Ε ναι! λοιπόν συμβαίνει και αυτό μερικές φορές, σπάνια αλλά συμβαίνει : στην αγορά πληροφορικής να έχουμε αυξήσεις αντί για μειώσεις τιμών.
Παλιότερα θυμάμαι ήταν συνήθως στις μνήμες που ανεβοκατέβαιναν ανάλογα με διάφορα γεγονότα (π.χ. καταστράφηκε ένα εργοστάσιο στην Ιαπωνία -> +200% οι μνημες), το διαφορετικό (δηλαδή η αύξηση) αντί του συνήθους (μείωση) ήταν αυτό που έμενε στην μνήμη μας. Η απρόσμενη αύξηση που έγινε απρόσμενα, έμενε πάντα ως είδηση στην αγορά πληροφορικής.
Αρκετοί έμποροι πληροφορικής , αλλά και καταναλωτές ειδών πληροφορικής  δεν μπορούν να καταλάβουν και διαμαρτύρονται για τις ακαριαίες αυξήσεις στους σκληρούς δίσκους ή σε διάφορα άλλα είδη, θεωρώ ότι πάντα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας  ένα «αξίωμα» του εμπορίου :

* ΑΞΙΩΜΑ ΑΞΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Τα είδη αποθήκης θα πρέπει να πωληθούν έτσι ώστε η αξία πώλησης να καλύπτει το επιθυμητό κέρδος + την αξία αγοράς του νέου προιόντος που θα αντικαταστήσει το στοκ αποθήκης μιας επιχείρησης.

Το παραπάνω αξίωμα ισχύει σε όλους τους κλάδους εμπορίου, με μια ιδιαιτερότητα φυσικά στην πληροφορική.
Κάθε νέα αγορά – προμήθεια πληροφορικής συνήθως αντιστοιχεί σε ένα νέο προιόν -κωδικό- με νέα χαρακτηριστικά και νέα τιμή (συνήθως προς τα κάτω ή στα ίδια επίπεδα). Αρα όταν κανείς πουλήσει τον επεξεργαστή Intel Dual Core 3.0GHz στα 50€ ενώ τον είχε αγοράσει π.χ. 48€ , όταν πάει να τον αντικαταστήσει στην αποθήκη του ως στοκ συνήθως έχει βγεί ο νέος Intel Dual Core 3.2GHz στα 49 ή και 50€. Ετσι λοιπόν εαν για παράδειγμα έχει κανείς στην αποθήκη του 20 σκληρούς δίσκους με τιμή αγοράς τα 27€ και σήμερα διαφοροποιήθηκε η τιμή αγοράς (ίδιας χωρητικότητας) στα 47€ τότε θα πρέπει για να αγοράσει 20 σκληρούς δίσκους να δαπανήσει μόνο για την αγορά τους 20Χ47€ = 940€ , εαν τώρα πουλήσει το υπάρχον στοκ του με ένα μεγάλο ποσοστό κέρδους +30% (άρα με πρώτη ματιά να τον θεωρήσουμε αισχροκερδία…*) τότε θα αποκομίσει από πωλήσεις = 20Χ (27€Χ30%+27€) = 702€ , θεωρητικά λοιπόν ενώ πιστεύει ότι κέρδισε 162€!!! ο μικρο-έμπορος πληροφορικής. Εαν όμως εφαρμόσει το παραπάνω αξίωμα, για την κάλυψη του στοκ αποθήκης θα ανακαλύψει ότι πλέον δεν μπορεί να αγοράσει 20 νέους δίσκους , θα πρέπει λοιπόν να προσθέσει 940€-702€ = +238€ από τον τραπεζικό του λογαριασμό + το «αισχροκερδές» κέρδος του , άρα τελικά χάνει σοβαρά και μετά αναρωτιέται που πήγανε τα χρήματα…**
Το αντίστροφο δεν ισχύει ! Δηλαδή σε περιπτώσεις που η τιμή ενός προιόντος «πέφτει» δεν μπορεί να μετακυλήσει την απώλεια του στοκ, στις νέες τιμές λιανικής, άρα θα πρέπει να «χάσει» αξία το προιόν, για να πουληθεί στις νέες τιμές. Στο ίδιο παράδειγμα (που ειναι ο καθημερινός κανόνας στην πληροφορική) εάν ένα κατάστημα έχει αγοράσει 20 δίσκους με 47€ και προσπαθήσει να τους πουλήσει όταν αυτοί με την εξέλιξη πέσουν στα 27€ ακόμη και με χοντρική τιμή… δεν μπορεί να τους πουλήσει ή όπως συχνά λέμε «ξεφορτωθεί».
Πως θα σας φαινόταν για παράδειγμα να προσπαθήσω να σας πουλήσω έναν σκληρό δίσκο που αγόρασα 47€ και σήμερα τον πουλάνε λιανική  35€ ? Απλά δεν θα τον αγοράζεται…και θα με αποκαλούσατε «ληστή», δεν νομίζω να  χρειάζεται να κάνω τέτοιου είδους ερωτήσεις***.

