιδιότητα της, καθώς δεν προσκόμισε τα οριζόμενα έγγραφα-πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι έχει ονομαστικοποιήσει μέχρι φυσικού προσώπου τις μετοχές της, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον νόμο.Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Q&R αποφάσισε ότι τα δικαιώματα αυτά θα τα ανακτήσει η GLOBO Technologies μόνο εφόσον παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες και προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Netweek (25 Φεβρουαρίου 2016)

Παρά την προσπάθεια πτώχευσης των Globo Mobile και Profitel, προς το παρόν το πρωτοδικείο απέρριψε τον Μάρτιο 2016 το αίτημα προσπαθώντας να βοηθήσει τους δεκάδες εργαζόμενους για να πάρουν πίσω δεδουλευμένα.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση πτώχευσης της Globo Mobile και της Profitel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο αφού μελέτησε τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την πλευρά των πρώην εργαζομένων και άκουσε τους μάρτυρες και των δύο πλευρών, διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε οικονομική αδυναμία εκ μέρους της εταιρείας, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» να συνεχίσουν οι δικαστικές ενέργειες των πρώην εργαζομένων. Αναφορικά δε με τη μισθοδοσία τους, η εταιρεία είχε ισχυριστεί ότι δεν μπορούσε να καταβάλει τους μισθούς επειδή είχαν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της στην Εθνική Τράπεζα από την Barclays.
Ωστόσο το Δικαστήριο εντόπισε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, αφού όπως αποδείχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα που έπρεπε να καταβληθούν οι μισθοί δεν είχε δεσμευτεί κανένας τραπεζικός λογαριασμός. Σημειώνεται ότι εάν η Globo Mobile λάμβανε έγκριση για πτώχευση, θα απαγορευόταν στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας να συνεχίσουν τις δικαστικές τους ενέργειες για να λάβουν τα δεδουλευμένα χρήματα.

Netweek ( 9 Μαρτίου 2016)

Εδώ μια σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση του Κυπριακού Χρηματιστηρίου

0115/00017607/el  Αναστολή Διαπραγμάτευσης
Cyprus Stock Exchange  CSE-ECM

Επικύρωση για αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών SILEX (UK) PLC και GLOBO TECHNOLOGIES UK LTD

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξίων Κύπρου, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών SILEX (UK) PLC και GLOBO TECHNOLOGIES UK LTD, ως είχε ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2016.

Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών θα έχει ισχύ μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου 2016 (συμπεριλαμβανομένης). Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης υποβληθεί από τις εταιρείες η Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση τους για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016, η αναστολή θα αρθεί.

Λευκωσία, 12 Οκτωβρίου 2016
Non Regulated Publication Date: 12/10/2016

 

Σε δημοσίευμα του Euro2Day  (10 Αυγ 2016) , που είναι και η μοναδική αναφορά που βρήκαμε αναφέρει : «Ποιος θυμάται την αλήστου μνήμης Globo η οποία ήταν εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά (ΑΙΜ) του Λονδίνου μέχρι να αποκαλυφθεί πως αρκετοί από τους πελάτες της ήταν ανύπαρκτοι;   (Σημείωση: Μια χαρά θυμούνται οι εργαζόμενοι και οι πιστωτές της…)
Ο ελληνικός βραχίονας της Globo (Σημείωση: εννοεί Globo Tecnologies SA), μετά τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στην κατάρρευση του «ελληνικού εξαγωγικού κολοσσού στο λογισμικό», όπως εμφανίζονταν, δεν πήγε χαμένος.
Πρόσφατα μετονομάστηκε σε “Security & Technologies Evolution Ανώνυμη Εταιρεία Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας”  και επεκτάθηκε, πέραν της τεχνολογίας και στα συστήματα/υπηρεσίες ασφαλείας.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Μπέκιος ενώ στο νέο, τριμελές, Δ.Σ. συμμετέχουν η κα Παναγιώτα Αθανάσουλα και Αλέξανδρος Κάππος.»
(Σημείωση: Δεν βρήκαμε πουθενά επίσημη καταχώρηση με αυτή την επωνυμία, στο εθνικό τυπογραφείο, προφανώς η ονομασία διαφέρει, επίσης το Δ.Σ. είναι το ίδιο ακριβώς με το τελευταίο της GLOBO, με τα ίδια φυσικά τηλέφωνα, την βρήκαμε και ως  SECURITY & TECHNOLOGIES EVOLUTION Α.Ε. ΑΦΜ EL095756347 αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί το 1997 με κεφάλαιο 6.263.000€, με πολυεθνική παρουσία κ.ο.κ.  Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για συνέχιση του έργου με τις ίδιες κακές πρακτικές και φούσκες, χωρίς φυσικά πάλι να έχει ανακοινωθεί τίποτα. Ας καταλάβουν ότι μια ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ εκτός από αίγλη έχει και σοβαρότατες υποχρεώσεις )