Συμπέρασμα : Το εμπόριο πληροφορικής έχει ακόμη αρκετές και σημαντικές ιδιαιτερότητες ως προς το Μέσο Μικτό Κέρδος , εαν κανείς το μελετήσει από πλευράς διαχείρισης και διατήρησης ενός στοκ αποθήκης που αλλάζει συνεχώς κωδικούς και έχει απώλεια αξιών (σε αντίθεση με μια συνήθη επιχείρηση).

Αυτό που συνήθως αγνοεί ο μέσος «πληροφορικάριος» είναι ότι η αποθήκη της επιχείρησής του, έχει ένα κόστος διατήρησης. Το κόστος αυτό συμφωνα με μελέτες στο εξωτερικό, ξεπερνά κατά μέσο όρο το 15% της μέσης αξίας στοκ σε ετήσια βάση. Αυτό σημαίνει ότι για μια αποθήκη αξίας 20.000€ στοκ , το ετήσιο κόστος διατήρησης της αγγίζει ή ξεπερνά τα 3.000€/έτος πέρα από την όποια απαξίωση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο στοκ από λάθος αγορές του καταστήματος κατάστημα (καταλήγουμε πάλι στο γνωστό ρητό των «πληροφορικάριων» **).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ
Με δεδομένα τα παραπάνω , είναι κατανοητό ότι η αύξηση των τιμών στους σκληρούς δίσκους από τους διανομείς, επέφερε άμεσες και μαζικές αυξήσεις σε όλους τους εσωτερικούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους (SATA-II,SATA-III).
Πολλές από τις αυξήσεις ειδικά των μεγάλων γνωστών ηλεκτρονικών καταστημάτων ήταν πάρα πολύ υψηλές και αδικαιολόγητες (π.χ. ενώ η χοντρική του Seagate 1TB ήταν στα 60-65€, ξαφνικά σε μία ημέρα εκτινάχθηκε η λιανική του στα 115€ ), την ίδια στιγμή όμως μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα -είτε δεν είχανε ή δεν έχουν ακόμη ενημερώσει τις τιμές τους-  ήταν φθηνότερα, είτε αγνοώντας το αξίωμα της αξίας αποθήκης, είτε γιατί δεν είχανε ενημερωμένες τιμές, είτε γιατί θέλανε για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν εντυπώσεις … του τύπου κοίτα πόσο φθηνότερο είμαι από το ΠΛΑΙΣΙΟ/Eshop/Getitnow/Multirama κ.ο.κ. . Παράλληλα είχαμε συζητήσεις στα Forums-Blogs για κερδοσκοπία των μεγάλων καταστημάτων που σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως εξαργυρώνουν το όνομά τους !
Εαν εφαρμόσει κανείς την αρχή της αξίας στοκ αποθήκης , πρέπει να ανεβάσει τις τιμές του, στις τρέχουσες τιμές -ανεξαρτήτως στοκ-  (εκτός και εαν θεωρεί κακό στοκ το να έχει δίσκους και ότι αυτό πρέπει να εκποιηθεί – ξεπουληθεί).  Οι διανομείς αυξήσανε άμεσα τις τιμές στην χοντρική , εκτός ελαχίστων περιπτώσεων παλαιού στοκ (π.χ. SATA-II 3Gb/s δίσκων) γιατί αντίστοιχα εδώ και εβδομάδες οι κατασκευάστριες είχανε εφαρμόσει άλλες τιμολογιακές πολιτικές ή και πολιτικές μικρής διαθεσιμότητας (για παράδειγμα δεν τιμολογείς πάνω από 3 Δίσκους/ημέρα/ΑΦΜ) . Έδρασε πολύ γρήγορα ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης , με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν σχεδόν στο +100% οι τιμές των σκληρών δίσκων και να έχουμε μια νέα «ανωμαλία=αύξηση» τιμών στην Ελληνική αγορά Πληροφορικής.
Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν πολλές αλλαγές στην χώρα μας (αλλαγές ΦΠΑ, επιβολή Φόρου Ανακύκλωσης κ.ο.κ.) που γενικότερα απορροφήθηκαν από το κανάλι διανομής και ποτέ δεν επιβάρυνε τους τελικούς καταναλωτές.
Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη για το πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στα προηγούμενα επίπεδα. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα η αύξηση θα επηρεάσει εξωτερικούς USB , αλλά και φορητούς υπολογιστές ή σταθερά επώνυμα συστήματα που θα παραχθούν αυτή την περίοδο ή τους επόμενους μήνες. Ελπίζω ότι οι τιμές λόγω της γενικότερης παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης δεν θα ανέβουν υπερβολικά (άλλωστε σταμάτησε να βρέχει!!!). Τα τελευταία χρόνια η αγορά των σταθερών και φορητών συστημάτων παγκόσμια περνάει από στάδια ύφεσης χωρίς ιδιαίτερα σημάδια ανάκαμψης (η HP για παράδειγμα σκεφτόταν να αποχωρήσει από την αγορά Desktop PC).  Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως το γεγονός ότι η απορρόφηση των αυξήσεων αυτών, θα πάρει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (6 ή και 8 μήνες), μέχρι να στεγνώσουν τα εργοστάσια παραγωγής στην Ταυλάνδη και μέχρι να στεγνώσει και η ευκαιρία που είχανε μεγάλες εταιρίες κατασκευής & διανομής για την κάλυψη-μπάλωμα οικονομικών ζημιών του έτους  με την χρήση τέτοιου είδους «κόλπων» & μικρο-«κερδοσκοπίας».
Να σημειώσουμε ως αναφορά ακόμη δύο παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές : Η μείωση των κατασκευαστών σκληρών δίσκων σε 3 βασικές εταιρίες (Seagate, WD & Toshiba) και η διαφοροποίηση της ισοτιμίας μεταξύ δολλαρίου-ευρώ που επηρεάζει σημαντικά την τοπική αγορά μας.