Σήμερα 15/2/2017,  ανακοινώθηκαν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα  από το Κυπριακό Χρηματιστήριο της Globo Technologies UK Ltd με ημερομηνία 15/2/2017  όπου εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα, την παύση διαπραγμάτευσης και την μη κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών της, δεν μαθαίνουμε οτιδήποτε. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι στις 20 Ιουνίου 2013, η Εταιρεία εξέδωσε 64 ακάλυπτες δανειακές ομολογίες (unsecured loan notes) ονομαστικής αξίας £52.625, συνολικού ύψους £ 3.368.000. Οι ομολογίες  έχουν ημερομηνία λήξης στις 20 Ιουνίου 2018 και ο τόκος είναι πληρωτέος με 9% ετησίως. Είναι πληρωτέες στην ονομαστική τους αξία από την μητρική Globo Technologies Α.Ε….

Σε αυτή την διεύθυνση μπορείτε να βρείτε όλα τα σχετικά έγγραφα για την GLOBO PLC από τις αντίστοιχες βρετανικές αρχές, όπου συνέχιζε να εμφανίζεται ο κ. Μπονάνος στην διεύθυνση της εταιρίας. Η GLOBO PLC επίσημα διαλύθηκε στις 28/1/2017. Στην τελευταία αναφορά του FTIτελευταία αναφορά του FTI αναφέρεται η εξέλιξη και οι πωλήσεις στις θυγατρικές GLOBO Technologies S.A. , GMBO Holdings, GLOBO EMEA Holdings, Globo Mobile Technology Inc (GMTI), Sourcebits Inc. , Sourcebits PBMT Limited. Μια ελληνική τραγωδία έριξε αυλαία.

(Update 12/2017)

Από ανάρτηση 4/9/2017 στο BusinessNews.gr :
Αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει τις προσπάθειες εξυγίανσης, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών – Τμήμα Πινακίων Ειδικών Δικαιοδοσιών η Globo Technologies SA.
Σύμφωνα με την αίτηση της εταιρείας, ζητείται «να διαταχθεί η λήψη Προληπτικών Μέτρων των άρθρων 10 & 106-106α του Ν. 3588/2007, που θα αναστέλλουν και θα απαγορεύουν προσωρινά κάθε διαδικασία ατομικής, διοικητικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για τον οριζόμενο από το νόμο χρόνο και πάντως μέχρι την υποβολή αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας της αιτούσας με τους πιστωτές της».
Επιπλέον, ζητείται τα μέτρα αυτά «να επεκταθούν και υπέρ: α. του υπέρ της εταιρείας εγγυηθέντος κ. Κων/νου Παπαδημητρακόπουλου και β. του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου αυτής κ. Ανδρέα Μπέκιου, κατά τα άνω οριζόμενα», καθώς και «να εκδοθεί Προσωρινή Διαταγή του Δικαστηρίου, με την οποία να αναστέλλονται και να απαγορεύεται προσωρινά, για τον οριζόμενο από το νόμο χρόνο και πάντως μέχρι την υποβολή αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας της αιτούσας με τους πιστωτές της, κάθε διαδικασία ατομικής, διοικητικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και να διατάσσονται όσα προληπτικά μέτρα ανωτέρω αναλυτικά παρατίθενται ως προς το περιεχόμενο, το είδος και την έκταση, για όλες τις οφειλές της αιτούσας μέχρι σήμερα, η οποία θα επεκτείνονται και υπέρ των άνω αναφερομένων εγγυητών και συνοφειλετών».
Η Γραμματέας του Πρωτοδικείου Αθηνών όρισε τη συζήτηση της παραπάνω αίτησης για τις 18 Οκτωβρίου.

Δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της συζήτησης-απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών προς το παρόν.

Από την Διαύγεια διαβάζουμε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • ΑΔΑ Ω0Ι546ΨΖΥΥ-ΙΞΧ από μια απόφαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας φαίνεται ότι δεν υποβλήθηκε προσφορά από την Globo Technologies, ενώ την αγορά ενός A2 Scanner πήρε άλλη εταιρία του χώρου.
  • ΑΔΑ ΩΠΦ34690ΩΝ-ΜΨΩ από το Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» η λήξη της σύμβασης με την Globo Technologies για την υποστήριξης της ιστοσελίδας τους ήταν το καλοκαίρι του 2017 και διενεργούν διαγωνισμό για ανάθεση σε άλλη εταιρία. To ίδιο κάνει και ο Δήμος Αμαρουσίου που είχε την δικτυακή του πύλη από την Globo (6ΖΠΨΩΨ9-7ΙΝ). Είναι σημαντικό εδώ να κρατήσουμε την απόφαση με ΑΔΑ 78Ρ34690ΩΝ-ΙΒΘ όπου εμφανίζεται ο κ. Ανδρέας Μπέκιος ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της  ΓΚΛΟΜΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (!!!) με διακριτικό τίτλο «GLOBO TECHNOLOGIES S.A.» (;;;) δηλώνει!!! ότι η εταιρεία του είναι κατασκευαστής του λογισμικού Citron Internet Server με το οποίο κατασκευάστηκε το gna-gennimatas.gr και για αυτό παίρνει ένα ωραίο συμβόλαιο συντήρησης 2.083,20€ με ΦΠΑ… επίσης όπως έχει υπογράψει υπεύθυνα διαθέτη την κατάλληλη τεχνογνωσία, εξειδίκευση, τους τεχνικούς πόρους, τα τεχνικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό για την συντήρησή του, όλα αυτά τα ωραία στις 7/12/2016!!! Το site δεν γνωρίζουμε αν έχει ανανεωθεί μέσα σε αυτό το ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης, αλλά το 2017 βλέπουμε ότι είναι κατασκευασμένο με WordPress και πλέον έχει άλλη εταιρία κατασκευής, προφανώς δεν είχε ο κ. Μπέκιος τα τεχνικά μέσα και ο Διοικητής του Νοσοκομείου άσκοπα πλήρωσε τον Citron Internet Server… ξυνός του βγήκε

citron-internet-server-glogo-group

Ο εκ Καλαμάτας… Ανδρέας Μπέκιος συνεχίζει από ότι καταλαβαίνουμε να είναι Member of BoD στην εταιρεία Globo Technologies και περήφανος πρόεδρος του Α.Ο. Τρικάλων όπως κοινοποίησε πρόσφατα:
Andreas-Mpekios-Proedros-AO-Trikalon

  • ΑΔΑ 7ΘΓ34653Π4-Ο0Α από το Υπουργείο Πολιτισμού έγινε μια πληρωμή ύψους 142.341,95€ μέρους της σύμβασης των εταιριών AMS-Globo και φαίνεται ότι η πληρωμή του έργου πηγαίνει στον ένα εταίρο που προφανώς υλοποιεί το έργο AMS όπως και στις άλλες πληρωμές Υ254653Π4-ΣΨΣ  (144.180,57€) και 7ΙΑΗ4653Π4-5ΤΦ (72.092,42€)  . Σημειωτέον οι σχετικές αποφάσεις για παρατάσεις και εξέλιξη του συγκεκριμένου υποέργου «Υπηρεσίες Ψηφιοποίησης και Διαμόρφωσης Υλικού για Αξιοποίηση μέσω Διαδικτύου» από το έργο «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων» είναι πραγματικά πάρα πολλές και δαιδαλώδεις. Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα και την υλοποίησή του γιατί τα χρήματα που ξοδεύονται είναι πολλά.

Παράλληλα όπως διαβάζουμε από τις ΩΣΒ67ΛΕ-Κ58 και 6ΣΦ57ΛΕ-ΣΙΑ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) προχώρησε σε ανάθεση σε συμβολαιογράφο προκειμένου να προβεί σε ενέργειες για λογαριασμό της Π.Ι.Ν. για δήλωση τρίτου ενώπιον Ειρηνοδικείου Κέρκυρας – κατασχετήριο και χρηματικές απαιτήσεις της οφειλέτριας Globo Technologies S.A. προς την Π.Ι.Ν. Ν.Ε. Κεφαλληνίας.

Γενικότερα όλη η Διαύγεια είναι γεμάτη το 2015 – 2016 και 2017 (αρχές) με αιτήματα παράτασης έργων λόγω της αδυναμίας λειτουργίας της εταιρίας και των γεγονότων που διαδραματίστηκαν. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 2015 η εταιρία είχε υπό εξέλιξη πολλά έργα πληροφορικής εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ, δεν συζητάμε φυσικά ούτε για τα υλοποιημένα έργα που μείνανε ορφανά χωρίς υποστήριξη πλέον:

espa-globo

—-

Τα κεφάλαια του Κωστή Παπαδημητρακόπουλου δεν γνωρίζουμε που έχουν επενδυθεί… οι φήμες πολλές. Σίγουρα επέστρεψε στο αγαπημένο του σερφ.

Αυτά γράφαμε αλλά βλέπετε κανείς δεν χάνετε στην χώρα μας που εύκολα ξεχνάει… όπως διαβάσαμε στο  mononews.gr εδώ βρίσκεται και ο Παπαδημητρακόπουλος:

«Νύχτα έφυγε και ο διευθύνων σύμβουλος και πολυβραβευμένος (ακόμα και ως Manager of the Year!) Κωστής Παπαδημητρακόπουλος που έδινε συνεντεύξεις για να μας εξηγήσει πως καινοτομείς και εξάγεις!
Ομως είχε προλάβει να πουλήσει 38 εκατ. μετοχές της Globo μία ημέρα πριν σκάσει. Τώρα μαθαίνουμε πως επανέρχεται στην αγορά της «καινοτομίας» μέσω εφαρμογής που υποτίθεται πως σε βοηθάει να βρεις θέση στάθμευση μέσω κινητού τηλεφώνου.
Είπαμε, στην Ελλάδα η καινοτομία συνδέεται μόνο με τα κινητά τηλέφωνα και τους μεσάζοντες. Άλλοι κλάδοι φαίνεται δεν υπάρχουν. Και το ξέρει αυτό ο κ. Παπαδημητρακόπουλος. Θεωρείστε σίγουρο πως κάποιο από τα επιδοτούμενα σχήματα private equity θα εκτιμήσει πως η ιδέα είναι κορυφαία και θα επενδύσει 2 – 3 εκατομμύρια… Όλοι έχουν δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη δημιουργία φούσκας. «

Λέτε να μας σκάσει με καμιά εφαρμογή τύπου Watt+Volt για τους εναλλακτικούς πάροχους ενέργειας;

Η ιστορία συνεχίζεται…
Θα χαρούμε να έχουμε σχόλια από εργαζόμενους ή άλλους εμπλεκόμενους


Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι από δημόσιες αναζητήσεις και στοιχεία δημόσια στο διαδίκτυο και με σημαντική χρήση από τα άρθρα: Το Βήμα 01/11/2015   , Ημερησία 30/11/2015 , News247.gr 26/10/2015 , News247.gr 26/10/2015 , Καθημερινή 10.11.2015  και Netweek