Τελικά Συμπεράσματα
Οι τιμές των σκληρών δίσκων ανεβήκανε όπως τα νερά στις πλυμμήρες της Ταυλάνδης. Όποια ηλεκτρονικά καταστήματα ανεβάσανε υπερβολικά τις τιμές τους, κερδοσκοπήσανε ή αντιδράσανε έτσι μόνο για να μην έχουν απώλειες από λάθος τιμές. Οσα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ακόμη φθηνές τιμές, απλά δεν ενημερώσανε τις τιμές τους ή αγνοούν βασικούς κανόνες της αγοράς. Που βρίσκεται η πραγματική τιμή των σκληρών δίσκων; κάπου στην μέση όπως και τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Οι τιμές των σκληρών δίσκων εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές και στα υπόλοιπα είδη πληροφορικής μέχρι να υπάρξει μια σχετική ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ελπίζουμε ότι σε 6 έως 8 μήνες τα πράγματα θα επιστρέψουν σε χαμηλά επίπεδα.

Επεξηγήσεις – Παρατηρήσεις
* Οτιδήποτε πάνω από 5% επί της χοντρικής τιμής αγοράς, στον χώρο της πληροφορικής θεωρείτε αισχροκέρδια 🙂 Μην μπερδεύετε τις τιμές μας με το εξωτερικό, έχουμε διαφορετικούς φόρους που θα πρέπει να τους λάβετε υπόψη σας.
** Συνήθης συζήτηση μεταξύ των ιδιοκτητών εταιριών πληροφορικής : «- Πως γίνεται να εργαζόμαστε όλη μέρα και τελικά χρήματα να μην έχουμε πουθενά…;»
*** Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι η χαμηλότερη τιμή σε όλα τα είδη πληροφορικής στις μηχανές αναζήτησης τιμών είναι = η Φθηνότερη Χοντρική Τιμή Αγοράς  Χ   Μειωμένο Συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σε μερικές περιοχές (π.χ. Δωδεκάνησα), ίσως και λίγα ευρώ χαμηλότερα. Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είνα ηθικό, έτσι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο στην χώρα μας, άγριο και ανταγωνιστικό.